“Η ξεχασιάρα Μελίσσα” της Άννας Γαρεφαλάκη
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ από 24/11 στις 12 για παιδιά 3-9 ετών.
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία
Mια Μελισσοκόμος – μέσα στις σκοτούρες της – βλέπει ένα καλό όνειρο: H Μελίσσα, μια μέλισσα που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τι είναι παιχνίδι. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας – με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! – θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.
O Αϊνστάιν όντως πρόβλεψε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση των μελισσών θα χαθεί και το ανθρώπινο γένος. Η κοινωνία τον μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και μεις μοιάζουμε με τη Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και τη μεμψιμοιρία και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο.
Η παράσταση θα γίνει και στα αγγλικά για οργανωμένες παραστάσεις με υπέρτιτλους. Το Melissa Wanders παίχτηκε 2016- 2017 στη Θεσσαλονίκη για σχολεία και κέντρα γλωσσών και είναι μια ολοκληρωμένη διασκευή που προάγει τη χρήση της αγγλικής με μια άρτια θεατρική εμπειρία.
Κείμενο, σκηνοθεσία: Άννα Γαρεφαλάκη
Χορογραφίες: Κλώντια Άννα Στόγια
Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς
Κοστούμια: Άννα Γαρεφαλάκη
Φωτισμοί: Πάνος Γκόλφης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης
Ενορχήστρωση/ εκτέλεση: Αντώνης Νταχλί
Παίζουν: Άννα Γαρεφαλάκη, Δημήτρης Σαγιάννης
Διάρκεια 60 λεπτά
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, τηλ: 6947712629
Εισιτήρια 12 ευρώ (ένας συνοδός δωρεάν για κάθε παιδί)
ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ με ατέλειες: 9 ευρώ στο Ταμείο
Προπώληση more.com/
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία
Στις δωρεάν διπλές προσκλήσεις δεν προστίθεται η έκπτωση του δωρεάν συνοδού.
Η Αννα Γαρεφαλάκη είναι απόφοιτος της Αγγλικής του ΕΚΠΑ και της Δραματικής Σχολής Αρχή της Νέλλης Καρρά. Στη συνέχεια απόφοίτησε από το Royal Holloway University of London, MA of Arts in Greek theatre performance, και πρόσφατα από το μεταπτυχιακό του τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην παραστασιολογία/δραματολογία. Εχει επίσης μετεκπαιδευτεί στο devising με την ομάδα της Alison Hodge στο Λονδίνο, όπου συμμετείχε στην παράσταση Angustias in Lorca, και στο Gardzienice με την ομάδα του W. Staniewski στην έρευνα του αρχαίου δράματος με ειδικό ενδιαφέρον στην έκσταση. Δίδαξε αρχαίο θέατρο ως λέκτορας στο London Metropolitan University στο Λονδίνο και περιοδευσε με Macbeth με τον αγγλικό θίασο Twisted Elbow. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως ηθοποιός σε κεντρικά θέατρα σε Αθήνα (Επί Κολωνώ, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Eliart, Κάτω από τη Γέφυρα) και Θεσσαλονίκη (Θέατρο Τ, Αυλαία, Σοφούλη) και δίδαξε αρχαίο θέατρο devised στο Θέατρο των Αλλαγών και σε δημόσια ΙΕΚ. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους σε Ελλάδα και Αγγλία και σε τηλεοπτικές παραγωγές(Ανίσχυρα ψεύδη, Ποτέ δεν είν’ αργά, Μαζί σου, Στο Παρα πέντε, Singles, Κλινική, Αμφιβολίες, Οικ. Ιστορίες, Παραλία, Maestro, Ορκος) . Παρουσίασε ως επικεφαλής ομάδων devised τις παραστάσεις Status Quo, Ovidius Penelope Heroides Preview, Way Out και το δικό της έργο για παιδιά Η Ξεχασιάρα Μελίσσα, που παρουσιάστηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε μεγάλα φεστιβάλ και πόλεις όλης της Ελλάδας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός. Έχει δουλέψει με θεατρικές ομάδες ενηλίκων και παιδιών και παρουσιάσει τις παραστάσεις Μικρασία και Το σταφύλι σε δική της διασκευή. Είναι η μεταφράστρια του IMPRO, Ο αυτοσχεδιασμός στο θέατρο (Εκδόσεις 8, 2011). Βραβεύτηκε για διασκευή σεναρίου μεγάλου μήκους από διήγημα από το ΕΚΕΒΙ για το Σκέλεθρα του Ν. Νικολαΐδη του Κύπριου με πρώτο βραβείο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2007.