in

Το STEM Education για πρώτη φορά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Το STEM Education για πρώτη φορά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Κυριακές 17 και 24 Φεβρουαρίου, 17 και 31 Μαρτίου και 7 και 14 Απριλίου 2019

Πόσο καλά κατανοούν τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού τη θεωρία των φυσικών επιστημών που διδάσκονται στις σχολικές τάξεις; Ποιες απορίες τους μένουν αναπάντητες;
Πώς η θεωρία μπορεί να γίνει βίωμα; Πώς ένα σχολικό μάθημα μετατρέπεται σε ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία;

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη αφομοίωση της σχολικής ύλης μαθητών Δημοτικού στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών, συνεργάζεται με τον οργανισμό STEM Education προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν γνώση βιωματική.

Μέσα από τα προγράμματα STEM οι μαθητές μαθαίνουν τον τρόπο που λειτουργούν οι συσκευές στην καθημερινή ζωή, πώς συμπεριφέρονται τα ζώα, πως αναπτύσσονται τα φυτά, πως λειτουργεί το σώμα μας και άλλα πολλά. Ζητήματα που διδάσκονται από τη σχολική ύλη, αλλά η έλλειψη πρακτικής εφαρμογής στερεί από τον μαθητή τη χαρά της διάδρασης.

Σας περιμένουμε να βιώσουμε μαζί αυτή τη νέα εμπειρία στο Μουσείο!!!

Ο πρώτος Κύκλος Επιστημονικών Εργαστηρίων, που διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον οργανισμό STEM Education, έχει τίτλο «Ερευνώ τον Φυσικό κόσμο» και απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο εξετάζει το φαινόμενο του Ηλεκτρισμού και του Ηλεκτρομαγνητισμού μέσα από σειρά εργαστηριακών πειραμάτων. Είναι συμβατό με τα σχολικά εγχειρίδια, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην πρακτική εφαρμογή που εμπεριέχει η γνώση.
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και ερευνούν, πειραματίζονται, προβληματίζονται, συνεργάζονται, αναπτύσσουν τη σκέψη τους και οικοδομούν μια στέρεη και ουσιαστική γνώση. Μια γνώση, εφόδιο για τη ζωή και την εξέλιξή τους.

Το Πρόγραμμα, περιλαμβάνει σειρά 6 Εργαστηρίων από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, τα οποία θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα τις Κυριακές 17 και 24 Φεβρουαρίου, 17 και 31 Μαρτίου και 7 και 14 Απριλίου.
Κάθε Εργαστήριο θα έχει διάρκεια 50 λεπτά.

Υπάρχουν 2 επιλογές ωραρίων: 11.00π.μ. ή 12.30μ.μ.
Η επιλογή θα πρέπει να τηρηθεί και για τα 6 μαθήματα του Κύκλου.

Τιμή Κύκλου Εργαστηρίων: 50€ (στην τιμή περιλαμβάνεται η Είσοδος σε όλες τις Εκθέσεις του Μουσείου, καθώς επίσης η Δωρεάν είσοδος του Γονέα/συνοδού). Η τιμή για τον αδερφό/ή συμμετέχοντα είναι 40€.
Για παιδιά από 8 έως 12 ετών.

Για κρατήσεις θέσεων: 210 8015010 και 210 8015870 (εσωτ. 513)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ STEM

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts).
Από το 2015 διεξάγει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση.

Σκοποί του είναι:

– Η δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας & του πνεύματος συνεργασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στη χώρα μας.

– Η ανάπτυξη εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους και εφαρμογές της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

– Η ανάπτυξη της τεχνολογικής γνώσης και η ενίσχυση της σχολικής επίδοσης που αφορά την καλύτερη και αποδοτικότερη κατανόηση των πρακτικών μαθημάτων – φυσική, μαθηματικά, πληροφορική – αλλά και της κλασικής παιδείας γενικότερα.

– Η ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών με όλους όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τους τομείς των νέων τεχνολογιών και της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

– Η εισαγωγή του “engineering” στις Φυσικές Επιστήμες (STEM) με άμεση προτεραιότητα την Α’βάθμια εκπαίδευση

ΣΕΙΡΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ STEM

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0