in

“Σήμερα θα δούμε όπερα” στην παράσταση “Ο μαγικός αυλός”

Αγαπητά μου παιδιά, κύριες και κύριοι, σήμερα θα δούμε όπερα!!!! Μας είπε η μαγευτική Κάρμεν Ρουγγέρη.

Όπερα που την έφεραν στα μέτρα και στα “αυτιά” των παιδιών. Όπερα που μας μάγεψε μικρούς και μεγάλους! Ευρηματικά κοστούμια και σκηνικά, αγγελικές φωνές και ένας καταπληκτικός Παπαγγένο, που μας έκλεψε την καρδιά .

Πέρσι στο ίδιο θέατρο, το θέατρο κιβωτός, είχαμε παρακολουθήσει τον Κουρέα της Σεβίλλης. Ομολογώ ότι καθε χρόνο είναι και καλύτερα. Για την επόμενη χρονιά περιμένουμε με ανυπομονησία το Χάνσελ και Γκρέτελ!

Στους ηθοποιούς ξεχωρίσαμε και την αγαπημένη μας Κατερίνα Σουσουλα, που την ειχαμε γνωρίσει στη Φρουτοπια στο ρόλο της Μαρουλίτας.

Να σημειώσω πώς είχαμε τις καλύτερες θέσεις στη γαλαρία! Το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και οπουδήποτε αλλού δε θα είχαμε τόσο καλή θέα και επαφή με τους ηθοποιούς, οι οποίοι ετοιμάζονταν ακριβώς πίσω μας.

Μια παράκληση για τους γονείς που θέλουν να δώσουν το καλύτερο στα παιδιά τους: η παράσταση δεν απευθύνεται σε παιδιά 2, 3 και 4 ετών. Έχει διάρκεια 2 ωρών και τα κουράζει και δεν τα ενθουσιάζει. Υπάρχουν παραστάσεις ειδικά γι’ αυτές τις ηλικίες.

Το φουαγιέ πολύ ζεστό, ευτυχώς δεν επιτρέπεται το φαγητό την ώρα της παράστασης, οι τουαλέτες πεντακάθαρες και το Πάρκιν λίγο δύσκολο.

Από evakonstan

12 Comments

Leave a Reply
  1. Θεωρώ κουραστικό και για όλους τους υπόλοιπους (ηθοποιούς και θεατές) το να πηγαίνουν πολύ μικρά παιδια σε θεατρικές παραστάσεις που δεν είναι για την ηλικία τους και δεν καταλαβαίνουν, άρα δε διασκεδάζουν και κουράζονται/βαριούνται. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για μωρά.!!

  2. Για να φτάσεις όμως μέχρι τα εκδοτήρια, πάει να πει ότι έχεις «μελετήσει» την παράσταση που θέλεις να δεις, οπότε γνωρίζοντας την ιστορία που θα διαδραματιστεί βλέπεις και σε ποιες ηλικίες αναφέρεται και μετά επιλέγεις την συγκεκριμένη παράσταση.
    Όσο για την κατανάλωση ποτών/τροφών έχεις δίκιο, ενημερώνεσαι επί τούτου.

    • Συμφωνώ μαζί σας aspa, είναι αργά όταν φτάσεις στα εκδοτήρια για να γυρίσεις πίσω. Πρέπει πριν αποφασίσουμε να πάμε στο θέατρο να έχουμε ενημερωθεί για τις ηλικίες που απευθύνεται η παράσταση. Όσο για το φαγητό το σωστό είναι να μην τρώμε μέσα στην αίθουσα.

  3. Συμφωνώ με όλα όσα είπατε παραπάνω. Το φαγητό στο θέατρο το θεωρώ απαράδεκτο. Θέλουμε να φαινόμαστε “πολιτισμένοι” με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και τρέχουμε τα τρίχρονα σε παραστάσεις εντελώς ακατάλληλες για την ηλικία τους, για να έχουμε να επιδείξουμε στις συναναστροφές μας το πόσο έξυπνα και φιλότεχνα παιδιά έχουμε, αλλά θα του δώσουμε τα πατατάκια και το ποπ κόρν κατά την διάρκεια της παράστασης αδιαφορώντας για την ενόχληση που προκαλούμε στους λοιπούς θεατές. Έχουν βέβαια ευθύνη και οι χώροι. Προκειμένου να κάνει πωλήσεις το κυλικείο τους ουδόλως ενδιαφέρονται εάν με αυτόν τον τρόπο υποβιβάζουν οι ίδιοι τις παραγωγές τους.

  4. Η κυρία Ρουγγέρη μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά με υπέροχες παραστάσεις, η συγκεκριμένη θεωρώ οτι αποτελεί μια πολύ ευχάριστη εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο της όπερας

Αφήστε μια απάντηση

“Ο μικρός πρίγκηπας” – Μαγική παράσταση αντάξια ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο απλά καταπληκτικό!