in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Αριστουργηματικός Συρανό ντε Μπερζερακ από τον Ηλία Καρελλά

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας κάθε παράσταση του Θιάσου Ηλία Καρελλά νιώθουμε μια προσμονή για κάθε νέα του δουλειά και όχι αδίκως!

Έτσι λοιπόν και φέτος με τον “Συρανό ντε Μπερζερακ” τον οποίο και αναμένουμε από το καλοκαίρι με ανυπομονησία. Ήμασταν από τους τυχερούς που μπορέσαμε και είδαμε την παράσταση στην avant premier.

Ξεκινά η πολυαναμενόμενη παράσταση και από το πρώτο λεπτό μας συνεπήρε… Πως άλλωστε να μη γίνει αυτό αφού ο άρχοντας στο παιχνίδι με τις σκιές πλέον κ . Καρελλάς έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του και δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Και βγαίνει επί σκηνής ο Συρανό μας ο κ. Ελευθερίου, ο οποίος ήταν χαρισματικός και μοναδικός αν μη τι άλλο για Συρανό. Αυτοσαρκασμός, λογοπαίγνια, καθαρός λόγος, ρομαντικό ύφος, παραστατικότητα, αεικίνητος και γεμάτος πάθος, “οργώνει” τη σκηνή, καθηλώνοντας τους θεατές και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το χαρακτήρα που υποδύεται. Φυσικά οι εκρηκτικοί String Demons επί σκηνής απογείωσαν με την μουσική τους επένδυση κάθε στιγμή.

Ο Συρανό του Θιάσου Ηλία Καρελλά κατάφερε να μας διδάξει με τον πιο όμορφο τρόπο πως η ομορφιά είναι μέσα μας και ο δικός μας πλούτος είναι η ψυχή μας και το πνεύμα μας. Στην εποχή της εικόνας και της επιφάνειας, τα παιδιά και οι γονείς μαζί, είδαν ότι δεν είμαστε το φαίνεσθαι αλλά το είναι! Το μεγαλείο της ψυχής του Συρανό και οι τόσες αρετές του τον έκαναν τελικά να αγαπηθεί παρόλο την μειονεκτική του εμφάνιση. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και αν μη τι άλλο φύγαμε από το θέατρο μαγεμένοι!

Για άλλη μια φορά μαγευτήκαμε από μια αριστουργηματική παράσταση. Ο κ. Καρελλάς και φέτος κέρδισε το στοίχημα και τον ευχαριστούμε πολύ για το μαγικό αυτό αποτέλεσμα! Και όπως συνηθίζω να λέω τα τελευταία χρόνια Θίασος Ηλία Καρελλά = Εγγύηση!!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και φυσικά συστήνουμε να την δείτε ανεπιφύλακτα! Σπεύσατε!!!

(περισσότερα για την παράσταση εδώ)

Από xanpet

15 Comments

Leave a Reply
  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!Ηταν μία παράσταση – ποίημα ….από την αρχή ως το τέλος!!!Λατρεύουμε τις παραστάσεις του κ.Καρελλα αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη είναι η καλύτερή του!!!

  2. Θέλουμε και εμείς να την δούμε. Άλλωστε δεν χάνουμε παράσταση του Καρελλά ο οποίος πραγματικά κάθε χρόνο είναι ακόμα καλύτερος!!
    Ελπίζουμε ότι το αγαπημένο μας elamazi εκτός από την εξωφρενική αύξηση της συνδρομής θα αυξήσει ανάλογα και τις προσκλήσεις που μας προσφέρει!!!

  3. ήμασταν και εμείς στην avant premiere ….και ήταν μία μοναδικη παράσταση! Ο Καρελλάς εχει δημιουργήσει μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια!!!!

  4. ήμασταν κι εμείς ανάμεσα στους τυχερους που παρακολούθησαν την Κυριακή την παράσταση αυτή και νομίζουμε ότι είναι από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε παρακολουθήσει γενικώς όλα αυτά τα χρόνια ….πραγματικα μην την χάσετε, εμείς θα την ξαναδούμε σίγουρα!!!

  5. και για να αναφερθω σε προηγούμενο σχόλιο, ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα με την αύξηση της συνδρομής.Αγαπάμε όλοι το elamazi, είναι αναμφισβήτητη η προσφορά του σε όλους μας, αλλά μήπως θα έπρεπε – κατά την ταπεινή μου άποψη – να βρεθούν άλλοι τρόποι οικονομικής του στήριξης κι όχι μέσω ημών των γονιών;

  6. Γνωρίζουμε ότι όλοι εσείς που παραπονιέστε για την αύξηση στην συνδρομή είστε τα πιο πιστά μας μέλη και έχετε μιλήσει για το “elamazi” σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς σας! Και το έχετε κάνει γιατί κατά βάθος είναι και δικό σας “παιδί” για το οποίο είστε υπερήφανοι που έχει “μεγαλώσει”, που σας έχει χαρίσει τόσα πολλά και που είναι τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα “παιδιά” που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο…! Και ξέρετε κάτι; Σας αξίζει αυτό το “παιδί”…Και όσα σας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια δεν θα τα είχατε ζήσει εάν δεν υπήρχε αυτό το “παιδί”… Και τα αξίζετε… Συνεχίστε να το αγαπάτε και υποστηρίξτε το για να “μεγαλώσει” κι άλλο…
    Και μια μέρα, θα είστε υπερήφανοι για αυτό…

Αφήστε μια απάντηση

Όταν ο Μίμης Πλέσσας κατέκλυσε το Ηρώδειο

Τα παπούτσια των άλλων της Άλκηστης Χαλικιά στον ΙΑΝΟ