in ,

Απόδραση στις Μυκήνες!!!

Έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές τις Μυκήνες- ποτέ όμως μαζί με την κόρη μας.
Έχοντας διδαχθεί αρκετά πράγματα στη μυθολογία του βιβλίου της τρίτης δημοτικού και με πολλά ακόμη να επίκεινται λόγω του Μυκηναϊκού πολιτισμού στο τέλος του βιβλίου αποφασίσαμε να εκδράμουμε στις Μυκήνες.

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα.
Η μυθική παράδοση φέρει ως ιδρυτή των Μυκηνών τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης, της κόρης του Ακρισίου, του βασιλιά του Άργους, απόγονου του Δαναού. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ο Περσέας ονόμασε τη νέα πόλη Μυκήνες είτε επειδή εκεί έπεσε ο μύκης του ξίφους του είτε επειδή εκεί αποκαλύφθηκε μία πηγή με άφθονο νερό, η Περσεία πηγή, κάτω από τη ρίζα ενός «μύκητος», δηλαδή ενός μανιταριού. Σύμφωνα με το μύθο, οι απόγονοι του Περσέα βασίλεψαν στις Μυκήνες για τρεις γενιές, με τελευταίο τον Ευρυσθέα, που σκοτώθηκε χωρίς να αφήσει απογόνους, και έτσι οι κάτοικοι των Μυκηνών επέλεξαν ως βασιλιά τους τον Ατρέα, γιο του Πέλοπα και πατέρα του Αγαμέμνονα και του Μενέλαου.

Τα κυκλώπεια τείχη της μυκηναϊκής ακρόπολης που παρέμεναν ορατά στο πέρασμα των αιώνων και αποτέλεσαν πόλο έλξης πολλών περιηγητών και αρχαιοφίλων εντυπωσίασαν τόσο πολύ την μικρή που δεν ήθελε να φύγουμε. Τριγυρίζαμε και μας έλεγε ιστορίες από την αρχαιότητα. Επίσης, για αρκετά πράγματα του μουσείου είχε να μας πει τόσες ιστορίες που είχε διαβάσει σε βιβλία!

Μια εκπληκτική εκδρομή που αξίζει να πηγαίνουμε τα παιδιά μας όταν είναι σε ηλικία να καταλαβαίνουν και να έχουν σαφή γνώση της ιστορίας μας!!!

Από codina

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος. Έχω μία κόρη που έχει γεννηθεί το 2008. Έχει τρέλα με το θέατρο και έχουμε παρακολουθήσει πολυάριθμες παραστάσεις από πριν καν γίνει δύο.

12 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Πεντέλης!

Πάσχα στη Φοινικούντα!