in

“Ρεντ” της Αγγελικής Στρουμπούλη και του Σωτήρη Ηλιάδη

Η κλασική κοκκικοσκουφίτσα αλλιώς… δύστροπη, αγενής που κακομεταχειρίζεται τα ζώα και δεν προστατεύει το περιβάλλον. Τα αγόρια μας έχουν κολλήσει τις τελευταίες 2 εβδομάδες με αυτό το παραμύθι… τους αρέσει από την αρχή ως το τέλος. Ωραία η διαφορετική εκδοχή και με συνδυασμό πολύς καλής εικονογράφησης! Χώρια που περιμένουν να έρθουν καλοκαίρι να πάμε στην Ύδρα!!!

Ευχαριστούμε Αγγελική και Σωτήρη που μας ταξιδέψατε καταχείμωνα μέχρι το νησί σας!

Γιώργος – Ελευθερία

rent-kastaniotis

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλα κυλάνε ήρεμα στο δάσος, μέχρι που εμφανίζεται η Ρέντ, μια δύστροπη και εγωίστρια «κοκκινοσκουφίτσα», η οποία δεν έxει μάθει να σέβεται τη φύση και να αγαπάει τα ζώα. Η μαμά της την έστειλε με το ζόρι να πάει φαΐ στη γιαγιά, που μένει μόνη της, και η Ρέντ έχει νευριάσει πολύ. Στο πέρασμά της, όλα τα ζώα του δάσους τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν.

Στο μεταξύ, ο «κακός» λύκος έχει ψυχολογικά προβλήματα. Επηρεάζεται υπερβολικά από τη γνώμη των άλλων, δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση και κανείς δεν τον κάνει παρέα. Με το που βλέπει τη Ρεντ, μια τρελή ιδέα τού μπαίνει στο μυαλό: αυτή η μικρή με την κόκκινη σκούφια είναι η λύση στα πρoβλήματά του.

Τελικά θα πετύχει το σχέδιο του λύκου; Θα βρει επιτέλους την ταυτότητά του; Τι ρόλο θα παίξουν τα άλλα ζώα του δάσους; Ποιος θα πάρει ένα γερό μάθημα;

Ένα παραμύθι με ξεκαρδιστικό, φιλοζωικό και οικολογικό περιεχόμενο που θα διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες, διδάσκοντάς τους ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Η Αγγελική Στρουμπούλη και ο Σωτήρης Ηλιάδης ζουν και εργάζονται στην Ύδρα. Είναι συνιδιοκτήτες στο «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ύδρας» και στην «Υδραγωγή», μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προώθηση της εκπαίδευσης στην Ύδρα.

| www.thehydralanguageschool.gr | www.hydragogy.gr

———————————————————————————————-

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΑ: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 210-33.01.208 FAX: 210-38.22.530
www.kastaniotis.com e-mail:

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

76 Comments

Leave a Reply
 1. Μια διαφορετική εκδοχή του παραμυθιού…στο μυαλό μου έρχεται ένα αντίστοιχο παραμύθι που καταρρίπτει ένα κλασσικό ” Τα τρία μικρά λυκάκια “… δεν ξέρω αν θα αρέσει στα παιδιά να τους γκρεμίσεις ένα μύθο, όπως αυτός της κοκκινοσκουφίτσας, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον να του ρίξω μια ματιά προτού το αγοράσω.

 2. Απίστευτο! Αυτές τις μέρες στη δουλειά (ΚΑΠΗ) ετοιμαζόμαστε να πάμε να παίξουμε θεατρικό με τους παπούδες και τις γιαγιάδες σε ένα νηπιαγωγείο την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας από την πλευρά όμως του λύκου! Τη διασκευή (μια απλή διασκευή) την κάναμε μαζί με τα μέλη της ομάδας χωρίς να γνωρίζουμε την ύπαρξη του βιβλίου 🙂 Σίγουρα θα το αγοράσουμε!!!

 3. Τα παραμύθια με ανατροπές είναι η αδυναμία μας! Η κοκκινοσκουφίτσα δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο παραμύθι μας, οπότε ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία να δούμε του ήρωες με άλλο μάτι. Το Ρεντ θα τρυπώσει στη βιβλιοθήκη μας στα σίγουρα.

 4. Ωραίο ακούγεται. Σαν ιδέα μου θυμίζει λίγο την αληθινή ιστορία της κοκκινοσκουφίτσας των εκδόσεων βιβλιόφωνο. Θα είναι λοιπόν κι αυτί ένα από τις επόμενες επιλογές μας!

 5. Εμένα πάλι αυτή η μικρή από το εξώφυλλο κιόλας μου είναι πολύ συμπαθής! Το βιβλίο θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον, ιδωμένο κυρίως από την οικολογική του άποψη. Δεν το γνωρίζαμε, θα το αποκτήσουμε άμεσα!

