in ,

Εντυπώσεις από τις “Τέσσερις εποχές” των Patari Project

Την περασμένη Κυριακή παρακολουθήσαμε με την σχεδόν 6 ετών κόρη μου τη θεατρική παράσταση των Patari Project «Τέσσερις εποχές» στην Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ένα μουσικό θέατρο για παιδιά με ζωντανή ορχήστρα και τη μουσική των Τεσσάρων Εποχών του Vivaldi.

Το συγκεκριμένο έργο, πραγματεύεται την ανακύκλωση και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Έτσι, πριν την είσοδό μας στην αίθουσα, μας έδιναν δώρο από την παραγωγή ένα καλαμάκι μπαμπού προς υπενθύμιση μας για τα ελάχιστα πράγματα που μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Πολύ όμορφη κίνηση κατά τη γνώμη μου.

Σχετικά με το έργο, περίμενα πολλά περισσότερα, μιας και είχα μια πολύ καλή γνώμη για την ομάδα Patari Project από γνωστούς και οικείους. Δυστυχώς απογοητεύτηκα, διότι, θεωρώ ότι δεν πέρασαν με όμορφο τρόπο την έννοια της ανακύκλωσης και της οικολογίας. Οι βασικοί ρόλοι ήταν τέσσερις (κάθε ένας ανά δύο άτομο εκτός από έναν) οι οποίοι ενσάρκωναν τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η κάθε ομάδα-εποχή, προσπαθούσε να αποδείξει πως αυτή είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, και να επιχειρηματολογήσει επί τούτου. Τα αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν οι τέσσερις εποχές να τσακώνονται μεταξύ τους και να φωνάζουν διαρκώς. Κανένα μήνυμα προς τα παιδιά, ούτε καν καλές συμπεριφορές, ούτε επιτυχημένες ατάκες πχ. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή γιατί έχουμε τη θάλασσα τον ήλιο κτλ.

Προσωπικά με άφησε αδιάφορη, θεωρώ πως έχασα μια ώρα από τη ζωή μου, και δυστυχώς και η μικρή είχε μια αντίστοιχη άποψη αφού πρώτα με ρώτησε, «γιατί συνεχώς μαλώνουν;» και δεύτερον μου ζήτησε να φύγουμε στα μισά της παράστασης γιατί βαριόταν (δεν το κάναμε, προς σεβασμό όλων και φυσικά διότι ήλπιζα πως με την πρόοδο της ροής της ιστορίας, ίσως να είχε κάτι παραπάνω να μας δώσει..)

Από την άλλη, οι μουσικοί ήταν πολύ καλοί και θεωρώ και μόνο πως η επαφή του παιδιού με την κλασική μουσική σε ένα τόσο γνωστό έργο που ακούγεται παντού και σε μία τέτοια αίθουσα, είναι ένα συν από μόνο του.

Λεπτομέρειες για την παράσταση «Τέσσερις εποχές» μπορείτε να δείτε εδώ.

Από John

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις για την παράσταση “ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ – Επιχείρηση Στρουμφίτα”

Εντυπώσεις από τη μωβ ομπρέλα