in

Προγράμματα Plasteliniland

Ξεκινώντας με την  πλαστελίνη

Η πλαστελίνη είναι ένα υλικό πολύ οικείο σε όλους μας, το οποίο ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις. Η πλαστελίνη πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι διασκεδαστικό, που τραβά την προσοχή και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον ανεξαρτήτως ηλικία. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις τα παιδιά (κι όχι μόνο) ασκούν την παραγωγή του προφορικού λόγου, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργική έκφραση, αποκτούν ομαδικό πνεύμα. Βοηθάει επίσης στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας,στην συγκέντρωση και χαλάρωση, στην εκτόνωση και στην έκφραση των συναισθημάτων

Με τον σωστό τρόπο, η πλαστελίνη μπορεί να γίνει το τέλειο εκπαιδευτικό εργαλείο, ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό μέσο, μια βοήθεια στο σωματικό, συναισθηματικό και διανοητικό μας κόσμο.

… και η “plasteliniland

Τα προγράμματα της “plastelinisland” βγαίνουν από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, όπου προσαρμόζουν το κάθε από αυτά, ανάλογα με το θέμα της παρουσίασης. Την ομάδα αυτή την αποτελούν πέρα από εμένα, η Σιμόνα Όννις  που είναι ειδικός παιδαγωγός σε άτομα με ειδικές ικανότητες, η Ιρίνα Φομινόβα με ειδικότητα βρεφονηπιακού και νηπιαγωγού, καθηγήτριας παιδοψυχολογίας σε παιδαγωγικά ιδρύματα. Η Κατερίνα Παππά ασχολείται με την οργάνωση και την επικοινωνία, ενώ η φωτογράφος Όλγα Κρεμαστιώτη χειρίζεται το θέμα της φωτογραφίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε, να εκπαιδεύσουμε, και να διασκεδάσουμε το κάθε άτομο που απευθύνεται σε μας, ανεξαρτήτου ηλικίας. Γι αυτό και τα προγράμματα μας μπορούν να εφαρμοστούν σε παιδικούς σταθμούς, χώροι εκδηλώσεων και πάρτι, σε εκπαιδευτήρια, σε σχολεία, σε ομάδες για δραστηριότητες, σε κέντρα ψυχικής υγιεινής κ.α.

Party – Παρουσιάσεις

Τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται σε σχολεία, εκδηλώσεις, παιδικά πάρτι, κέντρα ψυχαγωγίας,  εκπαιδευτήρια, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, κοινωνικοί φορείς κ.α.. Τα παιδιά με οπτικοακουστικά μέσα, έρχονται σε επαφή με το χώρο της πλαστελίνης. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει παιχνίδι ρόλων, άσκηση προσοχής και ηρεμίας, δημιουργίες με την πλαστελίνη και την φωτογράφιση των έργων. Η διάρκεια της παρουσίασης είναι το λιγότερο δύο ώρες ή δύο με τρεις διδακτικές ώρες. Για την παρουσίαση δεν απαιτείτε καμία παρέμβαση στο χώρο ή στην τάξη και δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, η παρουσίαση αυτή να γίνει στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας.

Workshops
Τα workshops της “plasteliniland” φιλοξενούνται σε φιλικό χώρο που λειτουργεί όλη την εβδομάδα. Έχει διαμορφωθεί ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καθοδηγεί τα παιδιά σταδιακά να  πλάσουν τη δική τους ιστορία, με τους δικούς τους ήρωες και τη δική τους πλοκή, ως την ολοκλήρωση της. Υπάρχει η δυνατότητα τα workshops να γίνονται και στο δικό σας χώρο ή περιοχή.

Τα workshops γίνονται σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και χωρίζονται σε τρεις περιόδους. Το παιδί δεν είναι υποχρεωμένο να  παρακολουθήσει όλες τις περιόδους. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια δύο ωρών.

Plasteliniland
Ικονίου 122 & Π. Ράλλη 333 Νίκαια
http://www.facebook.com/plasteliniland

http://www.plasteliniland.by.artsi.gr/site.html
tel: 2104921158
mob: 6985956683
mob: 6974645051

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Επειδή δεν έχω καταλάβει τον τρόπο που μπορεί ένα παιδί να συμμετάσχει ας μου απαντήσει κάποιος που έχει πάει.
    Κάθε πότε γίνεται το 2ωρο μάθημα που αναφέρουν? Γίνεται με κράτηση θέσεων? Τι ποσό πληρώνουμε?

  2. Και εμάς μας αρέσει πολύ η πλαστελίνη αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πως να την πλάσουμε και κυρίως την πετσοκόβουμε. Είστε πολύ μακρυά για εμάς, μπορεί αργότερα όταν μεγαλώσουμε κι άλλο να σας επισκεφθούμε.

  3. Σαν μαμά κ σαν παιδαγωγός παιδιών προσχολικής ηλικίας αγαπώ την πλαστελίνη για τις εκπαιδευτικές τις ιδιότητες κ προτείνω πάντα στους γονείς να φτιάχνουν στο σπίτι ζυμάρι με πολύ αλάτι για να μη χαλάει, να το χρωματίζουν αν θέλουν (ρίχνοντας κατά το ζύμωμα τέμπερα) κ να δίνουν στα παιδιά να παίζουν. Φυλάσσεται αρκετές μέρες στο ψυγείο κι έτσι επαναχρησιμοποιείται.

  4. Πολύ ωραία δραστηριότητα και έχουμε πάει εκέι 2 φορές. Τα παιδιά φτιάχνουν φανταστικά πραγματάκια, φιγούρες, ζωάκια, φρούτα κλπ. Ο κύριος Αριστείδης και η κυρία Ειρήνη είναι πολύ καλοί με τα παιδιά και έχουν μεταδοτικότητα. Τα πιτσιρίκια μαθαίνουν να κάνουν λεπτοδουλειές και να χρησιμοποιούν τα μικρά τους δαχτυλάκια για να πλάθουν και να δημιουργούν. Δυστυχώς φέτος τα οικονομικά μας δεν μας επέτρεψαν να παρακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα. Επίσης κερνάνε και καφέ στο σαλονάκι για τους γονείς που περιμένουν εκεί τα παιδιά τους :).

  5. δεν εχουμε επισκεφτει τον χωρο τουσ ,δυστυχωσ δεν υπαρχουν μεμονωμενα εργαστηρια ΟΜΩΣ συναντησαμε τουσ ανρθρωπουσ αυτουσ και δημιουργησαμε πραγματακια.Πολυ καλη δουλεια και πολυ υπομονη απο την πλευρα τουσ.Σε ενα χωρο οπου οι συνθηκεσ δεν βοηθουσαν ιδιατερα και τα παιδια δημιουργησαν ,.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ,ευχομαι μονο να γινουν καποια στιγμη και μεμονωμενα εργαστηρια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0