in ,

Βιβλιοπαρουσιάσεις στον παιδικό IANO (1/2)

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Ανδρικοπούλου, «Δάσκαλος σε δύο ρόδες», σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη. Το βιβλίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που αναζητούσε το καλό και το δίκαιο μέσα από την Παιδεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Θεώνη Κουφονικολάκου, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μαριάννα Κουμαριανού, συγγραφέας-παιδαγωγός

Μαρία Τρύφων, νηπιαγωγός-δημ. Σύμβουλος-υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου

Αφήγηση: Αλκιβιάδης Κούσης, παιδαγωγός-συγγραφέας-αφηγητής

Λίγα λόγια για το βιβλίο και την εκδήλωση

Το βιβλίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που αναζητούσε το καλό και το δίκαιο μέσα από την παιδεία: του Σαμπέρ Χοσεϊνί, του δασκάλου-ήρωα από το Αφγανιστάν που μετέτρεψε το ποδήλατό του σε βιβλιοθήκη. Με αφορμή το βιβλίο, θα συζητηθούν τα θέματα των δικαιωμάτων του παιδιού και του εθελοντισμού, σε συνδυασμό με τη φιλαναγνωσία, την εκπαίδευση και τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως φορέα έμπνευσης και δράσης στο σύγχρονο σχολείο. Επίσης θα αναπτυχθεί η εκπαιδευτική διάσταση της ιστορίας «Δάσκαλος σε δύο ρόδες» και οι εφαρμογές της στην τάξη.

«Ο κόσμος τελικά έχει μέσα του και το καλό, την ανάγκη για δικαιοσύνη, ελευθερία, παιδεία, αλληλεγγύη και το βρίσκεις σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μια μορφή αυτού του καλού είναι η ιστορία αυτού του καταπληκτικού δασκάλου από το Αφγανιστάν, του Saber Hosseini».

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/daskalos-se-dio-rodes-0465738.html


Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 11:00 ο Παιδικός IANOS και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, «Φίλοι πάνω κάτω» , σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.

Ποιος μένει άραγε από πάνω μας; Από κάτω μας; Δίπλα μας και απέναντι; Παρέα με τον Άγγελο Αγγέλου και την Έμη Σίνη, ελάτε να “χτίσουμε” την πιο διασκεδαστική πολυκατοικία, να διαλέξουμε τους πιο ευφάνταστους γείτονες, να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα, φώτα και κουρτίνες και να κάνουμε όλοι μαζί την πιο τρελή γιορτή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο παππούς της Κατερίνας μένει στον τελευταίο όροφο μιας ΜΕΓΑΛΗΣ πολυκατοικίας με κλειδωμένες πόρτες, κλειστά παράθυρα και φαρδιά μπαλκόνια, πάντα έρημα και βουβά. Μια μέρα όμως, η μπάλα της Kατερίνας πέφτει στο κάτω μπαλκόνι… «Ποιος να μένει άραγε εκεί;» αναρωτήθηκε ο κύριος Αντρέας. «Θα μάθουμε αμέσως!» είπε αποφασιστικά η Κατερίνα και, τραβώντας απ’ το χέρι τον παππού της, κατέβηκαν γρήγορα στον κάτω όροφο. Το κουδούνι έγραφε…

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/filoi-pano-kato-0462723.html

 

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (2/2)

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Faust