Στείλε σε φίλους

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Our Festival 4: Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, performance, παιδικές παραστάσεις & εργαστήρια για μικρούς & μεγάλους με ελεύθερη είσοδο (21,22,27/7 & 1/8)

10 votes, average: 1,00 out of 1 (10 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Our Festival 4: Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, performance, παιδικές παραστάσεις & εργαστήρια για μικρούς & μεγάλους με ελεύθερη είσοδο (21,22,27/7 & 1/8)

21, 22, 27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς – Είσοδος Ελεύθερη

Το Our Festival γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Από τότε έχει παρουσιάσει 52 δράσεις, από 352 καλλιτέχνες, σε 5.500 περίπου θεατές, στο θέατρο της Ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη.

Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…

Στις δράσεις του Our Festival 4 παρέχονται υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-7-18 ΚΥΡΙΑΚΗ 22-7-18

10:00 – 18:00 Liminal Open Days 3 – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεικτή ομάδα.

Μια ομάδα εκπαιδευτών πραγματοποιεί εργαστήρια και παρουσιάσεις καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές. Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και ο χώρος διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.

Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου

Διάρκεια: 16 ώρες

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.liminal.eu

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-7-18

17:30 Οι Αρχαιολόγοι του Μέλλοντος | Cultopía

Εργαστήριο για παιδιά

Τι σημαίνει καταναλώνω; Πόσα πλαστικά αντικείμενα πετάμε καθημερινά; Μπορούμε να κάνουμε τέχνη από σκουπίδια; Αυτό το εργαστήριο, δημιουργήθηκε από την Cultopía, και καλεί τα παιδιά να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Φέρνουμε τα ανόργανα πλαστικά σκουπίδια που καταναλώσαμε το τελευταίο 24ωρο και τα μεταμορφώνουμε σε …. Ό,τι μπορούμε να φανταστούμε!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

* Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν στο εργαστήριο τα ανόργανα πλαστικά σκουπίδια που κατανάλωσαν το τελευταίο 24ωρο!

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20 (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 6947853648 και στο email [email protected]

Διάρκεια: 2 ώρες

20:00 Ο Γαϊγλάρος | Τα Πάντα Φι

Κουκλοθέατρο

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι. Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Κανείς δεν έχει ξαναδεί γλάρο στη φάρμα και η αποδοχή του είναι δύσκολη υπόθεση.. Μέσα από τις περιπέτειες του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του και την ελευθερία του.

Διάρκεια: 45 λεπτά

21:00 Delenda est. | Prolet OCD dance co.

Χορός

Δύο άνθρωποι επί σκηνής απ’ τη στιγμή που θα συστηθούν βρίσκονται σε κατάσταση μάχης. Έχουν και οι δύο τον ίδιο στόχο: ο Άλλος Πρέπει να Καταστραφεί. Η χορογράφος χρησιμοποιεί το στερεοτυπικό δίπολο αδύναμος – ισχυρός και δημιουργεί ένα ντουέτο μάχης. Θα δικαιωθεί το στερεότυπο; Ανήκει στους ισχυρούς η νίκη; Αν η ιστορία γράφεται απ ‘ τους νικητές, ποια ιστορία γράφουν οι ηττημένοι;

Ο αγώνας του αδύναμου ενάντια στο δυνατό ενέχει εξ αρχής τη γελοιότητα. Ταυτόχρονα είναι η πιο αξιοπρεπής πράξη του κόσμου.

Διάρκεια: 20 λεπτά

21:30 Σύγνεφο με παντελόνια του Β. Μαγιακόφσκι | “Εμείς – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού”, Liminal

Θέατρο, Χορός, Μουσική

Το πιο εμβληματικό ποίημα του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι ζωντανεύει ως ένα πολυκαλλιτεχνικό δρώμενο. Πρόκειται για ένα χειμαρρώδες κείμενο που αποθεώνει την αδιάκοπη αγωνία του δημιουργού του. Αυτόν ακριβώς τον, κατά Ρίτσο, “αγωνιώδη αγώνα για κατάπαυση της αγωνίας”, μεταφέρουμε επί σκηνής, δημιουργώντας ένα υποβλητικό ηχητικό τοπίο, που περιβάλλει τα σώματα των χορευτριών. Το κείμενο του ποιητή αποτελεί τη στιβαρή βάση της παράστασης, περιπλεκόμενο με την ηχο-κινητική σκηνική σύνθεση.

