in

«Ο Βάσος και η Βιβή» από τη «Συντεχνία του Γέλιου» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ο Βάσος και η Βιβή

Κάθε Κυριακή στις 12.00 μμ στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Ένα παραμύθι καθημερινότητας. Η περιπέτεια του σχολείου, τα ταξίδια στην γειτονιά, Οι επικίνδυνες διαδρομές από το χολ στην κουζίνα Οι εκστρατείες γνωριμίας με φίλους, η μαγεμένη οθόνη που σε υπνωτίζει και δεν μπορείς να ξεκόλλησες, τα τρομακτικά «μη»…

Το έργο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από την Ξένια Καλογεροπούλου το 1984 και ήταν το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά έργο του χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά (Grips) που ανέβασε μετά τον «Μορμόλη» και τον «Μιχάλη τον σφυρίχτρα». Πρόκειται για την μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία του Grips και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες σε 40 χώρες.

Το “O Βάσος και η Βιβή” είναι άλλο ένα έργο του  Φόλκερ Λούντβιγκ που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο; Το έργο εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ ‘ αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Μιλάει για την αστείρευτη έμπνευσή τους στο παιχνίδι, μπαίνει στους δικούς τους χώρους δράσης- το παιδικό δωμάτιο και την παιδική χαρά. Ο Βάσος, η Βιβή και ο καινούργιος φίλος τους Λοίζος θα μας δείξουν έμπρακτα πώς η μιντιακή ψυχαγωγία απομονώνει και συρρικνώνει τη φαντασία σε αντίθεση με την εμπειρία του αυθόρμητου ζωηρού παιχνιδιού μεταξύ ανθρώπων.

img_0035a1

Συντελεστές

Μετάφραση/ Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι

Τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος

Διανομή: Θάνος Αλεξίου, Ιωάννα Λέκκα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δάφνη Δαυίδ,

Κωνσταντίνος Γόγουλος, Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά- κουστούμια: Δήμητρα Λιακούρα

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Κίνηση: Νατάσα Σαραντοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου

Βίντεο: Χρίστος Φωτιάδης

Φωτογραφίες Παράστασης: Θωμάς Αρσένης

Σχεδιασμός εντύπων: What If Design

 

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12.00 μμ και καθημερινές για σχολεία.

Κρατήσεις και πληροφορίες Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα, τηλ. 210 3636 144- 210 3625 520, και «Συντεχνία του Γέλιου» 2106646009-6944434354
5 χρόνια «Συντεχνία του Γέλιου»

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» μπαίνει αισίως στον έκτο χρόνο θεατρικής δημιουργίας, έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 30 συντελεστές και συνεργάτες. Μετά από τις τρεις μεγάλες επιτυχίες της: «Μια Γιορτή σου Νουριάν», «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» και «Είστε και Φαίνεστε», προσθέτει ένα καινούργιο έργο στο ρεπερτόριο της που προέρχεται και αυτό από το παραδοσιακό υλικό του θεάτρου Grips του Βερολίνου. Το έργο «Ο Βάσος και η Βιβή» που παρουσιαζεται από τις 16 Οκτ. ’16 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b5%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85

 

 

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

4 Comments

Leave a Reply
  1. Επιτέλους, να κι ένα έργο από τη ματιά των παιδιών, έχουμε βαρεθεί, αν και γονείς, τα κηρύγματα μέσα από τα θεατρικά έργα, ιδιαίτερα αυτά για τη διαφορετικότητα και τη μετανάστευση ή το σχολικό εκφοβισμό μας έχουν κουράσει αρκετά.

Αφήστε μια απάντηση

Το “Είστε και Φαίνεστε” συνεχίζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τη “Συντεχνία του Γέλιου”

“Θα σε δω στην πρεμιέρα” στο Coronet