in , , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Αθήνας είναι γεγονός

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας “Ζώα και κλιματική αλλαγή” είναι γεγονός και είναι δωρεάν.

Σας προσκαλούμε για 13η συνεχή χρονιά στο  Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της  Αθήνας που θα διεξαχθεί από 5 έως 9 Δεκεμβρίου 2019 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48). Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με μεγάλη ικανοποίηση και για τη φετινή διοργάνωση, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αξιόλογες συμμετοχές ντοκιμαντέρ, με πάνω από 60 συμμετοχές κυρίως από το εξωτερικό, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως: Γεωλογία και Γεωπεριβάλλον, Ζωολογία,  Βιολογία, Ιατρική, Γενετική και Τεχνητή Νοημοσύνη, Αστρονομία και Αστροφυσική, Τεχνολογία και Αρχαιολογία.  Το Φεστιβάλ, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την πολύπλευρη προβολή των επιστημονικών ζητημάτων που εμπίπτουν  στο πλαίσιο της θεματικής του.

Αφιερωμένη στα Ζώα και την Κλιματική Αλλαγή

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα “Ζώα και Κλιματική Αλλαγή”. Ζώα άγρια και ήμερα, ζώα συνηθισμένα και ζώα σπάνια που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει. Τα φυσικά φαινόμενα  καταστρέφουν και δημιουργούν, αλλά η παρεμβατική συμπεριφορά του ανθρώπου  έχει  αφήσει το στίγμα της πάνω στον πλανήτη. Πώς εξελίσσεται το φαινόμενο της ζωής σε αέρα, ξηρά και θάλασσα και ποιες οι συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής η οποία αποτελεί, ίσως, τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή στη σύγχρονη ιστορία; Τέλος, τι είναι αυτό που τελικά ονομάζουμε αγάπη, ποια ηθικά διλήμματα εγείρει η δημιουργία του υπερανθρώπου, και τι σκοτεινά μυστικά κρύβει το σύμπαν;

Στόχος του φετινού Φεστιβάλ

Στόχος του φετινού Φεστιβάλ είναι να έρθουμε σε επαφή με θέματα που αφορούν την πανίδα και τη μεταβολή του κλίματος σε παγκόσμια κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα, πάντοτε η φιλοδοξία του Κέντρου Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης είναι να συμβάλλει στην έγκυρη και ορθή μετάδοση της γνώσης που παράγεται και ιδανικότερα στη δημιουργία μιας ισχυρής Κοινωνίας Πολιτών που σκέφτεται και συμμετέχει ενεργά στους διαλόγους που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια κοινότητα  για τα επιμέρους ζητήματα.

Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε  ραντεβού μαζί σας, σε μια συνάντηση επιστημονικής  μελέτης μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, σε μια προσπάθεια να αντικρίσουμε μαζί την επιρροή του ανθρώπινου παράγοντα πάνω στο ζωικό βασίλειο και το φυσικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.  Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.caid.center / http://www.facebook.com/Caid-141693692593300/

Τηλ. 210-8945945

 

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

O Goran Bregovic για μια εξτρά συναυλία στο CHRISTMAS THEATER

Πήγαμε στην “Βουτιά στη Βυθούπολη” του Γιώργου Λεμπέση στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