in , , , , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

26+1 ευχές από ανθρώπους του πολιτισμού

Επιμέλεια ιδέας: Δήμητρα Τσιαούση

Μύρισε Χριστούγεννα παντού και η διάθεση του κόσμου έχει εμφανώς ανοδική πορεία… 27 πρόσωπα του πολιτισμού εύχονται για τις γιορτές!

Άνθρωποι του πολιτισμού, πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά και πίσω από την σκηνή, από την οθόνη, επιτελώντας καθείς το δικό του ρόλο, συγγραφείς, καλλιτέχνες, αφηγητές μετά μουσικών, αγκάλιασαν την πρόσκλησή μας, άνοιξαν την καρδιά τους με μια ευχή, μια σκέψη για αυτές τις ιδιαίτερες γιορτές που βιώνουμε…

«Ας είναι φέτος οι γιορτές αυτές που θα θυμόμαστε  για να χαρούμε όλες τις επόμενες.Ας γίνουν μνήμη γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο…η χαρά,οι άνθρωποι ,η ζωή. Ας εξασκήσουμε την υπομονή ,την επιμονή  και την φαντασία μας.Και όπως λέει και ο Μικρός Πρίγκιπας στην παράστασή μας “αυτό που κάνει όμορφα τα πράγματα συνήθως δεν φαίνεται”.

Καλές Γιορτές»

Δημήτρης Αδάμης (σκηνοθέτης)

«Η πανδημία μας θύμισε αυτά που ξέραμε από μικρά παιδιά αλλά ξεχάσαμε: πως δεν μπορούμε να ζούμε υγιείς σε ένα άρρωστο πλανήτη. Εύχομαι το 2021 αυτή η γνώση να μας φέρει αρμονία και να ανθίσουμε μαζί.»

Ελένη Ανδρεάδη (συγγραφέας)

«Καλά Χριστούγεννα με ανθρώπους που μας αγαπούν γύρω μας! Εύχομαι το 2021 να μας φέρει φιλιά, γεμάτες αγκαλιές, ανέμελες βόλτες με φίλους και ταξίδια σε όλα τα μέρη που έχουμε ονειρευτεί.»

Σοφία Αλεξίου (συγγραφέας)

«Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Με αυτά τα λόγια του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη αναζητώ να υποδεχθώ με την οικογένεια μου , γεροί και αγαπημένοι το 21.»

Μαρίκα Αρβανιτοπούλου (δημοσιογράφος – επικοινωνία πολιτισμού)

“Ήρθαν τα Χριστούγεννα…. το φως, η ελπίδα, η αγάπη, η νέα πνοή. Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα, περισσότερο από κάθε άλλη φορα, να γεμίσουν τις καρδιές μας με όσα αγαπάμε. Οι γλυκές μνήμες από όσα στερηθηκαμε να γίνουν ορόσημο για τις μέρες που θα έρθουν.
2021…Νέα Χρόνια, Νέες ελπίδες, Νέα όνειρα…. αυτή τη χρονιά ας γίνουμε ξανά ολοι μια αγκαλιά”

Σωτηρία Αρμένη (Social Media Manager , Marketing and Public Relations manager)

«Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας, μικρών και μεγάλων, για τη δύναμη, την ανθεκτικότητα, την αλληλεγγύη και την αγάπη που αποδείξαμε ότι έχουμε μέσα μας.»

Σοφία Βγενοπούλου (σκηνοθέτις – Υπεύθυνη Εθνικού Νέων)

Για τη νέα χρονιά εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όλοι μας σε μια πιο κανονική ζωή. Μέσα στο σκοτάδι των ημερών, η τέχνη είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει και πάλι στο φως. Ας της φερθούμε με σεβασμό

Δημήτρης Βούτσης (ηθοποιός)

 

«Εύχομαι να ξυπνήσουμε από τη μανία και το λήθαργο. Να σκεφτούμε έστω και σε αυτή την ύστατη στιγμή εκτός πλαισίου. Να μάθουμε να αγωνιζομαστε για όλους τους κατατρεγμένους, ξεριζωμένους, αδικημένους, ματαιωμενους αυτού του κόσμου.»

Κώστας Γάκης (μουσικός, σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας)

«Εύχομαι σε όλον τον κόσμο υγεία πάνω απ’ όλα και μετά υπομονή!!! Να γεμίσουμε τις σκέψεις μας με χαμόγελα, τις ευχές μας με αγάπη και να κλείσουμε το μάτι στις καρδιές μας: αυτή η δύσκολη περίοδος τελειώνει και σύντομα θα γεμίσουμε ο ένας τον άλλον αγκαλιές και φιλιά!!!  Καλές γιορτές!!!»

