Στείλε σε φίλους

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Βραδιά του Ερευνητή 2017 και φέτος στον Ελληνικό Κόσμο

9 votes, average: 1,00 out of 1 (9 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Η Βραδιά του Ερευνητή 2017 και φέτος στον Ελληνικό Κόσμο

Βραδιά του Ερευνητή 

Mια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με ελεύθερη είσοδο

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17:00-24:00

Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε  9 πόλεις της Ελλάδας.

Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας», στην Αθήνα, η φετινή βραδιά πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο γνώριμο και φιλόξενο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 29 Σεπτεμβρίου!

Το 2015, η μεγάλη αυτή γιορτή είχε πραγματοποιηθεί ξανά με τεράστια επιτυχία στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις μεγάλων ερευνητικών κέντρων, παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, φορητό πλανητάριο, εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» με χαρά φιλοξενεί, για δεύτερη φορά, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της χώρας, αλλά και το ευρύτερο κοινό(παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς) που θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει τον χώρο της επιστήμης και της έρευνας με βιωματικό τρόπο.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν την μεγάλη Βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, επτά μικρότερες εκδηλώσεις θα προηγηθούν της κεντρικής, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα στην Αθήνα λίγο πριν τις 29 Σεπτεμβρίου τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΛΚΕΘΕ (στην Ανάβυσσο) και το Ινστιτούτο Παστέρ θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους!

Στις 29 Σεπτεμβρίου, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά τα θαυμαστά μονοπάτια της!

Περισσότερες πληροφορίες για τους φορείς που συμμετέχουν και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς:

#rengreece

www.rengreece.gr •

www.facebook.com/rengreece

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος

Τηλ: 212 254 0000

Fax: 212 254 0123

[email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

 

Στείλε σε φίλους

11 Σχόλια

 1. Πηγαίνουμε κάθε χρόνο. Το σημειώνω ήδη στην ατζέντα μου.

 2. ενδιαφέρον

 3. Θα πάμε σίγουρα. Μπήκε στην ατζέντα!

 4. Το βάζουμε στο πρόγραμμα.

 5. Ραντεβού με τη μαγεία της έρευνας!

 6. Ενδιαφέρον!

 7. Θα προσπαθήσουμε να πάμε…

 8. Χα.. αν και δεν τρελαίνομαι να μπει το φθινόπωρο, αυτό το έγραψα ήδη στην ατζέντα που κρατάμε για τις εκδηλώσεις των παιδιών.

 9. Ενδιαφέροντες εκδηλώσεις .με κέντρο το πεδίο της έρευνας.

 10. τέλεια

 11. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραμύθια στην Αρχαία Νεμέα (28/7)

Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017 στις 8.30 μ.μ. Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ» διοργανώνει βραδιά παραμυθιού με την Γιάννα Παπουτσή και...

Close