in

Υπέροχα διαχρονικά τα μηνύματα της παράστασης «Ο Βάσος και η Βιβή»!

Η «Συντεχνία του Γέλιου» κλείνοντας αισίως 6 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο θέατρο παρουσιάζει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη τη παράσταση «Ο Βάσος και η Βιβή»! Με ένα μοναδικό τρόπο ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «Συντεχνία του Γέλιου» εντρυφεί στην παιδική σκέψη τρυπώντας μέσα στο μυαλό τους, υιοθετεί τις συμπεριφορές τους, δανείζεται το λεξιλόγιό τους, τις ανάγκες τους , τα παράπονά τους και τα παρουσιάζει επί σκηνής αναζητώντας λύσεις!

Ο Κωνσταντίνος Γώγουλος, η Ιωάννα Λέκκα και ο Θάνος Αλεξίου είναι οι ηθοποιοί της ομαδας «Συντεχνία του Γέλιου» που εκπροσωπούν με σεβασμό και αληθοφάνεια τη ζωή των τριών ηρώων, του «φοβητσιάρη» Βάσου, της «στριμμένης» Βιβής και του «αλητάμπουρα» Λοΐζου.

Ένα έργο που «μιλά» τη γλώσσα των παιδιών με φρασεολογίες και ιδιωματισμούς που θυμίζουν ατάκες από γνωστά «παιδικά» χαρίζει το γέλιο στους μικρούς θεατές.

Το έργο αν και γραμμένο το 1979 παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Το έργο του Φόλκερ Λιούντβιγκ πραγματεύεται πρωτίστως τη φιλία μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι τόσο πλούσιο σε περιεχόμενο που βρίθει ρεαλιστικών μηνυμάτων σχετικά με την προσκόλληση στην τηλεόραση και το τάμπλετ, την αποδοχή του διαφορετικού, την κατανόηση των φόβων των παιδιών, την ασυμφωνία μεταξύ των αδερφών, την έλλειψη επικοινωνίας με τους «μεγάλους», τις δυσκολίες σε μια χωρισμένη οικογένεια.

Τα μαγικό είναι ότι θα δείτε τους μικρούς θεατές να ταυτίζονται πλήρως με τους μικρούς ήρωες και να εσωτερικεύουν τις ίδιες αθώες νεανικές ανησυχίες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το μεγαλύτερο κοινό που σίγουρα θα ταυτιστεί με τη μητέρα του Βάσου και της Βιβής, και τον πατέρα του Λοΐζου εκπροσωπώντας το κόσμο των ενηλίκων.

Η αιτία του «κακού», όπως διακρίνεται φανερά, πρέπει να αναζητηθεί στις συμπεριφορές των ενηλίκων, μιας και αυτοί είναι που παιδαγωγούν. Γονείς καθημερινοί με ανησυχίες οικονομικές, προβλήματα οικογενειακά, συμπεριφορά προβλεπόμενη, τακτική τετριμμένη…

Η λύση που προτείνεται είναι ξεκάθαρη. Το έργο συνηγορεί υπέρ των παιδιών και παίρνει το μέρος τους. Αυτό που περίτρανα προτείνεται είναι η αλλαγή στο ρόλο των γονιών ή, όπως θα λέγαμε αλλιώς, «αλλαγή πλεύσης», η ενεργός συμμετοχή και η διαλλακτική τους τακτική προς όφελος των παιδιών.

Στα αγαπημένα μας σημεία θα εντάξουμε τη μουσική κα τα τραγούδια της παράστασης που διαθέτουν δυναμική και ηχούν δυνατά με επαναστατικούς ρυθμούς!

Από τις παραστάσεις που θα μαγέψουν εσάς και σίγουρα τα παιδιά σας!

Πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Εξαιρετικό το ανακαινισμένο PLAYMOBIL FUNPARK στην Κηφισιά!

ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