in

Μας ενθουσίασε και μας συγκίνησε «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και η μαγευτική του ιστορία

Πηγαίνοντας στην παράσταση ομολογώ ότι είχα κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να αποδοθεί σωστά μέσω μιούζικαλ ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά όλων των εποχών χωρίς να ευτελιστούν τα βαθύτατα ιδεαλιστικά του μηνύματα και οι αξίες τις οποίες πρεσβεύει.
Όλοι μου όμως οι ενδοιασμοί αναιρέθηκαν από την πρώτη κιόλας σκηνή του έργου.Με το που ανοίγει η αυλαία, όλη η σκηνή μετατρέπεται σε υπέρλαμπρο γαλαξία και αρχίζει να εκτυλίσσεται μπροστά μας η μαγευτική ιστορία του μικρού πρίγκιπα που ξεκίνησε από την μικρό του πλανήτη για να μάθει για τη φιλία και την αληθινή αγάπη. Τα σκηνικά είναι μαγευτικά και το θεατρικό κομμάτι συνδυάζεται υπέροχα με εξαιρετικά τραγούδια (όλα τους διασκευές γνωστών μελωδιών της διεθνούς ρεπερτορίου) και θεσπέσια χορευτικά (μέχρι και κλακέτες είχε το πρόγραμμα).
Μας μάγεψε η συνάντηση του μικρού πρίγκιπα με το ματαιόδοξο τριαντάφυλλο, μας συγκίνησε η σκηνή του αποχωρισμού του από την εξημερωμένη αλεπού, γελάσαμε με την αναπαράσταση της γκρίνιας των μεγάλων, ανατριχιάσαμε με την ένταση και το συναίσθημα των τραγουδιών που τόσο υπέροχα ερμηνεύουν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι συντελεστές του έργου. Στο τέλος, όλοι μαζί χειροκροτήσαμε ρυθμικά στον ρυθμό των τραγουδιών εκφράζοντας τον ενθουσιασμό μας στους ηθοποιούς για το φαντασμαγορικό θέαμα που τόσο απλόχερα μας είχαν χαρίσει.
Ακόμα και αν δεν σας ενθουσιάζουν τα μιούζικαλ, θα σας προτείναμε να παρακολουθήσετε αυτήν την παράσταση και να γίνετε συνοδοιπόροι του μαγικού ταξιδιού του μικρού πρίγκιπα. Να την δείτε ακόμα και αν την έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν από κάποιο άλλο θεατρικό σχήμα, καθώς τα στοιχεία μιούζικαλ που έχει της προσδίδουν μια ολόφρεσκη νότα.
Να σημειώσω επίσης ότι το θέατρο έχει εξαιρετική αμφιθεατρική κατασκευή και όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση. Το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο κατά μήκος των γραμμών.
Ευχαριστούμε πολύ το elamazi για τις προσκλήσεις και την ευκαιρία που μας έδωσε να θυμηθούμε ότι “μόνο με την καρδιά μπορείς να δεις αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό”!

Από Giorgos1975

2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Φανταστικός “γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” στο Μέγαρο μουσικής

Γίναμε κι εμείς ντετέκτιβ μαζί με τον Εμίλ…