in , ,

6 +1 Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για την εβδομάδα 7 – 13/12

Digital χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και αφηγήσεις για παιδιά!

Συγκεντρώσαμε προτάσεις εργαστηρίων αλλά και αφηγήσεων παραμυθιών που μπορείτε να δείτε & να ακούσετε μαζί με τα παιδιά σας για την εβδομάδα από 7 – 13 Δεκεμβρίου.

«Τι συμβαίνει στη Γη μας τα Χριστούγεννα;» από τους Φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

2η συνάντηση 11/12: Ζώα, Δέντρα και Καρποί παίζουν στο «έργο: Χριστούγεννα»

 «Είναι τυχαίο που το έλατο έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα; Η ελιά στεφάνωνε τους αθλητές στην αρχαία Ελλάδα, λέτε να έχει σχέση και με τα Χριστούγεννα; Χίλιοι, μύριοι καλογέροι σ΄ ένα ράσο τυλιγμένοι. Στρουμπουλός ή λιγνός ο δικός μας Άγιος Βασίλης; Κι ο μοναχικός κοκκινολαίμης; Πουλί ή ταχυδρόμος; Πουλερικό ή χοιρινό για το γιορτινό τραπέζι;»

 Ας ξανα-χρησιμοποιήσουμε το μοναδικό μας ανθρώπινο χέρι, για να φτιάξουμε σήμερα διαφορετικές χειροτεχνίες με υπομονή και σημασία στη λεπτομέρεια. Να τις καμαρώσουμε και να τις χαρίσουμε…

6, 13 Δεκεμβρίου 2020 «ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΚΛΗΣ. Ζωγραφική. Όρια και υπερβάσεις»

Λεπτομέρειες για τα εργαστήρια εδώ.

Διαδικτυακές αφηγήσεις παραμυθιού από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Όλες οι αφηγήσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας ZOOM: Meeting ID: 826 4334 7462 , Passcode: 13579.

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών αφηγήσεων παραμυθιών έχει ως εξής:

  • 9/12/2020, Τετάρτη, ώρα 19.00: «Κατεργαραίοι ποντικοί και άμυαλοι δράκοι». Λαϊκά παραμύθια, μύθοι και τραγούδια για μεγάλους μικρούς και μικρούς μεγάλους!

Λεπτομέρειες γιανα ακούσεις τα παραμύθια εδώ.

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Σέρλοκ Χολμς έχει να λύσει πολλά μυστήρια και δεν τα προλαβαίνει όλα. Χρειάζεται βοήθεια – τη δική σου βοήθεια!

Με την καθοδήγηση του Γιάννη Σαρακατσάνη, τα παιδιά καλούνται να λειτουργήσουν σαν τον Σέρλοκ Χολμς παρατηρώντας και εξάγοντας συμπεράσματα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τη Βικτωριανή Αγγλία.

Ανακαλύψτε το νέο βίντεο – μυστήριο κάθε Δευτέρα!
7,14,21/12, στις 18.00 

Λεπτομέρειες για τα εργαστήρια στο ΚΠΙΣΝ εδώ.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης βάζει τα καλά του και ετοίμασε χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών

Αυτά τα Χριστούγεννα μένουμε σπίτι παρέα!

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020
“Γιορτινό δέντρο μοντέρνας τέχνης-κατασκευή” με αφορμή τη Niki de Saint Phalle

Λεπτομέρειες για τα εργαστήρια εδώ.

Online Family Cooking Classes

Αυτή την εβδομάδα δίνουμε ραντεβού Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου , 18.00 ετοιμάζουμε Pancakes με βρώμη,μέλι και μήλο η καλύτερη πρόταση για το πρωινό των Χριστουγέννων

Δείτε τα υλικά εδώ  και ετοιμαστείτε να μαγειρέψουμε παρέα!

Λεπτομέρειες για τα εργαστήρια εδώ.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαριέττας Κόντου Αγιοβασιλέματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται online μέσω Zoom την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, στις 12:00 και η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Τα «Αγιοβασιλέματα» είναι το νέο βιβλίο της Μαριέττας Κόντου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Βασίλη Κουτσογιάννη. Η ηρωίδα του βιβλίου, η Ερμιόνη, έγραψε ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, του ζητούσε να μην έρθει και έκλεινε με μια υπόσχεση. Πού να ‘ξερε η Ερμιόνη πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Αϊ-Βασίλη.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), , www.hau.gr/culture

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από το SantaMail.gr – Λάβαμε Γράμμα Από τον Άγιο Βασίλη

Λάβαμε το επιτραπέζιο «Στο στόμα του λύκου»!