in ,

Από Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου: Οι καλύτερες παιδικές δράσεις στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη!

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει! Από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων φέρνει το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία μέσα από διαδραστικά εκθέματα, συναρπαστικά εργαστήρια, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, βιωματικές δράσεις, ομιλίες από κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο και πολλές εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα στους χώρους της Τεχνόπολης από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις παιδικές δράσεις και σας τις παρουσιάζουμε!

 

Τα πειράματα του Mr Chem (6-10 ετών)

Σάββατο 22/10 στις 15:00, Αμφιθέατρο

Ο Mr Chem (Μίστερ Κεμ) μας μεταφέρει στο εργαστήριό του και ετοιμάζει μαζί με τα παιδιά τα πιο εντυπωσιακά πειράματα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Δημιουργεί χρωματιστά αστέρια, φτιάχνει τα δικά του ηφαίστεια και διαβάζει κρυφά μηνύματα. Μαζί του οι αγαπημένες του φιαλίτσες κι ένας ανήσυχος φίλος που δεν βλέπει την ώρα να ξεδιπλώσει τον σπινθηροβόλο χαρακτήρα του.

 

Tο Πλαστικό μου & ΕΓΩ (6-11 ετών)
Παρασκευή 21/10, 09:00-14:00, Κεντρικό Προαύλιο

Πώς επηρεάζει το πλαστικό τη ζωή μας; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό; Υπάρχει καλό και κακό πλαστικό; Mια σειρά σύντομων και διαδραστικών παιχνιδιών στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε ένα τρόπο ζωής με λιγότερο πλαστικό, βασισμένο στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Τα παιδιά δοκιμάζουν τις γνώσεις τους, ψάχνουν να βρουν διέξοδο σε λαβυρίνθους, αναζητούν λέξεις-κλειδιά παρέα με τους συμμαθητές τους και την καθοδήγηση εμψυχωτών.

 Συμμετέχοντες:
Μαριάννα Βλάσση: Εμψυχωτρια, Αννα Μαρία Βλάσση: Εμψυχώτρια

Ίδρυμα για την Προστασία και την Ανάδειξη του Φυσικού Περιβάλλοντος των Κυκλάδων & Εκπαιδευτική ομάδα «Βιβλιοδιαπλάσεις»

 

Μία βόλτα στο Μουσείο! (9-18 ετών)

 Παρασκευή 21/10 @ 10:00 – 14:00, Κεντρικό Προαύλιο

Θέλεις να μάθεις τι είναι το φωταέριο, να εξερευνήσεις τους χώρους του παλιού εργοστασίου και να ανακαλύψεις τον μοναδικό μηχανολογικό εξοπλισμό του
19ου αιώνα; Μέσα από τη γνωριμία με την ιστορία και την τεχνολογία του εργοστασίου,
τα μαθήματα του σχολείου -η ιστορία, η τεχνολογία, η χημεία, η φυσική παίρνουν άλλη διάσταση και η μάθηση γίνεται… παιχνίδι!

 Συμμετέχοντες:

Μαρία Φλώρου : Υπεύθυνη Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου Μουσείου Φωταερίου.

 

Τα ορυκτά είναι παντού: Αντιστοίχισε τα! (7-18 ετών)

 22/10 @ 11:00 – 12:30 ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ξέρεις ποιο ορυκτό κρύβεται μέσα στην… οδοντόκρεμα; Ποιο ορυκτό υπάρχει στο αλάτι; Μάθε τα πάντα για τα ορυκτά και τα πετρώματα από το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας! Μικροί και μεγάλοι ελάτε για μια εξάσκηση στη μνήμη σας μέσα από έναν αγώνα ταχύτητας! Ελάτε να αντιστοιχίσουμε τα ορυκτά με καθημερνά αντικείμενα όπως όπως ένα μολύβι, κουτάκια αναψυκτικών, οδοντόκρεμα!

 Συμμετέχοντες:

Έλενα Μουστάκα : Msc Γεωλόγος,
Ευστάθιος Βόρρης : Msc Γεωλόγος,
Ιφιγένεια Μεγρέμη : Δρ. Γεωλόγος,
Παναγιώτης Βουδούρης : Καθηγητής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

 

Παίζω και βοηθώ τον Πλανήτη μου (8-12 ετών)

Μπορούν τα παιδιά να μάθουν για την κλιματική αλλαγή με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο;
Στο εργαστήριο «Κλιματική αλλαγή…μαθαίνω παίζοντας» τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών θα μάθουν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις αιτίες που την δημιουργούν και πώς μπορούν με απλές καθημερινές πρακτικές να βοηθήσουμε στον μετριασμό της .
Παράλληλα θα αντιληφθούν με παιγνιώδη, βιωματικό απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας πολλή φαντασία, δημιουργικότητα και αυτοσχέδια παιχνίδια έκφρασης, τι σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη και πώς οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, που όρισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ως στόχους επίτευξης για το 2030, έχουν όλοι σχέση με την Κλιματική Αλλαγή.

