in

“Η Μυλωνού” στο 4ο Φεστιβάλ Elamazi!

«Η Μυλωνού» από την εξαιρετική ομάδα Μικρός Νότος (14.00-15.00)

Όσες φορές και να τη δούμε μας ξεσηκώνει … όσοι δεν την έχετε δει ακόμα θα καταλάβετε στο 4ο Φεστιβάλ Elamazi!

Επί «σκηνής» ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια:
• “Η Mυλωνού” από τη Νάξο,
• “O κάβουρας και το φίδι” από την Αττική, βασισμένο σε μύθο του Αισώπου,
• “Ο λαγός και οι βάτραχοι” από την Κύπρο.

Η Μυλωνού είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο, που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πρωτοτυπία, φαντασία και δημιουργική διάθεση. Μικροί και μεγάλοι θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες, ενώ τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης.

Κοντά στους ηθοποιούς, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά. Γίνονται βασιλιάδες και βασίλισσες, καβουράκια και φιδάκια, λαγοί, μέδουσες, βατραχάκια και διαμορφώνουν την εξέλιξη της δράσης με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το φόβο και το θάρρος. Τέλος αναλαμβάνουν δράση και αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια…

«Η Μυλωνού» απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών και τις καθημερινές ταξιδεύει με δυο βαλίτσες και τα μουσικά της όργανα μέσα στις σχολικές αίθουσες, κάνοντας το θέατρο κομμάτι της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης-μουσική: Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δώρα Σαμψώνα, Συμεών Τσακίρης. Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

http://mikrosnotos.blogspot.gr

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

«Ένας ξένος στη Σοκολατοχώρα» από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

“Οι τέσσερις εποχές ή αλλιώς… ένα παραμύθι για την αγάπη” από την Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή στο 4ο Φεστιβάλ Elamazi!