in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Ερωτευτήκαμε το Ερωτευμένο Σύννεφο

Κυριακή πρωί παρακολουθήσαμε την όπερα για παιδιά και νέους  Το ερωτευμένο σύννεφο της Σοφίας Καμαγιάννη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Η όπερα είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ. Η Σοφία Καμαγιάννη εμπνευσμένη από το υπέροχο παραμύθι του Τούρκου ποιητή έγραψε μία όπερα για παιδιά και νέους βασισμένη στην εξαιρετική παιδική και νεανική χορωδία Rosarte. Η Ελένη Ζαφειρίου μετέφερε το παραμύθι και δημιούργησε ένα λιμπρέτο που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ποίημα.

Και ερχόμαστε τώρα στη χορωδία. Η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte ήταν 70 λεπτά ,όσο και η διάρκεια της Όπερας, πάνω στη σκηνή αποτελώντας τον βασικό κορμό της παράστασης. Τα παιδιά αφηγούνται και παίρνουν μέρος ενεργά στο μαγευτικό παραμύθι. Με τις μαγευτικές τους φωνές,τις αιθέριες , τις νεραιδένιες, την εκφραστικότητα των κινήσεων και των προσώπων τους κατάφεραν να αγγίξουν τις πιο βαθιές χορδές μας υπενθυμίζοντάς μας για ακόμη μια φορά τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά όταν εκφράζουν με τέτοιους τρόπους την ευαισθησία της ψυχής τους.

Παιδιά που στάθηκαν πάνω στη σκηνή σαν να είναι επαγγελματίες, που έβαλαν όλη την ψυχή τους σ αυτό και που με την διδασκαλία της κας Ρόζη Μαστροσάββα (στη διδασκαλία της χορωδίας) και της κα Έλενας Γεροδήμου (στη χορογραφία) έκαναν δώρο σε εμάς αυτό το αποτέλεσμα.

Οι τρεις ενήλικες ( Μιράντα Μακρυνιώτη,Γιάννης Φίλιας, Βασίλης Δημακόπουλος ) ήταν και αυτοί εξαιρετικοί ο καθένας στο ρόλο του συνθέτοντας ένα μαγευτικό σύνολο μαζί με τα παιδιά και την ορχήστρα.

Η μουσική της κας Καμαγιάννη κινητοποίησε βαθιά συναισθήματα αποδίδοντας μουσικά με εξαίσιο τρόπο το συγκινητικό παραμύθι κάνοντάς μας να ακούμε μαγεμένοι και μας καθήλωσε.

Κλάψαμε, συγκινηθήκαμε, βγήκαμε από την αίθουσα έχοντας πάρει ένα πολύτιμο δώρο, αυτό της πραγματικής Τέχνης που σε αλλάζει, σε μεταμορφώνει, σε αγγίζει τόσο βαθιά και με τρόπο που δε μπορείς ποτέ να φανταστείς.

Νομίζω ότι για όλους τους συντελεστές , παιδιά και μεγάλους, αυτό θα είναι η ανταμοιβή τους…

Προσωπική μου άποψη αυτό το έργο έπρεπε και πρέπει να φιλοξενηθεί σε πολύ μεγαλύτερες αίθουσες και να ξεπεράσει τα σύνορα αυτής της χώρας. Γιατί τέτοια διαμάντια και τέτοιες εμπειρίες Τέχνης πρέπει να μοιράζονται σε όλο τον κόσμο. Με την ελπίδα ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.

Σας ευγνωμονούμε για αυτήν την εμπειρία! Μας θυμίσατε τι θα πει τέχνη και τι μπορεί να κάνει .Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους σας.

Αφήστε μια απάντηση

“Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς” από Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Μικρό Παλλάς

Ο “ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ” για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Γύαλινο Μουσικό Θέατρο