Για εσάς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που #menoumespiti #diavazoumecomics, 10/4/2020 στις 17.00 η Lida Tsene και η Vasileia Vaxevani συνομιλούν με την Lynn Fotheringham για αρχαία ιστορία και comics, στο πλαίσιο του StayCOMICDOM – online γιορτή comics!
H Lynn Fotheringham, Λέκτορας Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και συντονίστρια της πρωτοβουλίας Nottingham Does Comics μιλάει στη Λήδα Τσενέ (συν-διοργανώτρια Comicdom Con Athens, ιδρύτρια Athens Comics Library) και τη Βασιλεία Βαξεβάνη (Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Athens Comics Library) για την επίδραση της ιστορίας και μυθολογίας της Αρχαίας Ελλάδας στα comics, αλλά και τη σύνδεση των ιστορικών comics με τις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στην πλατφόρμα Zoom: https://zoom.us/j/407050151
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
11:00 Παιδικό Πρόγραμμα: «Η Τουτουμου και ο Γίγαντας»
Η αφηγήτρια και συγγραφέας comics, Βασιλεια Βαξεβάνη, θα αφηγηθεί μιαν ιστορία για τον φόβο που μας κρατάει κλεισμένους σπίτι μας και πώς μπορούμε να τον νικήσουμε. Σε αυτό θα χρειαστεί και τη βοήθειά σας! Την ίδια ώρα ο εικονογράφος Δημήτρης Κάσδαγλης μετατρέπει αυτή την ιστορία σε ένα comics με τον δικό του μοναδικό τρόπο και μετά θα σας μάθει πώς να φτιάξετε τη δική σας ιστορία comics!
Στην πλατφόρμα Zoom: https://zoom.us/j/333900674
Ευχαριστούμε