in

27/11 Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 από τις 8 το πρωί έως το βράδυ

Κάθε χρόνο 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Αυτή τη χρονιά το πλάνο μετατοπίζεται κατά δύο μήνες χρονικά και η Βραδιά του Ερευνητή μετατίθεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στον καιρό της πανδημίας COVID-19 την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, ώστε να αναδιοργανωθεί σε διαδικτυακή βάση.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά και τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, διοργανώνει το πρωί της Παρασκευής 27ης Νοεμβρίου 2020 στο εμβληματικό Κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων την Εναρκτήρια

Εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων με φυσική παρουσία, η οποία θα μεταδοθεί live streaming.

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η προβολή του έργου των ερευνητών και η ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους, του ρόλου του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στην επιστήμη, καθώς και της προσφοράς του στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας. Η διεξαγωγή της εκδήλωσης της Βραδιάς του Ερευνητή συνδέεται με την αξιοποίηση του Ιστορικού Κτιρίου Αβέρωφ του Πολυτεχνείου και την ευρεία επανάχρησή του για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Η Διεπιστημονική Συμβολή του ΕΜΠ στην κοινωνία, την υγεία, την ποιότητα ζωής και
τον πολιτισμό

Με ειδικές συμμετοχές από ομάδες, συναφείς νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας, φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα, αναδεικνύονται η Έρευνα και η Εκπαίδευση, η Απασχόληση και η Καινοτομία, η Ανάπτυξη και η Αειφορία. Προβάλλονται, επίσης, συναφή προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως Marie Skłodowska Curie, Erasmus+, κ.ά. Έμφαση δίδεται στη διεθνή μετάδοση της τεχνογνωσίας που αναπτύσσει το ΕΜΠ σε εμβληματικά έργα με παγκόσμια αναγνώριση, όπως το έργο της συντήρησης, ενίσχυσης, προστασίας και αποκατάστασης του
Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.
Τη φετινή χρονιά ειδική αναφορά θα υπάρχει στην παρουσίαση της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας αιχμής σε ποικίλους ερευνητικούς τομείς, όπως βιο-ασφάλεια, βιο-πληροφορική, βιο-τεχνολογία, μοριακή μηχανική, κ.ά. , παρουσιάζοντας τη συμβολή του ΕΜΠ στην υγεία .

Προβλέπονται, όπως πάντα, ειδικές συμμετοχές (CERN, Μουσείο Πειραμάτων, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, κ.ά.).

Διαγωνισμοί
Τη φετινή χρονιά θα διεξαχθούν Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και
Διαγωνισμός Αφίσας για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με ψηφιακή συμμετοχή των μαθητών, με φετινό θέμα τη «βιοασφάλεια απέναντι στον COVID-19». Θα διεξαχθεί επίσης ο καθιερωμένος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο instagram με θέμα «Από την Έρευνα και την Καινοτομία στην Ανάπτυξη» με hashtag #ntuaren.

Δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση χωρίς προ-κράτηση

Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

https://www.ntua.gr/

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα & πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός «Κουκλοπαίζουμε» επιστρέφει!

Το μυστικό της κολλητής μου: Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Κέδρος