in

Γυναίκα, σύζυγος και μάνα, ετών 52!

Επειδή πέρα από εμάς, τους γονείς και τα υπέροχα παιδάκια μας … υπάρχουν μερικές φορές και κάποιοι άλλοι … αφανείς ήρωες … που είναι δίπλα μας, μας στηρίζουν, μας βοηθάνε, μας συμπαραστέκονται, μας συμβουλεύουν … και για να είμαστε ειλικρινείς …. μας αντέχουν … είπα και εγώ, να πάρω την υπέροχη γιαγιά μας, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας, να βάλουμε λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις μας και να πάμε θέατρο. Για ακόμα μία φορά, χάρη στην ομάδα του ELAMAZI, μαμά και κόρη … απολαύσαμε μια υπέροχη παράσταση στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, την «SHIRLEY VALENTINE» του Willy Russell, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα με την Μπέσυ Μάλφα.
Το έργο αφορά σε μια γυναίκα, ετών 52, μάνα δύο παιδιών, που ναι μεν έχουν πάρει τον δρόμο τους … απολαμβάνοντας τις επιλογές τους, αλλά γυρνώντας στα δύσκολα πάλι στη μητρική αγκαλιά και σύζυγος ενός άνδρα, που κάπου στην πορεία των χρόνων ξέχασε να δείχνει την αγάπη του…. Η Βρετανίδα Σίρλεϋ, στο πρόσωπο της οποίας αρκετές γυναίκες μπορούν να βρουν ομοιότητες, είχε έναν φίλο που δε θα την πρόδιδε ποτέ …και αυτός δε θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από τον τοίχο της κουζίνας…. ο οποίος, μπορεί να μην απαντούσε… αλλά τουλάχιστον άκουγε…. Κάποια στιγμή όμως, όλοι κάνουν την «επανάστασή» τους …. μικρή ή μεγάλη. Έτσι και η Σίρλεϋ, μέσα από ένα ταξίδι στην Ελλάδα, σε ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα, με ένα αγιόκλημα και μια… αναπάντεχη γνωριμία αποφάσισε να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή…. δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία…
Μια γλυκόπικρη κωμωδία – μονόλογο, γεμάτη συναίσθημα, γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα… και μια υπέροχη Μπέσυ Μάλφα …. τόσο γήινη … καθημερινή … όσο και γοητευτική…. να δείχνει πως από το φακιόλι της κουζίνας …. μπορείς να φορέσεις ένα αέρινο παρεό …. και να βρεθείς εσύ … ο εαυτός σου …. και οι επιλογές σου… στη δική σου Ελλάδα, γιατί τις ευκαιρίες τις φτιάχνουμε μόνοι μας.
Ένα έργο, που είχε από όλα. Μας έβαλε σε σκέψεις … αλλά μας έκανε και να γελάσουμε…
Για ακόμα μία φορά, ευχαριστούμε ομάδα του ELAMAZI!!!

Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
Κυψέλης 54,
τηλέφωνο 211 4107764

Από VSAA

2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ομάδα Artika ξεκινά το βρεφικό “Πάει Έρχεται” στο Studio Μαυρομιχάλη

Πήγαμε στον Αλαντίν