Κωνσταντίνος Δανίκας (ηθοποιός)

«Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη δυσκολία που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, ας προσπαθήσουμε αυτά τα Χριστούγεννα να τα μετατρέψουμε σε μία ευκαιρία. Σε μία ευκαιρία για πιο ουσιαστική επικοινωνία, με μεγαλύτερη ενδοσκόπηση, με πνεύμα αλληλεγγύης και φροντίδας για τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο.»

Χρύσα Διαμαντοπούλου (καλλιτεχνική δ/ντρια ομαδας ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ)

«Eύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά να μας φέρει υγεία , ειρήνη στον κόσμο και τις καρδιές μας . Συνεργασία,συντροφικότητα, συντονισμό. Αγάπη, χαμόγελα , οικογενειακές στιγμές. Εύχομαι ένα λαμπερό ζεστό υπέροχο 2021.»

Άνδρη Θεοδότου (ηθοποιός, σεναριογράφος)

«Aυτές οι μέρες θα είναι κάπως δύσκολες γιατί θα μας λείπει αυτό το “μαζί” που τα έκανε όλα πιο όμορφα και πιο γιορτινά.

Ευχόμαστε όμως να μας κάνουν να αναζητήσουμε – όταν τελειώσουμε με όλα τα άσχημα- ξανά αυτό το “μαζί”, να το διεκδικήσουμε με μεγαλύτερη θέρμη και να το φυλάξουμε στην καρδιά μας, παρέα με όλα τα πολύτιμα! Καλή χρονιά, ξέγνοιαστη και χαμογελαστή!»

Έμη Σίνη – Άγγελος Αγγέλου (Θεατρική Ομάδα Κοπέρνικος)

«Μέσα απ’ την ψυχή μου εύχομαι το 2021 να φέρει για όλο τον κόσμο υγεία, υγεία, υγεία, ψυχική και πνευματική ηρεμία και κάτι που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό. Χιούμορ κυρίως σε όσους δεν το έχουν!!!»

Eλένη Καρακάση (ηθοποιός)

«Όλα δείχνουν πως αυτάς τα Χριστούγεννα ψάχνουν την αγάπη! Και είναι ίσως μια μοναδική στιγμή για όλους μας να ανακαλύψουμε ξανά αυτή τη μαγική και θεραπευτική λέξη: «Αγάπη»! Γιατί αλήθεια, αυτός είναι ο κρίκος που μας φέρνει όλους κοντά, όσο μακριά και αν βρισκόμαστε. Ευχόμαστε σε όλους μας  λοιπόν να ανακαλύψουμε ξανά το ουσιαστικό μέρος της ζωής και να γεμίσουμε την ύπαρξη μας με νέες προοπτικές για έναν καλύτερο κόσμο»

Θωμάς Κινδύνης – Άννα Τζίμα (Μορφές Έκφρασης)

«Επειδή το 2020 μας έκλεψε τη ζωή  εύχομαι το 2021 να μας την επιστρέψει , να δώσει στον καθένα ξεχωριστά πολλά πολλά χαμόγελα και να φέρει υγεία και ψυχική ηρεμία. Σε πείσμα των δύσκολων καιρων ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές με τα λίγα και εκλεκτα άτομα της καρδιάς μας !!!»

Αντώνης Κοκολάκης (Υπεύθυνος επικοινωνίας  και δημοσίων σχέσεων)

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου η καινούργια χρονιά να φωτίσει τα σκοτάδια που ζήσαμε κι ακόμη ζούμε. Να πραγματωθεί στο μεγαλείο της η ευχή ” να είμαστε όλοι γεροί και υγιείς”. Καλά Χριστούγεννα και με το καλό η νέα χρονιά»

Θανάσης Κουρλαμπάς (ηθοποιός)

«Εύχομαι αυτή η πρωτόγνωρη, θλιβερή περιπέτεια που ζούμε να γίνει σύντομα παρελθόν. Και όταν θα τελειώσει, κρατώντας πάντα ο ένας το χέρι του άλλου, να έχουμε γίνει σοφότεροι.

Υγεία και χαρά για όλες και όλους!»

Ειρήνη Λαγουρού (Σύμβουλος επικοινωνίας)

«Το 2021 να έρθει σαν σίφουνας μαγικός,  να μας αφήσει όσα διδαχθήκαμε, να εξαφανιστεί όσα δεν χρειαζόμαστε, να μας χαρίσει υγεία,  χαμόγελα, ελπίδα, αισιοδοξία και πολλή πολλή αγάπη. Καλά μας Χριστούγεννα,  ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με 2021 πολύτιμες και όμορφες ευχές.»

