in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Το ατμοσφαιρικό Τέλειο Έγκλημα

Εντυπώσεις από το Τέλειο Έγκλημα

Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική παράσταση που μεταφέρει εξαιρετικά στη θεατρική σκηνή το κορυφαίο φιλμ νουάρ του Χίτσκοκ Dial M for Murder, με βασικά του όπλα την εμπνευσμένη σκηνοθετική της προσέγγιση και τα ασπρόμαυρα σκηνικά της (που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείς μια ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία).

Η υπόθεση αποδίδεται πολύ καλά από τους ηθοποιούς, ιδιαίτερα μετά το διάλειμμα ο θεατής παρακολουθεί με αγωνία την προσπάθεια του αδίστακτου συζύγου να φορτώσει στη γυναίκα του μια δολοφονία για την οποία ο ίδιος είναι ουσιαστικά υπεύθυνος, προκειμένου να κληρονομήσει την περιουσία της και να την εκδικηθεί για την απιστία της. Ενώ όμως φαίνεται να έχει οργανώσει το τέλειο έγκλημα, μια μικρή λεπτομέρεια έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το τέλειο έγκλημα υπάρχει μόνο στη φαντασία των συγγραφέων των αστυνομικών βιβλίων.

Είναι μια παράσταση που αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς, ειδικά βέβαια αν δεν ξέρει την υπόθεση του πρωτότυπου έργου του Χίτσκοκ ή της νεότερης κινηματογραφικής διασκευής του με τον Μάικλ Ντάγκλας και την Γκουίνεθ Πάλτροου. Αλλά και όσοι ξέρουν την υπόθεση, θα απολαύσουν την ατμοσφαιρική μεταφορά της στο θέατρο και θα βιώσουν την εμπειρία ενός θεατρικού φιλμ νουάρ.

Πολλά ευχαριστώ στο έλα μαζί για την πρόσκληση.

4 Comments

Leave a Reply
  1. Μία ανατρεπτική παράσταση με ιδιαίτερα ηχητικά εφέ, που σίγουρα αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Για τους λάτρεις των αστυνομικών υποθέσεων.
    Ευχαριστώ πολύ elamazi.

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από τη “Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων” του Αρκά

Επιχείρηση Στρουμφίτα!