in

TOC TOC ενεργός τώρα

Χθες βράδυ Τρίτη 19/3/19 είδαμε την παράσταση «TOC TOC» στο θέατρο ΗΒΗ. Η παράσταση ξεκίνησε με 10 λεπτά καθυστέρηση και κράτησε περίπου δυόμιση ώρες με ενδιάμεσο διάλειμμα. Η παράσταση βασίζεται στο έργο «Toc toc» του Γάλλου Laurent Baffie (από αυτά που έχω διαβάσει), που γράφτηκε το 2005. Στο κείμενο αυτό έχει βασισθεί και η αντίστοιχη ισπανική ταινία που κυκλοφόρησε το 2017.

Πραγματεύεται μια σειρά ψυχαναγκασμών, που εμφανίζουν άτομα προερχόμενα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις με διαφορετική καθημερινότητα. Οι ψυχαναγκασμοί του καθενός εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο και η αναμονή τους στην αίθουσα ενός ιατρείου καταλήγει σε κωμωδία. Η ώρα περνάει γρήγορα με άφθονες ατάκες προσαρμοσμένες στο σήμερα που προκαλούν γέλιο και μας θυμίζουν κάτι από την καθημερινότητα μας. Ε, όλοι εξάλλου, λίγο ή πολύ, είμαστε του γιατρού…! Η παράσταση περιέχει πολλές βωμολοχίες (οι οποίες όμως είναι «ιατρικώς δικαιολογημένες») , συνεπώς δεν ενδείκνυται για παιδιά και για άτομα τα οποία «θίγονται» ακούγοντάς τες. Τελικό συμπέρασμα… η αναζήτηση της αγάπης. Φοβερή ερμηνεία από όλους τους ηθοποιούς με έκπληξη φυσικά (για μένα) αυτή του Σπυρόπουλου.

Γελάσαμε με όλα μας το είναι και με τη ψυχή μας.
Γελάστε άφοβα. Αγαπήστε τον διπλανό σας.

Αγάπη ρε μ#&ν[email protected]

ΥΠΟΘΕΣΗ

6 ασθενείς περιμένουν τον γιατρό, μήπως και γίνουν καλά από τις διαταραχές και τα σύνδρομα που τους ταλαιπωρούν.
Ο Φώτης Σταθάκης (Δημήτρης Σταρόβας) ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο «Jill de la Turret», όπου βωμολοχεί διαρκώς και αδιακρίτως, ο ταξιτζής Βασίλης Δαμπάογλου, ή Ομάρ Ταρίφ (Κώστας Σπυρόπουλος) που πάσχει από αριθμομανία, ο Μπάμπης Γραμμένος (Νίκος Πολυδερόπουλος) που τραυλίζει, αρνείται να πατήσει πάνω στις γραμμές στο πάτωμα και είναι ψυχωτικός με τη συμμετρία, η θεούσα Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα (Βίβιαν Κοντομάρη), θύμα της επαλήθευσης κατ’ εξακολούθηση, η Λαρισαία Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλακίδη (Κατερίνα Θεοχάρη), η οποία πάσχει από το σύνδρομο της παλιλλογίας και η Κρητικιά Νίτσα Νικοκοιράκη (Γιούλη Τσαγκαράκη), που την καταδιώκει όλο το φάσμα της μικροβιοφοβίας. Όμως ο γιατρός αργεί πολύ…. Και οι 6 ασθενείς σιγά-σιγά ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον, παίζουν monopoly και καταλήγουν να κάνουν ένα αυτοσχέδιο group therapy. Και ποιος ξέρει, ίσως μαζί βρούνε τη λύση στα προβλήματά τους και τελικά θεραπευτούν…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 7 Ιανουαρίου 2019
Τιμή εισιτηρίου: Από 15€
Διάρκεια: 120′
TOC TOC του Laurent Baffie
Παίζουν:
Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας
Βίβιαν Κοντομάρη, Νίκος Πολυδερόπουλος,
Κατερίνα Θεοχάρη, Γιούλη Τσαγκαράκη, Δημήτρης Κατσόγιαννος, Εβελίνα Καραπάνου.
Διασκευή – Απόδοση Κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος – Κατερίνα Μπέη
Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου – Στεφανία Λυμπεροπούλου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Artwork: Δημήτρης Γκάνιος
Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσόγιαννος
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Εβελίνα Καραπάνου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς
Παραγωγή: Κάππα Σίγμα productions

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0