in ,

Το 1o Εφηβικό Θεατρικό Camp από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

1o Εφηβικό Θεατρικό Master Class (12-16 ετών) στην Φύση

 από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

« Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας » William Shakespeare

28 Ιουνίου – 16 Ιουλίου 2021 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Αν ονειρεύεσαι να συμμετέχεις ολοκληρωτικά στη δημιουργία μιας παράστασης, είμαστε εδώ για να καλλιεργήσουμε τις ικανότητές σου και να γίνεις μέλος του «Ονείρου» αυτό το καλοκαίρι. Θα κάνουμε πρόβες, θα μάθουμε τραγούδια και χορογραφίες, θα κατασκευάσουμε μάσκες, σκηνικά στοιχεία, ακόμα και την αφίσα της παράστασής μας. Θα περάσουμε τρεις πολύ δημιουργικές εβδομάδες, γεμάτες από την περιπέτεια του να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να εξελίξω και να ανακαλύψω τα καλλιτεχνικά μου μέσα, να επικοινωνήσω με άλλους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο, να συνεργαστώ και να συνυπάρξω προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί έναν κοινό σκοπό: Την δική μας παράσταση!»

Το Θεατρικό Master class απευθύνεται σε εφήβους (12-16 ετών) που αγαπούν το θέατρο και θα ήθελαν να εντρυφήσουν σε αυτό. Η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Άννα Σεβαστή Τζίμα, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Πολυτίμη Μαχαίρα, η χορεύτρια και δασκάλα χορού Μάτα Μάρρα  καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες, θα καθοδηγήσουν τα παιδιά με σεβασμό στον ιδιαίτερο κόσμο της εφηβικής δημιουργικότητας, με ενθάρρυνση και  επιμονή σε αξίες και ιδανικά που προάγουν το πνεύμα και την επικοινωνία. Σε αυτό το 1ο θεατρικό Μaster class θα προσεγγίσουμε ένα από τα πιο όμορφα και αέρινα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakespeare, με στόχο να το παρουσιάσουμε.

 

Ημερομηνίες: 28 Ιουνίου – 16 Ιουλίου 2021

Η διάρκεια του Master Class είναι 3 εβδομάδες. Δεν υπάρχει δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς για μία ή δύο μόνο εβδομάδες. Θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει εξ’ ολοκλήρου και στις 3 εβδομάδες και στην τελική παράσταση που θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ.  στο «Ξέφωτο» του Βοτανικού κήπου Διομήδους.

Καθημερινό ωράριο:

Η προσέλευση ξεκινάει από τις 8:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. Στις 9:00 π.μ. ξεκινάμε. Το πρώτο μας διάλειμμα είναι στις 10:15 π.μ. για το δεκατιανό και έπειτα συνεχίζουμε έως τη 1:00 μ.μ. για το μεσημεριανό με ένα διάλειμμα για χαλάρωση έως τις 2:00 μ.μ. Μετά τις 2:00 μ.μ. συνεχίζουμε έως τις 4:00 μ.μ. οπότε γίνεται και η λήξη του ημερήσιου προγράμματος.

Τρόπος λειτουργίας:

8:00   – 9:00            Προσέλευση

9:00  – 10:00           Έναρξη εργαστηρίου

10:15 10:30          Δεκατιανό (διάλειμμα για φαγητό)

10:30 – 13:00           Συνέχιση εργαστηρίων

13:00 – 14:00           Μεσημεριανό Διάλειμμα (φαγητό και χαλάρωση)

14:00 – 16:00           Συνέχιση εργαστηρίων

16:00                       Αποχώρηση ή παραμονή στη φύλαξη έως τις 18:00

Ενδεικτικό πρόγραμμα εργαστηρίων:

Θέατρο: Διδασκαλία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Υποκριτική, ανάλυση κειμένου, ρόλοι, αυτοσχεδιασμός, δημιουργία του θεατρικού χαρακτήρα, θεατρική χειρονομία, συναισθηματική ανάλυση, πρόβες σκηνών, τεχνικές πρόβες, επικοινωνία με τον συμπαίκτη, η έννοια του παιχνιδιού στη σκηνή, ανάπτυξη της φαντασίας.

Χορός – Κίνηση: Διδασκαλία: Μάτα Μάρρα

Εκγύμναση του σώματος, εκφραστική κίνηση, σωματικό θέατρο, ρυθμική και κινητική αγωγή, χορογραφία, κινητικός αυτοσχεδιασμός, ντουέτα, επικοινωνία, πρόβες, τεχνικές πρόβες.

Σκηνογραφία – Εικαστικές παρεμβάσεις: Διδασκαλία: Πολυτίμη Μαχαίρα

Βασικές αρχές σκηνογραφίας, κατασκευή μάσκας , εικαστικές παρεμβάσεις , δημιουργία αφίσας.

Τραγούδι – Μουσική: Διδασκαλία: Δανάη Στεργίου, Σωτήρης Λέτσιος.

Εκγύμναση φωνής, Ρυθμός & Μέλος, Επικοινωνία με τους ήχους, Ηχοτοπία, Εκμάθηση τραγουδιών, Μουσικά σύνολα, Body percussion.

 

Παραμονή στον χώρο μετά τη λήξη του προγράμματος:

Μετά τη λήξη του προγράμματος υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραμείνουν  ΔΩΡΕΑΝ στην φύλαξη μέχρι της 18:00.

Για τους εφήβους που θέλουν να επιστρέφουν μόνοι τους στο σπίτι, θα πρέπει αυτό να έχει  δηλωθεί επίσημα από τους γονείς – κηδεμόνες του.

Ελάχιστος & Μέγιστος αριθμός συμμετοχών

Προκειμένου να υλοποιηθεί το Master Class θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα. Ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών είναι τα 25 άτομα.

Πούλμαν – σχολικό:

Για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχολικού για τη μεταφορά τους, θα πρέπει να το δηλώσουν εξ’ αρχής στην αίτηση εγγραφής. Σχολικό θα υπάρξει ανάλογα με των αριθμό των παιδιών που θα κάνουν χρήση ανά περιοχή.

Κόστος σχολικού: 50€ την εβδομάδα

 

Σίτιση:

Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς τη σίτιση:

  • Φέρνετε φαγητό από το σπίτι (δεκατιανό + μεσημεριανό)
  • Κάντε χρήση του menu, το οποίο περιλαμβάνει το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα με συνεργαζόμενο catering.

Το Menu κατόπιν ειδικής συμφωνίας και εν μέρη χορηγίας για την πρώτη λειτουργία του Master class προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 20€ ανά εβδομάδα.

 

Οικονομική συνεισφορά:

Η οικονομική συνεισφορά για τη συμμετοχή 1o Θερινό Θεατρικό Master Class για εφήβους (12-16 ετών) των Μορφών Έκφρασης είναι 350 € και για τις 3 εβδομάδες.

Έκπτωση για δύο αδέρφια: 600 € συνολικά

 

Εγγραφές:

Για εγγραφές επικοινωνήστε με τη Γραμματεία των Μορφών Έκφρασης:

Είτε τηλεφωνικά : 210 3464903, 210 3464002

Είτε μέσω e-mail: 

Καλλιτεχνικός Οργανισμός

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα: 210 3464903 & 210 3464002: www.morfesekfrasis.gr

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

O “Ραφτάκος των Λέξεων” σε καλοκαιρινές παραστάσεις

INSPIRATIONS, μια βραδιά στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα