in , ,

WEBINAR: 19 & 20/9 Προφορική Αφήγηση στο Μουσείο και στην Εκπαίδευση με την Σάσα Βούλγαρη

WEBINAR:  Προφορική Αφήγηση στο Μουσείο και στην Εκπαίδευση με την Μέθοδο της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη

Για 4η συνεχή χρονιά στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο 12 ωρών, με αφορμές από εκθέματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Η πρωτοπόρος αφηγήτρια Σάσα  Βούλγαρη συντονίζει ένα διαδυκτιακό εργαστήριο για την αξιοποίηση της Τέχνης της Αφήγησης σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στο Μουσείο και σε κάθε χώρο Εκπαίδευσης και Δημιουργίας.

Οι προφορικές ιστορίες δημιουργήθηκαν ανώνυμα. Μεταφέρθηκαν στο χρόνο με τυποποιημένη μορφή και διατήρησαν τη σοφία τους γοητεύοντας ενήλικες και παιδιά. Πρόσφεραν ψυχική ανακούφιση, διαπαιδαγώγησαν, μετέφεραν εμπειρίες και βιώματα.

Στις μέρες μας χρειάζεται γνώση και ειδική εκπαίδευση για να αντιληφθεί κάποιος τον τρόπο λειτουργίας της αφήγησης ώστε να την εφαρμόσει αποτελεσματικά σε ποικίλα προγράμματα (σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, αυτογνωσία, επιχειρήσεις κ.α.).

Το εργαστήριο πληροφορεί και προσφέρει μεθοδολογικά εργαλεία και τεχνικές για τη χρήση της αφήγησης και της δημιουργίας ιστοριών μέσα σε συγκεκριμένους θεματικούς χώρους, όπως π.χ. μία τάξη, ένα μουσείο, μία επαγγελματική συνάντηση κ.α.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ:

  • Αρχές κατασκευής ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με βάση την προφορική αφήγηση.
  • Τεχνικές δημιουργίας πρωτότυπων ιστοριών πάνω σε ένα θεματικό αντικείμενο.
  • Δημιουργία νοητικού χάρτη πάνω σε μια ενότητα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
  • Εξειδικευμένα παραδείγματα εφαρμογών με αφορμή τα εκθέματα του Ι.Θ.
  • Βασικές Τεχνικές αφήγησης – εισαγωγή: κ.α.
  • Θα δοθεί υλικό μέσω email πριν και μετά την περάτωση του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο είναι διαδυκτιακό. Θα χρησιμοποιηθεί υλικό από το σύνολο των εκθέσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν από την Σάσα Βούλγαρη από το 2013 που συνεργάζεται με το Ι.Θ.

Θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της διαδυκτιακής πλατφόρμας ώστε να εργαστούμε και σε μικρότερες ομάδες πάνω σε σχεδιαγράμματα του υλικού.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές: εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς όλων των ειδικοτήτων, μουσειοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, ηθοποιούς, ψυχολόγους, αφηγητές, κ.λ.π. και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το θέμα ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της ΣΑΣΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ με λίγα λόγια

Με βαθειά γνώση στην προφορική αφήγηση δημιουργεί σύγχρονες γέφυρες καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και αυτογνωσίας που αξιοποιούν την Iστόρηση σε καινοτόμες δράσεις και νέα πεδία. Βασικοί Τομείς της Μεθόδου είναι η Τεχνική της Προφορικής Αφήγησης, η Δημιουργική Γραφή, η Καλλιέργεια της Φωνής καθώς και στοιχεία Αυτογνωσίας και Ετερογνωσίας.

Info:

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 19 & ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 10.00 με 16.00 μ.μ. (προβλέπονται ένα ή δύο διαλείμματα κατόπιν συνεννόησης)
  • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

90€ & 70 Ευρώ για φοιτητές και ανέργους (κάτοχοι κάρτας).

70 Ευρώ για όσους κάνουν κράτηση έως τις 6 Σεπτεμβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: 6972 261037,

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ:  210-3611206

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η Κάρμεν Ρουγγέρη ανεβάζει τον Μικρό Πρίγκιπα

AntetokounBros Academy: Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τη δεύτερη χρονιά