in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Είδαμε το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ στο θέατρο Μορφές Έκφρασης!

Πήγαμε στο θέατρο Μορφές Έκφρασης και παρακολουθήσαμε την παράσταση “Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ” της κ. Άννας Σεβαστής Τζίμα {AnnouRose} και κυριολεκτικά μας απογείωσε!!

Η διάδραση με τα παιδιά ήταν συνεχής και αυτό κράτησε το ενδιαφέρον τους αμείωτο σε όλη τη διάρκεια του έργου!

Ο κ. Πικ παρατηρεί τα αστέρια με το τηλεσκόπιό του και αντιλαμβάνεται ότι η λάμψη τους χάνεται σιγά σιγά. Θα πρέπει ,λοιπόν, αυτός που είναι διάσημος εξερευνητής, να αναλάβει δράση για να λύσει αυτό το μυστήριο. Με την βοήθεια των παιδιών και των βοηθών του προετοιμάζει το μεγάλο ταξίδι του και ξεκινάει!! Η απογείωση  είναι φαντασμαγορική!!!Κι ενώ περιμένεις να βρεθεί σε γνωστούς αστρονομικούς πλανήτες, τελικά φθάνει στους πλανήτες των συναισθημάτων με τους πολύ χαρακτηριστικούς  κατοίκους και τις πράξεις τους! Θα καταφέρει όμως να φτάσει στο στόχο του; Σ’ αυτή την ερώτηση μπορούν να απαντήσουν μόνο τα παιδιά επί σκηνής!

Η σκηνοθετική ματιά της κ. Τζίμα μας συνάρπασε και το κείμενο του έργου ήταν πολύ άμεσο για τα παιδιά. Όλοι οι μικροί φίλοι ταξίδεψαν μελωδικά , αφού οι ηθοποιοί τους έφεραν σε επαφή με πολλών ειδών μουσικά όργανα και τους ήχους τους ζωντανά επί σκηνής. Το κέφι και η χαρά των παιδιών ξεχείλιζε και συμμετείχαν σε τόσες ωραίες δραστηριότητες , που πολλές φορές ως ενήλικη ευχήθηκα να ήμουν πάλι παιδί και να ήμουν κι εγώ μαζί τους σε αυτό το υπέροχο ταξίδι- παιχνίδι πάνω στη σκηνή. Όλοι οι ηθοποιοί ήταν πολυτάλαντοι και  εκφραστικότατοι όσον αφορά την παρουσίαση των συναισθημάτων και τα παιδιά μπόρεσαν να τα αναγνωρίσουν , να αποφασίσουν αν τα θέλουν και γενικά να μιλήσουν για αυτά , γεγονός που είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες.

Τα παιδιά βιώνουν πολλά συναισθήματα, ζουν καταστάσεις που τους δημιουργούν συναισθήματα και πολλές φορές δυσκολεύονται να τα εκφράσουν και να τα αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα και να που η τέχνη για άλλη μια φορά τους δίνει διέξοδο. Επίσης, μπαίνει και το θέμα της επιλογής αν θέλεις να είσαι κοντά σε άτομα που σου δημιουργούν την αντίστοιχη αίσθηση. Αλλά και η λεκτική αποτύπωση των συναισθημάτων στην παρέα , στους φίλους παρουσιάστηκε με έναν τρόπο ιδιαίτερο και άμεσο , πράγμα που είναι δύσκολο και πολλές φορές δεν είναι εμφανές.

Στο τέλος, όλα τα παιδιά πήραν το χάρτη των πλανητοσυναισθημάτων για να τον ζωγραφίσουν και να αποτυπώσουν στο χαρτί τις εντυπώσεις τους από την παράσταση με τα “χρώματα της δικής τους ψυχής”.

Το θέατρο Μορφές έκφρασης, δημιουργός του οποίου είναι ο κύριος Θωμάς Κινδύνης,  μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές, θαυμάσιες παιδικές παραστάσεις γεμάτες χρώμα, διάδραση και μηνύματα ενσυναίσθησης! Και αυτή τη φορά μας ταξιδέψατε, μας ψυχαγωγήσατε και μας μεταδώσατε καινούριες ιδέες!!  

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!

ElaMazi ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και για τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τέτοιους υπέροχους χώρους πολιτισμού! Όχι μόνο ο κ. Πικ, αλλά κι εμείς ταξιδέψαμε απίστευτα!!!

 

(περισσότερα για την παράσταση εδώ

ενώ για εντυπώσεις και προσκλήσεις εδώ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στο ΑΚΡΟΠΟΛ και είδαμε” Τα Ψηλά Βουνά” 😀!

Πήγαμε στο “Ένα παιδί μετράει τα άστρα” στο θέατρο Βασιλάκου