in ,

ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό

Χριστούγεννα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ομορφιά της αρχαίας τέχνης μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, αφηγήσεις και κλασικές μελωδίες.

Η εορταστική συναυλία των Χριστουγέννων

Στην ετήσια εορταστική συναυλία η νεανική χορωδία “Ellie’s Voices” με παραδοσιακά κάλαντα και γνωστές γιορτινές μελωδίες θα γεμίσει το χώρο του Μουσείου με συναισθήματα και γλυκιά θαλπωρή.

Έλλη Μουχτάρη: Μαέστρος

Διονύσης Καλογερόπουλος: Πιάνο

Αγγελή Ε., Γκόγκα Μ., Γρυπαίου Ε., Ζαζακλή Γ., Ζιάκα Α., Καλατζίδη Ε., Κραμποβίτη Α., Λαζίδη Α., Νικολάεβα Ν., Παστελάκου Λ., Πούλιου Α., Σακελλαρίου Β., Στέφη Μ., Φρονιμάκη Μ.: Χορωδοί

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 14:15, Αίθουσα του Βωμού

Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο

Το εορταστικό Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει

Το Αθέατο Μουσείο θα παρουσιάσει, για τελευταία φορά, δύο άγνωστα ομοιώματα πανάρχαιων πλοίων του προϊστορικού Αιγαίου και θα ξεδιπλώσει τα περιπετειώδη ταξίδια των Κυκλαδιτών, που έφταναν μακριά, αλλά εύχονταν κάθε φορά να επιστρέψουν γεροί στα νησιά τους. Τα αγωνιώδη ταξίδια τους θα παραβληθούν με τρία χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το Χριστόψωμο», η «Υπηρέτρα» και «Στο Χριστό στο Κάστρο», που αφηγούνται την γλυκιά και διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων της θάλασσας να ενωθούν στο τέλος του νόστου με τους δικούς τους ανθρώπους και να γιορτάσουν μαζί τη θαλπωρή του τόπου τους.

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, με τις οποίες θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00-13:30 για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών μαζί με έναν συνοδό.
Εκπαιδευτικό εργαστήρι «Έλα να παίξουμε … όπως παλιά»

Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τους συνοδούς τους θα γνωρίσουν αρχαία παιχνίδια μέσα από αντίγραφα, όπου θα έχουν την δυνατότητα να αγγίξουν και στη συνέχεια όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν το δικό τους αναμνηστικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τα αρχαία παιχνίδια.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 11:00 – 12:30 για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.
Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Ένα μικρό νεολιθικό χωριό».

Οι μικροί μας φίλοι θα περιηγηθούν στην αίθουσα του Νεολιθικού Πολιτισμού και θα παρατηρήσουν από κοντά αντικείμενα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των προϊστορικών ανθρώπων, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου. Στην συνέχεια θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι όπου θα δημιουργήσουν το ημερολόγιο του 2020 εμπνευσμένο από έκθεμα της Προϊστορικής Συλλογής με την βοήθεια εικαστικού.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 2132144889

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου

Έναρξη δηλώσεων: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παραμένει κλειστό 25-26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, 106 82 Αθήνα
Ε
T 213 214 4800, 213 214 4856
F 210 821 3573

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Χριστούγεννα με μουσική, φώτα και… πατινάζ στο Μέγαρο

Ρεβεγιόν παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΑΛΣΟΣ