in

Είδαμε το έργο ” O λύκος και τα 7 κατσικάκια ” στο θέατρο Olvio.

Είδαμε στο θέατρο Olvio, την υπέροχη  παράσταση ” Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια“, από το θέατρο κούκλας της Ιρίνας Μπόικο. Πρόκειται για μια  διαδραστική παρουσίαση του κλασσικού παραμυθιού των αδελφών Γκριμ,  έχοντας όμως μια πρωτότυπη εκδοχή της πλοκής και των χαρακτήρων, που κεντρίζουν τη φαντασία των μικρών θεατών, αλλά και των μεγάλων, αφού δεν γνωρίζεις πως θα καταλήξει η ιστορία!

Φτάνοντας στο θέατρο σε κερδίζει αμέσως ο χώρος του φουαγιέ με την αισθητική του και την “ζεστασιά” του. Το προσωπικό ευγενέστατο και πολύ εξυπηρετικό. Στην αίθουσα μας οδήγησε η ίδια η κ. Μπόικο , η οποία στην παράσταση δίνει κυριολεκτικά όλο της το είναι.

Τα κατσικάκια μας ,λοιπόν, ονειρεύονται να γίνουν μια μέρα μουσικοί και να κάνουν μια ωραία συναυλία. Ο λύκος από την άλλη , που όλοι τον έχουν παρεξηγήσει και θεωρούν ότι είναι κακός , έχει πολύ καλή ψυχή και το μόνο που θέλει είναι να βρει φίλους. Όταν, επομένως, όλοι αυτοί βρεθούν μαζί μέσα στο σπιτάκι της μαμάς κατσίκας, το θαύμα γίνεται και η φιλία θριαμβεύει με βοηθό τη μουσική.

Η κ. Μπόικο ,με τη μοναδική της επικοινωνιακή ικανότητα, και οι συνεργάτες της κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Από τα βασικά σημεία στην παράσταση ήταν η διαδραστικότητα. Οι μικροί θεατές  χειροκροτούσαν ,  γελούσαν, τραγουδούσαν , άγγιζαν κούκλες , χόρευαν μαζί τους και με τους ηθοποιούς, ζώντας μια χαρούμενη γιορτή των αισθήσεων. Η μουσική επένδυση ήταν πολύ ωραία και τα περισσότερα παιδάκια στο τέλος τραγουδούσαν τους στίχους που είχαν ακούσει. Ξεφεύγοντας από τα όρια του κλασσικού και με πολλές  ανατροπές στην πλοκή του έργου περνάνε στα παιδιά σπουδαία μηνύματα. Ότι πολλές φορές η πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που μας έχουν διηγηθεί οι άλλοι. Επίσης , είναι σημαντικό να μην κρίνουμε κάποιον από την εμφάνιση , αλλά να προσπαθούμε να τον πλησιάσουμε για να ανακαλύψουμε τον πραγματικό του χαρακτήρα. Τελικά , το καλό και η αγάπη επικρατούν και μέσα από την τέχνη γεφυρώνονται διαφορές και έχθρες!

    Πολλά συγχαρητήρια στην κ. Μπόικο και τους συνεργάτες της. Το θέαμα που παρακολουθήσαμε ήταν μοναδικό!!

    ElaMazi  ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Το έργο αυτό το προτείνουμε σε όλους τους μικρούς φίλους!

(Περισσότερα για την παράσταση εδώ

ενω για εντυπώσεις και προσκλήσεις εδώ)

1 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

“Γελούσε άραγε ο κυρ-Αλέξανδρος;” από 10/2 στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

Μάθετε τί είναι πιο σημαντικό από την γεύση μιας σοκολάτας από τον Σπύρο Ντούγια!