in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Πήγαμε στα «Παραμύθια για να σπάτε κέφι»

Πήγαμε στις 7 Απριλίου να παρακολουθήσουμε την παιδική παράσταση «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη.

Πρόκειται για ένα μικρό θεατράκι στην οδό Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια. Αν και όταν το πρωτοαντίκρισα λίγο θορυβήθηκα λόγω του πώς ήτα διαμορφωμένα τα καθίσματα, καθώς φοβήθηκα ότι δεν θα είχαμε ορατότητα στη σκηνή, όταν ξεκίνησε η παράσταση διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Η παράσταση εξελίσσεται κατά τέτοιο τόπο ώστε όπου και να κάθεσαι (δεξιά ή αριστερά της σκηνής) δεν υπάρχει θέμα κατά την παρακολούθηση, είναι ακριβώς το ίδιο.

Σχετικά με την παράσταση πήγαμε με τα δύο παιδάκια μας 5.5 και 8 χρονών και όλοι μας μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Πρόκειται για μια πολύ κεφάτη παράσταση, διαδραστική με μουσική, χωρίς όμως να παραλείπει να περνάει χρήσιμα μηνύματα στα παιδιά. Ο μικρός μου ξετρελάθηκε και ζητούσε από μόνος του να σηκωθεί στη σκηνή. Η μικρή μου ως πιο «σοβαρό» παιδάκι παρακολουθούσε με πολύ προσοχή τις ιστορίες που εξελισσόντουσαν μπροστά της, που κάποιες την προβλημάτισαν λίγο (όπως ιστορία που έθιγε το θέμα του εθισμού στην τηλεόραση και το διαδίκτυο). Η ερμηνεία της ομάδας Τόπι ήταν εκπληκτική. Καθ΄ολη τη διάρκεια της παράστασης μικροί, μεγάλοι παρακολουθούσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον την παράσταση, συμμετείχαμε, γελάσαμε και διασκεδάσαμε.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για μια ψυχαγωγική έξοδο για όλη την οικογένεια με ηθικά διδάγματά για τα παιδιά και τους μεγάλους. Σίγουρα θα παρακολουθήσουμε και την επόμενη παράσταση που θα ανεβάσει η ομάδα Τόπι.

Ευχαριστούμε ΕΛΑΜΑΖΙ για την ευκαιρία να δούμε αυτήν την παράσταση.

5 Comments

Leave a Reply
  1. “elamazi” ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση και τις προσκλήσεις να παρακολουθήσουμε την παράσταση “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΕ ΚΕΦΙ”. Τα αγόρια 4 και 6 ετών ενθουσιάστηκαν ( μεταξύ μας η μαμά περισσότερο ). Τι να πρωτοπώ…. ο χώρος είναι ζεστός,παρεΐστικος και άμεσος και συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Η θεατρική ομάδα μέσα από υπέροχες ιστορίες ,ρυθμό και μουσική περνούν στα παιδιά πολύ ωραία μηνύματα για το tablet ,τον ρατσισμό το περιβάλλον….κα. Φύγαμε από την παράσταση με δύο παιδιά χαμογελαστά και πολύ υλικό για σκέψη και συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στην παράσταση “Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς”

“ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ”