in

Απολαυστικά ξεχωριστές οι “ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ” στο Θέατρο “ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ”

Πρόκειται για μια πραγματικά διασκεδαστική και ιδιαίτερη παιδική παράσταση που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει, για δύο μάλιστα λόγους.

Πρώτον, επειδή η ιστορία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αποδίδεται με ξεκαρδιστικό τρόπο από τους τρεις απολαυστικούς πρωταγωνιστές της παράστασης. Βλέπουμε το διαγωνισμό μαγειρικής στον οποίον επιδίδονται δύο μάγειρες με τελείως διαφορετική μεταξύ τους φιλοσοφία, προκειμένου να κάνουν τον πρίγκιπα να αρχίσει και πάλι να τρώει και να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο τη θέση του βασιλικού αρχιμάγειρα σώζοντας παράλληλα και τα κεφάλια τους από την οργή του ξεροκέφαλου βασιλιά. Ο καθένας από τους διαγωνιζόμενους προσπαθεί να υπονομεύσει τη συνταγή του αντιπάλου του, αλλά στο τέλος αναγκάζονται να συνεργαστούν για να πετύχουν τον στόχο τους. Εννοείται ότι στην προσπάθεια αυτή έχουν και τη συνδρομή των μικρών θεατών, που καλούνται να ανακατέψουν τα μυστικά συστατικά της κάθε συνταγής και να βοηθήσουν γενικότερα στην πλοκή της ιστορίας. Οι πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί και εναλλάσσονται σε όλους τους ρόλους αλλάζοντας μόνο καπέλα! Είναι και οι τρεις ξεκαρδιστικοί και είναι συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίον παίζουν, χωρίς μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα οπτικοακουστικά εφέ.

Δεύτερον, επειδή ο συγκεκριμένος θεατρικός χώρος είναι πραγματικά μοναδικός καθώς στεγάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι τρένου! Το βαγόνι μάλιστα κουνιέται σε ορισμένες στιγμές της παράστασης και νομίζει κανείς ότι πραγματικά ταξιδεύει. Στην αρχή του έργου, οι ηθοποιοί έρχονται και παίρνουν τα παιδιά και τα τοποθετούν στις πρώτες θέσεις για να βλέπουν όλα καλά και να είναι κοντά στην σκηνή. Οι συνοδοί κάθονται στις πίσω θέσεις, για να μην εμποδίζουν. Αν πάντως κάποιο παιδάκι φοβάται μόνο του, μπορεί να κάτσει μαζί με το συνοδό του στις πιο πίσω θέσεις.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει άνετο πάρκινγκ στον ίδιο το χώρο του θεάτρου-σιδηροδρομικού σταθμού. Να σημειώσω τέλος ότι η παράσταση δεν έχει διάλειμμα και διαρκεί περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο.

Ευχαριστούμε πολύ το elamazi για την πρόκληση!

Από Giorgos1975

5 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

"Στα Ψηλά Βουνά", μια ποιοτική παράσταση και για έφηβους!

«Mία βόλτα στο φεγγάρι» με την αποστολή του Απόλλων 11 – Παράσταση για παιδιά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο!!!!!