Νταίζυ Λεμπέση (Σύμβουλος  Επικοινωνίας – Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία θεατρικών παραστάσεων)

«Ευχόμαστε το φως των Χριστουγέννων να φωτίσει την καρδιά όλων μας, να φέρει γαλήνη και ειρήνη στην ψυχή μας, υγεία και αγάπη στη ζωή μας! Χρόνια πολλά και όμορφα! Με την αγάπη μας, καλή αντάμωση με όμορφες ιστορίες  ζεστές αγκαλιές!»

Νίκη Κάπαρη (αφηγήτρια), Γιάννης Ψειμάδας (μουσικός)

«Αυτά τα Χριστούγεννα εύχομαι να αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη όλων μας, να ζεστάνουν οι παγωμένες καρδιές μας, να σπορπίσει η γέννηση του Θεανθρώπου ΥΓΕΙΑ – ΑΓΑΠΗ – ΕΛΠΙΔΑ για έναν καλύτερο κόσμο και να φωτίσει το άστρο του ουρανού της ζωής μας.»

Μαρία Ναυροζίδου (καλλιτέχνης, Πρόεδρος Τριτέκνων Αν.Αττικής)

«Χρόνια Πολλά και καλά. Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ήταν όμως και μια χρονιά που ένωσε όλο τον κόσμο. Γίναμε πραγματικά όλοι ίσοι, ισότιμοι, απέναντι σε κάτι πρωτόγνωρο.

Ας κρατάσουμε και ας καλλιεργήσουμε αυτό το αίσθημα. Πραγματική ουσιαστική ισότητα.

Υγεία και ό,τι επιθυμεί ο καθένας.»

Σοφία Πάσχου (σκηνοθέτης)

«Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!!!Στις δύσκολες εποχές της πανδημίας που όλοι βιώσαμε εύχομαι μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και ασφάλεια!!!Με αγάπη, αισιοδοξία και ελπίδα για το καλύτερο όλα γίνονται!!Για σένα Δήμητρα μου εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει όλη την επιτυχία που επιθυμείς και να εκπληρωθούν οι στόχοι σου!!!»

Δέσποινα Πολυκανδρίτου (ηθοποιός, τραγουδίστρια)

«Είναι αναγκαίο να κρατήσουμε την αναπνοή μας για λίγο… σαν ένα μακρόπνοο μακροβούτι που χρειάζεται σύνεση, πειθαρχία, υπομονή, εξάσκηση, για να βγούμε στην επιφάνεια που είμαι σίγουρη ότι θα μας αποζημιώσει ☀️.

2021 ανάσες για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!!!»

Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου (σκηνοθέτης, ηθοποιός)

«Ας μάθουμε από το 2020 ότι η ζωή είναι ανεκτίμητη.

Και ας ευχηθούμε για το 2021 πως θα μας περιμένει με τα πιο όμορφα δώρα που ονειρευόμαστε!»

Βάσω Σωτηρίου – We Will (Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία)

«Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να κλείσουμε τα μάτια μας όλοι για μια στιγμή, να πάρουμε μία μεγάλη αναπνοή και να νιώσουμε το άγγιγμα όλων των ανθρώπων που αγαπάμε και είναι μακρυά μας.»

Μαριλένα Τριανταφυλλίδου (Artika – «θέατρο από την αρχή»)

«Εύχομαι το 2021 οι άνθρωποι να κάνουν λιγότερες ευχές και περισσότερες δράσεις.»

Ανδρέας Φλουράκης (Θεατρικός συγγραφέας)

«Για τη νέα χρονιά εύχομαι υγεία σε όλους τους τομείς της ζωής μας! Εύχομαι τα καλύτερα και τα ανώτερα σε όλους! Αγάπη, χαρά και δύναμη μεχρι να περάσει όλο αυτό που βιώνουμε.»

Αγγελική Φράγκου (ηθοποιός – ιδρύτρια ‘Θέατρο Ρετρό’)

«Εύχομαι τα φετινά χριστούγεννα να λάμψει  ένα και μοναδικό αστέρι ! Εκείνο που φωτίζει πάντα την καρδιά μας και δεν φεύγει ποτέ ,γιατί είναι χρυσοφτιαγμένο με ελπίδα !»

Δήμητρα Φώτου (συγγραφέας)

Καλές γιορτές σε όλους!

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό

Ο Άγιος Βασίλης έφτασε στην Καλλιθέα