Συνταγές από τον Chef Κυριάκο Μελά – Kids Cooking Club
“Πίτσα ολικής άλεσης με γιαούρτι και ρόκα” – (Μία πίτσα)
Υλικά
8 τοματίνια κομμένα στη μέση, 5 φρέσκα μανιτάρια Ευβοίας ξεφλουδισμένα κομμένα σε λεπτές φέτες, λίγα φύλλα ρόκας, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 150 γρ. τρίμα τυρί φέτα, μία τομάτα, ρίγανη – φρέσκο βασιλικό – κάρυ.
Για τη ζύμη
5 γρ. νωπή μαγιά, 125 γρ. αλεύρι σίτου και 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 30 γρ. ελαιόλαδο, 125 γρ. χλιαρό νερό και μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη ζύμη μας, ενσωματώνοντας κατά σειρά τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το αλεύρι. 2. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί, ανοίγοντας στη συνέχεια ένα λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι και την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. 3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πίτσας τρίβοντας την τομάτα και βάζοντάς την να βράσει έως ότου εξατμιστούν τα υγρά της – δέσει, προσθέτοντας τη ρίγανη, το βασιλικό και το κάρυ. 4. Απλώνουμε τη σάλτσα στο λεπτό φύλλο πίτσας και προσθέτουμε τα υλικά μας με σειρά τυρί, μανιτάρια, τοματίνια, γιαούρτι, αφήνοντας τη ρόκα στο τέλος αφού ψηθεί. 5. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 250ο-300ο για 5 με 8 λεπτά.
Info: Μία πίτσα πλούσια σε ασβέστιο (υψηλή περιεκτικότητα γαλακτοκομικών)
“Cheese Cake μανούρι με γλυκό παντζάρι σε crumble κριθαροκουλούρας”
Υλικά
Για τη βάση 60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, 100 γρ. μπισκότα βανίλιας, 30 γρ. φουντούκια, 70 γρ. βούτυρο. Για την κρέμα 100 γρ. ζάχαρη, δύο αυγά, μία βανίλια, 6 ζελατίνες/10 γρ., 200 γρ. γάλα, 250 γρ. μανούρι, Για τη σάλτσα 150 γρ. παντζάρι, 150 γρ. νερό, 130 γρ. ζάχαρη, χυμό από ένα λεμόνι, από ένα κλαδάκι μαντζουράνα – αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση
1. Θρυμματίζουμε το παξιμάδι, τα μπισκότα και τα φουντούκια ενσωματώνοντας το βούτυρο. 2. Φτιάχνουμε τη βάση στρώνοντας το crumble μέσα σε μία στρογγυλή φόρμα με ριζόχαρτο. 3. Παστεριώνουμε τα αυγά σε μπεν μαρί και στη συνέχεια τα χτυπάμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό από το μισό λεμόνι έως ότου ασπρίσουν. 4. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και τις βράζουμε με το γάλα αφήνοντας το μίγμα να κρυώσει. 5. Προσθέτουμε το μισό από αυτό το μίγμα στο μανούρι, ομογενοποιούμε και το υπόλοιπο το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας. 6. Ενώνουμε τα δύο μίγματα, γεμίζουμε τη φόρμα μας και παγώνουμε στο ψυγείο. 7. Κόβουμε τα παντζάρια σε sticks και βράζουμε al dente προσθέτοντας τη ζάχαρη, το νερό, το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά. 8. Προσθέτουμε το γλυκό παντζάρι τελευταία στιγμή πάνω στο cheese cake.
Info: 1. Μπορούμε στο παντζάρι να προσθέσουμε ζελατίνες ώστε να δώσουμε μορφή jelly. 2. Προαιρετικά μπορούμε να αφρατέψουμε το μίγμα μας με chantilly.
λίγο πολύπλοκες μου φαίνονται οι συνταγές για εργαζόμενες μαμάδες…ίσως δοκιμάσω την πίτσα
Αν και φαίνονται νόστιμες συνταγές, λίγο δύσκολο το βλέπω να αρέσουν στα παιδιά.
Κάποια υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση και πιστεύω ότι δεν είναι αρεστά στα παιδιά.
Πολύ καλός!
Μου αρέσει πολύ και χρησιμοποιεί πολύ αγνά υλικά για τα μικρά μας
ισως δοκιμασω και εγω τη πιτσα..
και εγω ψηφιζω πιτσα
δοκιμασαμε την πιτσα . πολυ καλη!
λες για πιτσα ε?
Τον ειδα για πρωτη φορα στην πρεμιερα της Τατιανας.Ειναι κουκλος και υπεροχος στην μαγειρικη Του ευχομαι καλη επιτυχια.!!