in

«Θεατρικά μονοπάτια»: Εκπαιδευτική σειρά από τις εκδόσεις Μένανδρος

THEATRIKA3Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου
  •  4 βιβλία με 20 θεατρικά έργα, 4 Cd με 60 τραγούδια από τις παραστάσεις 
  •  4 βιβλία με παρτιτούρες

Eίναι ίσως η πρώτη φορά που η κάθε παιδική παράσταση παρουσιάζεται τόσο ανάγλυφα, με έμμετρους διαλόγους, με εικόνες σχετικές με το έργο, με προτάσεις για σκηνικά και κουστούμια, άλλα και με μελοποιημένα ΌΛA TA TPAΓOYΔIA κάθε ένα σε διπλή εκτέλεση, μία μόνο με τη μουσική και μία με μουσική και στίχους.

Tο καταπληκτικό αποτέλεσμα οφείλεται στην κατάθεση ψυχής όλων των συντελεστών.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο και συμμεριζόμαστε πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει στην αγωγή και κατάκτηση της γνώσης από τα παιδιά, η νέα παιδαγωγική τάση «βιώνω- επικοινωνώ-μαθαίνω».

THEATRIKA2

Το θέατρο αποτελεί μια εξαιρετικά δημιουργική, πολυδιάστατη, βαθιά εσωτερική εμπειρία για όλους όσοι την βιώνουν.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανταποκρίνονται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο κάλεσμα μιας θεατρικής  παράστασης. Όχι μόνο από την πλευρά του θεατή, αλλά και από την πλευρά του μικρού ηθοποιού που συμμετέχει σε αυτήν. Έχοντας υπόψη μας πόσο ωραία παντρεύονται τα στοιχεία της μουσικής, του λόγου, της εικόνας και της κίνησης μέσα σε κάθε θεατρική πράξη, καταλαβαίνουμε γιατί έχει τόση απήχηση στα παιδιά και τους δίνει τόση χαρά, η ενεργός συμμετοχή τους.

Το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική εμπειρία για εκείνα, αν αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε αρκετά από  τα στάδια της οργάνωσης και υλοποίησής της, στο μέτρο που θέλουν και μπορούν. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν συνδημιουργοί μιας περιπέτειας. Αυτή είναι η τοποθέτησή μου όταν πρόκειται να ανεβάσουμε ένα θεατρικό. Τα παιδιά έχουν λόγο στην πλοκή της υπόθεσης, στη διανομή των ρόλων, στην κατασκευή των σκηνικών, στην επένδυση της μουσικής, στις χορογραφίες. Εμείς, από τη δική μας πλευρά, ακούμε τις επιλογές τους με σεβασμό και κατανόηση και προχωράμε βήμα-βήμα.

Η καλή συνεργασία των παιδαγωγών και η βοήθεια των γονέων είναι εξίσου σημαντική. Το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, η ανταλλαγή απόψεων, η συνέπεια, η καλή διάθεση, η υπευθυνότητα και η πραγματική κατάθεση ψυχής όλων όσοι εμπλέκονται, κάνουν αυτή τη διαδρομή πολύ ενδιαφέρουσα.

Συγγραφέας: Άννα Στάση

Εικονογράφηση: Βάσια

Σελίδες: 352  &  παρτιτούρες 80

Συνοδευτικά CD

Τιμή προσφοράς: 80,00 ευρώ από αρχική 140 ευρώ

ISBN: 978-960-7661-96-8 (σετ)

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

“Το 4ο Φεστιβάλ Elamazi” από τη Δήμητρα!

Οικογενειακές διακοπές στη Μήλο στο “Vivere a Plakes” με έκπτωση 15% για το elamazi!