 6. Όταν σπούδαζα, στο μάθημα της Μαζικής Κουλτούρας, είχαμε εκπονήσει μια εργασία με θέμα τα στερεότυπα και τα αρνητικά πρότυπα των παραμυθιών της δυτικής κουλτούρας , όχι όμως της ελληνικής ( παράδοση και μυθολογία που είναι γεμάτες συμβολισμούς και σοφία ). Τότε λοιπόν ανακαλύψαμε μέσα από την πλούσια βιβλιογραφία πόσα «ανάποδα» συμβαίνουν στα κλασσικά ευρωπαϊκά παραμύθια. Για παράδειγμα στην Κοκκινοσκουφίτσα :
  1. Η μητέρα της είναι ανεύθυνη που αφήνει ένα μικρό παιδί μόνο του σε ένα επικίνδυνο δάσος.
  2. Η Κοκ/τσα φέρεται ασυλλόγιστα και παρακούει τις συμβουλές της μαμάς της μιλώντας στον κακό λύκο.
  3. Επίσης η Κοκ/τσα είναι τελείως χαζή μη μπορώντας να καταλάβει ότι στο κρεβάτι της γιαγιάς της ήταν ο λύκος.
  Κάνοντας κριτική στα παραμύθια ανοίγουμε νέους πνευματικούς δρόμους στα παιδιά. Καλλιεργούμε αυτό που στη εξελικτική ψυχολογία ονομάζεται «παράπλευρη σκέψη», δηλαδή να μπορούν να δουν πίσω από ένα πρόσωπο ή γεγονός δεύτερο ή και τρίτο επίπεδο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι θα τους καταρρίψουμε ένα μύθο. Τα παιδιά είναι ανοικτά μυαλά. Οι φόβοι μας σπανίως επαληθεύονται.

 7. είχαμε δει πριν απο 2 χρόνια μια σχετική παρασταση με κακια την κοκκινοσκουφίτσα και καλό τον λύκο..δεν θυμαμαι πως την έλεγαν.. αλλα γενικά όλα αυτά τα παραμύθια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει έχουν τρομερά λάθη για την ψυχούλα ενός παιδιου…άσε που όλε σχεδόν οι πριγκίπησσες είναι ορφανές και με κακια μητριά…ΕΛΕΟΣ

 8. είχαμε δει πριν απο 2 χρόνια μια σχετική παρασταση με κακια την κοκκινοσκουφίτσα και καλό τον λύκο..δεν θυμαμαι πως την έλεγαν.. αλλα γενικά όλα αυτά τα παραμύθια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει έχουν τρομερά λάθη για την ψυχούλα ενός παιδιου…άσε που όλε σχεδόν οι πριγκίπησσες είναι ορφανές και με κακια μητριά…ΕΛΕΟΣ

 9. Η κοκκινοσκουφίτσα είναι απο τα αγαπημένα μας, μάλλον θα πάμε, πριν απο μερικές μέρες πήγαμε σε ένα θέατρο να δούμε την ιστορία της. Δεν νομίζω αυτό να είναι περισσότερο ανατρεπτικό απο εκείνο που είδαμε. Είχαν μπλέξει την κοκκινοσκουφίτσα με την Σταχτομπούτα και την Πριγκίπισσα, μέχρι που στο τέλος, αφού είχε φιλήσει τον βάτραχο και δεν είχε γίνει πρίγκιπας, έχασε το σκουφάκι της, και δε συμμαζεύεται…….

 10. θέλω να το πάρω!!!! με εντυπωσίασε αυτό το βιβλίο και ελπίζω να ξετρελαθουν τα παιδάκαι μου!!!!!!!!!!!!!! πολύ μου άρεσε σαν υπόθεση!!!!! κάνω σαν παιδί, αλλά αφού μου άρεσε??????

 11. Σήμερα πήραμε το βιβλίο από τις εκδόσεις Καστανιώτη, δώρο από το elamazi και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ! Είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο, εναλλακτικό παραμύθι με πολλά μηνύματα. Συμφωνώ με την georgia σχετικά με το κλασσικό παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας.
  Εδώ έρχονται να προστεθούν οικολογικά μηνύματα, αξίες, χιούμορ σε ένα καλογραμμένο βιβλίο που διαδραματίζεται στην όμορφη Υδρα! Αξίζει να το διαβάσουμε στα παιδιά μας ακόμα και αν το κλασσικό ήταν το αγαπημένο τους. Ο 6χρονος γιός μου ενθουσιάστηκε!

 12. Είναι το επόμενο βιβλίο που σκοπεύω να αγοράσω στον μικρό μου γιο, μια που δεν προλάβαμε την δική σας προσφορά! Δεν έχουμε διαβάσει ποτέ την κανονική Κοκινοσκουφίτσα, οπότε εμείς θα το πάμε ανάποδα!!

Αφήστε μια απάντηση

Το αδιαχώρητο με την “Άσπρη Κότα” στο Παίξε Γέλασε

“Εντυπωσιακή και πρωτότυπη η παράσταση” λέει η νηπιαγωγός για “Το μαγικό καζάνι”