in

Είδαμε την παιδική παράσταση “Πρίγκιπας και φτωχός” του Εθνικού Θεάτρου!

Κυριακή μεσημέρι είδαμε στο ανακαινισμένο Ρεξ την παιδική παράσταση “Πρίγκιπας και φτωχός” από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αμερικανού λογοτέχνη Μαρκ Τουαίην.

Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή παράσταση, με έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών, με φοβερά σκηνικά και κοστούμια και με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Το θέατρο ήταν κατάμεστο, οι ευγενέστατοι υπάλληλοί του πρόσεχαν τα πάντα και ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν και να επέμβουν σε κάθε περίπτωση.

Τα κοινωνικά μηνύματα του έργου για τη φτώχεια, την κοινωνική αδικία και ανισότητα, την απολυταρχία και την αδιαφορία των βασιλιάδων για τα δεινά του λαού καθώς και η άγνοιά τους γι΄αυτά ακόμη κι όταν οι προθέσεις τους είναι καλές, πέρασαν αβίαστα στα παιδάκια, τα οποία ήταν ενθουσιασμένα και χειροκρότησαν παρατεταμένα. Επίσης, το να βιώνεις τη θέση του άλλου στην πράξη, είναι από τα βασικά στοιχεία της πλοκής και βάζει όλους μας σε προβληματισμό. Το ίδιο ισχύει και για την αξία της φιλίας, τόσο απαραίτητης αξίας που χτίζεται στην πραγματικότητα στις τάξεις του δημοτικού όπου βρίσκονταν οι θεατές της παράστασης, καθώς το σχολείο τους πήρε την ωραία πρωτοβουλία και οργάνωσε την επίσκεψη αυτή στο θέατρο στο συγκεκριμένο έργο.

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα την προσεγμένη αυτή παράσταση, καθώς το Εθνικό φημίζεται για τις ωραίες επιλογές έργων και τη σταθερή του ποιότητα.

Εθνικό Θέατρο https://www.n-t.gr/el/events/repertory/oprigkipaskaioftohos

12 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στην παράσταση από την “Αντιγόνη στη Μήδεια” στο θέατρο Άλφα-Ιδέα.

Συγκινητική η παράσταση «Με Οικογένεια» στο θέατρο «Χυτήριο»!