in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Ταξιδεύοντας με παιδιά!

Είμαστε ο Σπύρος και η Ελευθερία και λατρεύουμε τα ταξίδια, την εξερεύνηση και την καθημερινή ανακάλυψη με τα παιδιά μας!

Είμαστε ο Σπύρος και η Ελευθερία και λατρεύουμε τα ταξίδια, την εξερεύνηση και την καθημερινή ανακάλυψη. Συνταξιδιώτες μας είναι τα παιδιά μας όπου και αυτά με την σειρά τους έχουν αποκτήσει θαυμασμό για νέες περιπέτειες.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε συχνά τον εαυτό μας σε μια ξαπλώστρα και να διαβάζουμε ένα βιβλίο, καλά ίσως κάποιες φορές γίνει και αυτό, τις περισσότερες φορές παίρνουμε από ένα backpack και ψάχνουμε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα μας γεμίσει εμπειρίες και αναμνήσεις.

Σαν ζευγάρι είχαμε την ανακάλυψη από νωρίς στο μυαλό μας. Κάποιες από τις ξεχωριστές εμπειρίες μας ήταν να γυρίσουμε όλο το Λονδίνο σε 48 ώρες ή να πάμε στην Αυστρία για να θαυμάσουμε την χριστουγεννιάτικη όπερα της Αυστρίας. Έχουμε ταξιδέψει σε Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βιέννη και άλλα μέρη, όμως η Ελλάδα αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος στη καρδιά μας καθώς διασχίσαμε νησιά, μικρές και μεγάλες πόλεις, υπέροχα βουνά και γαλάζιες παραλίες.

Στην Ελλάδα υπάρχουν θαυμάσια μέρη που μπορείς να ανακαλύψεις, έτσι και εμείς τα τελευταία 14 χρόνια επιλέγουμε κάποιες από τις ημέρες διακοπών να είναι σε κάμπινγκ. Έτσι βλέπουμε τις διακοπές με μια διαφορετική ματιά.

Όταν η οικογένεια μας μεγάλωσε, αλλάξανε οι ισορροπίες. Σκεφτόμαστε πλέον διαφορετικά πριν κλείσουμε ένα ταξίδι. Ταξιδέψαμε με αεροπλάνο, με αυτοκίνητο, με πλοίο και με τροχόσπιτο. Θα βρούμε ιδιαίτερα μουσεία, μοναδικά αξιοθέατα, βουνά, ένα όμορφο μονοπάτι για τη λίμνη και όλα αυτά με γνώμονα τα παιδιά.

Πήραμε λοιπόν την απόφαση το 2020 να ξεκινήσουμε οικογενειακώς και να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα με το τροχόσπιτο.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας, βιντεοσκοπούσαμε τα μέρη που πηγαίναμε κι έτσι δημιουργήσαμε κάτι που μας αρέσει πολύ: την πρώτη ταξιδιωτική οικογενειακή εκπομπή!

Αυτή η ιδέα δημιουργήθηκε για να παρακινήσουμε τον κόσμο να ταξιδεύει με τα παιδιά του καθώς όσο δύσκολο ακούγεται άλλο τόσο εύκολο είναι. Επίσης θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας tips, αξιοθέατα, στιγμές μας που μπορεί να φανούν χρήσιμα στους νέους ταξιδιώτες.

Επισκεφθήκαμε καμπιγκ που πληρώσαμε 12 ευρω την βραδιά για 4 άτομα, μπήκαμε σε βαγόνια 18 μέτρα κάτω από την γη, μάθαμε για το μεγαλύτερο μουσείο εντομολογίας των Βαλκανίων το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα και βρεθήκαμε σε ένα χωριό με καταγεγραμμένο ένα κάτοικο.

Μπορείτε να μας βρείτε στο κανάλι μας στο Youtube με όνομα Family travelmania όπως και στο Instagram και ελπίζουμε να σας δώσουμε ιδέες και ταξιδιωτικές εικόνες όπως δεν έχετε ξαναδεί.

Ανακαλύψτε νέα μέρη, κάντε σχέδια και πραγματοποιήστε τα.

Εξάλλου παντού υπάρχουν θαυμάσια μέρη που περιμένουν καρτερικά να τα ανακαλύψουμε.

 

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ “Παιδί & Τέχνη”

Λογοτεχνικά ταξίδια podcasts στο ΔΘΠ