in

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου είδε τον Πινόκιο στην Παραμυθοχώρα και τώρα γράφει. Πειράζει;

Δεν πειράζει που ο Πινόκιο παίζεται από κουκλοθέατρο κι εσύ νιώθεις μεγάλος. Βλέποντας την παράσταση θα καταλάβεις πως οι αποστάσεις με τα χρόνια μειώνονται, οι ηλικίες έρχονται κοντά κι αυτό που χαρακτήριζες παλιά ως παιδικό, ενηλικιώθηκε αρκετά για να σε φτάσει. Ίσως πλέον και να σε αφορά.

Δεν πειράζει που ήδη γνωρίζεις πως ο Πινόκιο θα το σκάσει απ’ την κοιλιά της φάλαινας και θα βγει ζωντανός. Βλέποντας την παράσταση θα νιώσεις αγωνία όταν χωθεί μες στο στόμα της και τρόμο, μήπως δεν τα καταφέρει τελικά.

Δεν πειράζει που ήδη γνωρίζεις πως ο Πινόκιο θα δώσει το Αλφαβητάρι και δεν θα πάει στο σχολείο για μάθημα. Βλέποντας την παράσταση θα νιώσεις την πίκρα του Τζεπέτο και θα στενοχωρηθείς βαθιά, στο υπόσχομαι, για όσα σε μια ξύλινη ή μια χωμάτινη ζωή έρχονται να σε απογοητεύσουν.

Δεν πειράζει που ήδη γνωρίζεις πως ο Πινόκιο θα πει ψέματα κι η μύτη του θα μεγαλώσει. Βλέποντας την παράσταση θα νιώσεις πως η αλήθεια πάντα επαναφέρει τη μύτη στο μέγεθος που πρέπει, πάντα επαναφέρει την ψυχή στη θέση της, πάντα επαναφέρει τα πράγματα.

Δεν πειράζει που το βιβλίο είναι γνωστό, πολλάκοις διαβασμένο και πολλές φορές παιγμένο. Αυτά τα δυο κορίτσια, η Μαρία και η Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, κατόρθωσαν πάλι – όπως άλλωστε και πάντα κατορθώνουν – να πιάσουν στο στόμα τους τις λέξεις του, να πιάσουν στα χέρια τους τις ιδέες του και να το μετατρέψουν σ’ ένα υπέροχο, αλλιώτικο, δικό τους έργο. Βαθιά τρυφερό και ευχάριστο.

Δεν πειράζει που δεν έχεις προλάβει να δεις την παράσταση. Πειράζει αν δεν προλάβεις τελικά να τη δεις…

κτ
www.tassopoulou.gr

Παραμυθοχώρα

Κουκλοθεατρική Ομάδα “Κιβωτός Μύθων”

Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1,Μετς

Τηλ: 2109216346, 6936655925-927

www.paramithohora.gr

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

6 Comments

Leave a Reply
  1. υπεροχος χωρος, φοβερες παραστασεις.
    τον πινοκιο δεν τον ειδαμε αλλα εχουμε δει σχεδον ολες τις παραστασεις των προηγουμενων ετων και μονο τα καλυτερα εχουμε να πουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε τον Μέγα Αλέξανδρο

ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΤΟ "ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ"