in

Πήγαμε στο DOGVILLE σε σκηνοθεσία Λ. Μελεμέ στο “ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ”

Η θεατρική παράσταση Dogville σε σκηνοθεσία Λ. Μελεμέ που ανεβαίνει στο θέατρο «ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ» στην Αθήνα είναι μια υπόθεση βαθιά κοινωνική που παρουσιάζει τη δύναμη της ηθικής και των αξιών αλλά και της ανηθικότητας και των προσωπικών συμφερόντων στη διαμόρφωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που σχετίζεται με τον πλησίον. Συγκεκριμένα, τονίζεται η εσωτερική πάλη των ηρώων στο ζήτημα της διάκρισης μεταξύ θεμιτού και αθέμιτου, δίκαιου και άδικου, αισθήματος και λογικής. Μια αγέλη δημιουργείται επί σκηνής με κοινό στοιχείο το ένστικτο της επιβίωσης και της κυριαρχίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η συνολική κίνηση των σωμάτων των ηθοποιών μοιάζει περισσότερο στατική και σε σημεία υπογραμμίζεται με μικροκίνηση. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται έχει δυναμική εσωτερικής κορύφωσης σε αναμονή. Μια κορύφωση που εκπληρώνεται στην τελευταία σκηνή του έργου. Αυτή την ατμόσφαιρα συμπληρώνει, με ιδιαίτερη ακρίβεια και αισθητική, η μουσική και ο φωτισμός της παράστασης. Σκηνογραφικά διακρίνεται η λειτουργικότητα καθώς και η αφαίρεση των σκηνικών ορίων.

Η σκηνοθεσία της Μελεμέ επικεντρώνεται περισσότερο στην ανάδειξη ενός ήρωα, αυτού της ίδιας της κοινωνίας. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν τις δικές τους στιγμές τις οποίες αναδεικνύουν αναλόγως της δυναμικής του ρόλου τους και των δυνατοτήτων τους.

Η παράσταση θα συνεχίσει ως τις 9 Απριλίου!

Γιοβάννα Μακκά

Ηθοποιός, Εκπαιδευτικός

(περισσότερα για την παράρταση εδώ)

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Παρασκευή 31/3 στις 19.00: Η Σάσα εμπνέεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Τέχνη από μαθητές στο δημόσιο χώρο από το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΣΤΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