 Συμμετέχοντες:

Βασιλική Στρατάκη : Εκπαιδευτικός,

Βασιλική Στρατάκη, ΔΠΕ Β΄ Αθήνας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

 

Φέξε μου και… κύλησα (11-15 ετών)

Κυριακή 23 Οκτ 2022 @ 15:00 – 16:30, INNOVATHENS

Θέλετε «να βάλετε μπρος» το αυτοκίνητο αλλά δεν έχετε βενζίνη; Θέλετε να ανάψετε τα φώτα στο σπίτι σας αλλά ανησυχείτε για τους υπέρογκους λογαριασμούς που σας περιμένουν; Μήπως ψάχνετε κι εσείς, μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στο πλανήτη να αντικαταστήσετε τα ορυκτά καύσιμα με ήπιες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας;
Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσετε τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων! Ο Ήλιος είναι φίλος και μας το δείχνει κάθε μέρα!
Εξοπλιστείτε με «ομαδική» ηλιακή ενέργεια και ελάτε να αξιοποιήσουμε τον Ήλιο προς όφελος του πλανήτη μας!

 Συμμετέχοντες:

Αριστοτέλης Γκιόλμας: ΕΔΙΠ, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ ,
Κυριάκος Κυριακού: Δρ., Δ/ντής Εσπ.ΓΕΛ, Αγ.Αναργύρων,
Αχιλλέας Μανδρίκας: Δρ., Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ,
Βασίλης Μιχαλόπουλος: Εκπαιδευτικός,
Ηλίας Μπόικος: Εκπαιδευτικός, Υπ.Διδάκτορας,
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Καθηγητής, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ,
Ιωάννα Σταύρου: Δρ., Εκπαιδευτικός,
Κωνσταντίνα Στεφανίδου: ΕΔΙΠ, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ,
Αρτεμησία Στούμπα: Δρ., Εκπαιδευτικός,
Κωνσταντίνα Τσαλαπάτη: Διδάκτορας,
Άνθιμος Χαλκίδης: Διδάκτορας ,
Μαρία Χατζάκη: Αναπλ.Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωλογίας, ΕΚΠΑ,
Θεοπούλα Χρυσοχού: Διδάκτορας,
Βασιλική Ψωμά : Δρ., Εκπαιδευτκός,

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

 

Παρατηρώντας τη Γη από το διάστημα (8-18 ετών)

Σάββατο 22 Οκτ 2022 @ 13:00 – 14:30

 INNOVATHENS

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως φαίνεται η Γη απο το διάστημα ή πως μπορεί να φαίνεται μία πυρκαγιά από έναν δορυφόρο; Με τη δράση BEYONDedu θα ανακαλύψουμε μέσα από εικόνες, γρίφους και παιχνίδι τον ρόλο των δορυφόρων στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια του workshop θα «ανιχνεύσουμε» και θα χαρτογραφήσουμε πυρκαγιές και πλημμύρες, ενώ θα εντοπίσουμε τις συνέπειες των σεισμών από το διάστημα.

 

Συμμετέχοντες:

Λευτέρης Θεοδωρόπουλος: Yπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος BEYNDedu,
Δημήτρης Μαραγκός: Επικοινωνιολόγος,
Σταυρούλα Σιγούρου: Ερευνήτρια, FloodHUB,
Στέλλα Γκίρτσου: Ερευνήτρια,FireHUB,
Aναστασία Υφαντίδου: Ερευνήτρια, FireHUB,
Σοφία Οικονόμου: Επικοινωνιολόγος,

ΙΑΑΔΕΤ, ΕΑΑ, Επιχειρησιακή μονάδα BEYOND

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Πληροφορίες:

Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€
Μειωμένο εισιτήριο: 3€ (Α.Μ.Ε.Α-Άνεργοι-Φοιτητές), με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής.
Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Το “μαγικό πινέλο της Νουρ” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

«Μαγικός Πλανήτης», η νέα παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου