in ,

Παίζουμε μπακότερμα;

Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Παίζουμε μπακότερμα –  Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο και διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», το τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά 10 έως 15 ετών με τίτλο Παίζουμε μπακότερμα. Το τουρνουά πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το μπακότερμα αποτελεί ένα ανεπίσημο είδος ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο δεν υπάρχει κανονικός τερματοφύλακας. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει περιστασιακά ένας προκαθορισμένος παίκτης, όποτε βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή. Έτσι, «μπακό» ονομάζεται εκείνος ο παίκτης που θα κάτσει στο τέρμα στην τρέχουσα φάση του παιχνιδιού. Λέξεις όπως «μύτο», «γιόμα», «κουντεπιέ», «ψαράκι», «τακουνάκι» και «τσαρούχι» ακούγονταν στο παρελθόν σε κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, σε πλατείες και αλάνες, και έρχονται σύντομα και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να ξαναζωντανέψουν την αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Οι μικροί ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις ομάδες τους και να παίξουν μπακότερμα στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, διασκεδάζοντας και, παράλληλα, καλλιεργώντας αξίες όπως η συνεργασία, το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά (ημερομηνίες διεξαγωγής, κανονισμούς, κλπ.) αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/Mpakoterma.


Πληροφορίες δήλωσης ενδιαφέροντος
Δύο ηλικιακές κατηγορίες ομάδων που θα αποτελούνται από αγόρια και κορίτσια:

10-12 ετών (έτη γέννησης 2009-2011)
Οι αγώνες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας θα πραγματοποιούνται τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
Μάιος: 31
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15
Προημιτελικός: 16/6, 17/6
Ημιτελικός: 18/6
Τελικός: 19/6
Ώρες Αγώνων: 18.00 – 19.00 & 19.00 – 20.00

13-15 ετών (έτη γέννησης 2006-2008)
Οι αγώνες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας θα πραγματοποιούνται τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
Ιούνιος: 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13
Προημιτελικός: 14/7, 15/7
Ημιτελικός: 16/7
Τελικός: 17/7
Ώρες Αγώνων: 18.00 – 19.00 & 19.00 – 20.00
Οι ομάδες αποτελούνται από 4 παίκτες/τριες.
Οι αγώνες θα διαρκούν 45’ (δύο ημίχρονα των 20’ με 5’ ανάπαυση).
Σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν με κλήρωση σε ομίλους.

Θα δοθούν στους συμμετέχοντες όλων των ομάδων μπλούζες του τουρνουά και στην νικήτρια ομάδα θα της απονεμηθεί έπαθλο.

Κάθε ομάδα ορίζει έναν/μία υπεύθυνο/η ομάδας άνω των 18 ετών, ο οποίος/η οποία θα πρέπει να συγκεντρώσει υπογεγραμμένη φόρμα συναίνεσης κηδεμόνα για κάθε μέλος της ομάδας. Στη συνέχεια ο/η υπεύθυνος παραδίδει τις χειρόγραφες φόρμες συναίνεσης και για τα 4 μέλη την ημέρα διεξαγωγής του εκάστοτε τουρνουά, ώστε να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή της ομάδας.

Για να δείτε τους κανονισμούς της διοργάνωσης, πατήστε εδώ.

Για να δείτε ημερομηνίες και ώρες αγώνων σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, πατήστε εδώ.

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 21/4, στις 15.00. Για να δηλώσετε ενδιαφέρον, πατήστε εδώ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά, ή/και σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Εντωμεταξύ, ανακαλύψτε το μπακότερμα μέσα από ένα ξεχωριστό κουίζ!


 

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Μάιο είναι:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-23.00

Οι ώρες λειτουργίας του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους που παραμένουν ανοιχτοί αλλά και τα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων εδώ.

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Bravo 2021: Η ψηφοφορία του Κοινού και των Ενεργών Πολιτών ξεκίνησε!

Το Ασχημόπαπο σε καλοκαιρινή περιοδεία