in

Το ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ έρχεται στο Φεστιβάλ Κολωνού στις 20/7

Ο ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ Η ΓΚΡΕΤΕΛ των αδελφών Γκριμ (από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ) στο Φεστιβάλ Κολωνού στις 20 Ιουλίου.

Λιμπρέττο: Αντελάϊντ  Βέττε                                                         Ηθοποιοί:

Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης                               Μαρία Συμεών

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου                                               Βασίλης Ασημάκης

Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύσης Κούτσης                   Έλλη Λορέντη

Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής                                          Νίκη Αναστοπούλου

Κοστούμια: Έλσα Βώκου

Φωτισμοί:  Ιωάννα Κούτση

Ηχοληψία: Γιάννης Χαρανάς                                                                 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:  

Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, αλλά εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Διονύση Κούτση κοσμούν την παράσταση. Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους.  Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη  μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 10 χρονών.  Διάρκεια: 90’.

Video-trailer:

Φεστιβάλ Κολωνού, Δευτέρα 20 Ιουλίου, ώρα 20.30’

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. (Άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ: 5 ευρώ)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2108657677

 

KENTΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«ΘΥΜΕΛΗ»

τηλ./φαξ: 210-8657677

www.thymelitheater.com

e-mail:

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βράχων 2020

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020