in

Πηγαμε στο  “Να σου πω μια ιστορία” στο Bios

 

Εγκαινιάζοντας την χειμερινή θεατρική σεζόν για φέτος, παρακαλουθήσαμε την παράσταση “Να σου πω μια ιστορία” στο Bios.

Η παράσταση έχει ως θέμα την διαδρομή ενός ατόμου μέσα στον κόσμο της ψυχανάλυσης, από την βελτίωση και την ερμηνεία συμπεριφορών ως και την αμφισβήτηση της διαδικασίας που συχνά κάποιος ψυχοθεραπευόμενος βιώνει. Απαντήσεις στα θέματά του λαμβάνει μέσα από μικρές διδακτικές ιστορίες που παρουσιάζονται σαν σύντομα σκετς. Είναι άμεση, με γρήγορη ροή, σημεία που θα κάνουν το θεατή να γελάσει αλλά και κάποια που σίγουρα θα αγγίξουν ζητήματα που έχουν προβληματίσει τον καθένα μας.

Σε γενικές γραμμές την βρήκα ενδιαφέρουσα, αν και το τέλος μου φάνηκε λίγο βεβιασμένο και ίσως σε κάποιες στιγμές σημαντικά ζητήματα αποδώθηκαν κάπως απλοικά, θα μπορούσε να υπάρξει μια περαιτέρω εμβάνθυνση…αν και αυτό εικάζω οφείλεται στο κείμενο του Μπουκάι πάνω στο οποίο βασίστηκε η παράσταση. Μπορεί όμως να δώσει τροφή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις μετά την παράσταση. Θα την πρότεινα και για έφηβους γύρω στα 16-17.

Ωραίες ερμηνείες των ηθοποιών, κυρίως των ανδρών καθώς γενικά στην ροή οι γυναικείοι ρόλοι είχαν περισσότερο βοηθητικό χαρακτήρα. Έξυπνη σκηνοθεσία, καθώς με λίγα μέσα παρουσιάζονται τόσες ιστορίες.

(περισσότερα για την παράσταση εδώ)

Από skyclad

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στο "Το νησί των θησαυρών" στο Θέατρο Πόρτα

Πήγαμε στις Νεφέλες στο θέατρο Μπέλλος