Ένας ηθοποιός, δύο μουσικοί και τέσσερις χορεύτριες συμπράττουν, δημιουργώντας ένα ζωντανό, μεικτό θέαμα. Σκοπός της παράστασης είναι η συνύπαρξη των τριών παραστατικών τεχνών και η παράλληλη αποδόμηση τής κάθε μίας ξεχωριστά, με τελικό αποτέλεσμα την δόμηση μιας παραστάσιμης ποίησης.

Διάρκεια: 55 λεπτά

22:30 V Concert | Στέφανος Μπαρμπαλιάς

Μουσική – Θέατρο

Με τη χρήση του ποιητικού λόγου, της μουσικής (ζωντανής και ηχογραφημένης), αλλά και της εικόνας (video animation), το ΄V concert΄ είναι μια πολυμεσική θεατρική παράσταση που ερευνά την άμεση συνειρμική αλληλεπίδραση των μέσων από το στάδιο της δημιουργίας μέχρι και την επί σκηνής παρουσίασής τους.

Διάρκεια: 30 λεπτά

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-7-18

17:00 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ

Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Με μόνα υλικά τις χαρτόκουτες και τα χρώματα και έμπνευση από τον κυβισμό του Πικάσο, κατασκευάζουμε χειροποίητες μάσκες, τους δίνουμε φωνή, χαρακτήρα και θεατρική υπόσταση

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. (20 παιδιά).

Για κράτηση θέσης, καλέστε στο 6939169251

Διάρκεια: 150 λεπτά

19:45 “Μήπως είδατε το τσίρκο μου;” | Τσόκαρα Θεατρική Ομάδα

Θεατρική παράσταση για μικρούς κ μεγάλους από 2 ετών

Η ιστορία ενός κλόουν που έχασε το τσίρκο του και ψάχνει να το βρει, με ζωντανή μουσική, κόλπα, κούκλες και μια βαλίτσα που μιλάει…

Διάρκεια: 60 λεπτά

21:00 Οι Γάτες Πέθαναν

Θέατρο

17ος αιώνας. Πρωί. Ο Μολιέρος ξυπνάει.

Μίλησε μέσα από το γέλιο για τη θέση της γυναίκας, την πατριαρχική κοινωνία, τη θρησκευτική καταπίεση, την υποκρισία, τον αθεϊσμό , τον ελεύθερο έρωτα.

Πάνω στη σκηνή ο Μολιέρος και ο Μπάτλερ του.

Μιλάνε για τη σημασία της αντίστασης και για τη σπουδαιότητα του να δημιουργείς με τους ανθρώπους που επιλέγεις, μέσα από κείμενα και επιστολές που έγραψε ο ίδιος ο Μολιέρος ή κείμενα που γράφτηκαν γι’ αυτόν.

Τι υπάρχει στον κόσμο που να μην έχουμε διαφθείρει ακόμα; αναρωτιέται σε μία επιστολή του προς τον Λουδοβίκο τον 14ο. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος μέσα από τα έργα του: τίποτα.

Διάρκεια: 55 λεπτά

22:15 RADIOSOL

Μουσική

RadioSol σημαίνει balkan ska/reggae live party! Στήνει γεννήτρια, καρφώνει τα βύσματα στους ενισχυτές και ξεκινάει ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους του Μεταξουργείου, στον Λυκαβηττό ή σε κάποια παραλία μαζί με πολλούς φίλους. Έχουν ήδη στο δυναμικό τους τρεις δίσκους, τον ομώνυμο “RadioSol”(2011), τα “μωβ λινκς”(2014) και τη “διατάραξη κοινής ησυχίας ξανά, ξανά & ξανά” (2017). Είναι μια αίσθηση που δεν έχει διαβατήριο, δεν έχει όρια, αλλά έχει μουσική, πολλή μουσική…και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια τους!

Διάρκεια: 80 λεπτά

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-7-18

16:00 – 19:00 Stop Motion Εργαστήριο & προβολές μικρού μήκους animation | Balkan Can Kino

Εργαστήριο και προβολές για παιδιά

Διαδραστικό εργαστήριο stop motion με απλά μέσα (smartophone + application) για γονείς και παιδιά (7-12 ετών).

Μετά το εργαστήριο θα ακολουθήσουν προβολές μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Για να συμμετέχετε στο εργαστήριο παρακαλώ στείλτε μεηλ στο [email protected] Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15).

Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Δ. Χαλανδρίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8 – 17:00 Children Movement | Εργαστήρι Διατροφής και Κίνησης
Children Movement – Εργαστήρι Διατροφής και Κίνησης
Πώς θα ήταν ο χορός σου αν είχες για παρτενέρ το αγαπημένο σου φρούτο ή λαχανικό; Ποια θα ήταν η πιο περίεργη πόζα που θα μπορούσε το σώμα σου να πάρει; Πώς θα χόρευε ένας super ήρωας; Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου τα παιδιά εξερευνούν μέσα από το δημιουργικό χορό το σώμα τους και τα όριά του, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Στο δεύτερο μέρος μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και μαγειρική μαθαίνουμε για τις τροφές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα υγιές σώμα και μυαλό, φτιάχνουμε ένα εύκολο σνακ και στη συνέχεια βρίσκουμε την απάντηση στα ερωτήματα : «Τι είναι τα τροφοχιλιόμετρα και ποια τρόφιμα είναι της εποχής».

Η προτεινόμενη δράση επικεντρώνεται στα παιδιά, με σκοπό να αντιληφθούν την σπουδαιότητα των καλών διατροφικών συνηθειών και μιας δραστήριας σωματικά μέρας και να βιώσουν για λίγο αυτόν τον τρόπο ζωής. Απώτερος στόχος να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να το υιοθετήσουν στην καθημερινότητα τους. Έμμεσα και οι γονείς θα δεχθούν τη γνώση, μέσα από τη ματιά των παιδιών τους. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε ότι για να ζούμε όλοι καλά πάνω σε αυτό τον πλανήτη πρέπει να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, πρώτα όμως πρέπει να τον γνωρίσουμε!

Η βασική ιδέα των εργαστηρίων προέκυψε από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι το 40% των παιδιών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, στην κατανάλωση φαγητών πλούσιων σε λιπαρά και σε μεγάλες μερίδες φαγητού. Τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τι θα τα κάνει να είναι υγιείς ενήλικες και μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι για τις επόμενες γενιές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Γεωργία Μήκου, Χορεύτρια – Διαιτολόγος
Λαμπρινή Παπαμιχαλοπούλου, Δασκάλα

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8 – 19:30 ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ | ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ | Θέατρο για παιδιά

ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ – Μικρός Νότος Δράσεις Δημιουργίας και Πολιτισμού 
Φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές…  και φιλίες από τον κόσμο της φύσης και των ζώων, με μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα!
Η παράσταση Αισώπου …φίλοι ξεδιπλώνει με απρόσμενο τρόπο τους γνωστούς μύθους: «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».
Με ζωντανή μουσική, με γνωστά και παράξενα μουσικά όργανα, με γιουκαλίλι, μπάντζο, πιανίκα, κουίκα, αυλό, καζού… Με κέφι, γνώση και αγάπη για το θέατρο για παιδιά, με κίνηση και πολλές ανατροπές!
Tα παιδιά θα απολαύσουν ένα σύγχρονο ταξίδι σε μύθους παμπάλαιους, θα διασκεδάσουν με τα παθήματα των ζώων και τις αναποδιές στις σχέσεις τους, θα αναγνωρίσουν αλήθειες στον κόσμο των ανθρώπων αλλά και στη δική τους καθημερινότητα!
Οι μεγάλοι απλά θα το καταχαρούν!

Είσαστε έτοιμοι να μπούμε στο κόσμο των μύθων του Αισώπου για να γνωρίσουμε λιοντάρια, ποντικούς, προβατάκια και λύκους, έναν νεαρό βοσκό και μια αρκούδα;

Είσαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε φίλους καρδιακούς, που έγιναν…. μαντάρα αλλά και φίλους παιδικούς, που χάθηκαν στο δρόμο;

Σας περιμένουμε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη ιδέας: Τάσος Ράτζος & Χρύσα Διαμαντοπούλου
Κείμενα: Κορίνα Θεοδωρίδου
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Βοηθός σκηνοθέτις-επιμέλεια κειμένων: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής
Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Διδασκαλία μουσικής: Πέτρος Δαμουλής
Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια κίνησης/χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους:
Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
Βίντεο παράστασης: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη
Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8 – 21:00 Dançor | Παπαθανασίου Ντέμη | Χορός

Dançor
Αυτή η παράσταση είναι μια έρευνα για την αποδόμηση της κοινωνικά εγγεγραμμένης έννοιας των “δεκανικιών”. Τέσσερα άτομα με διαφορετικές ικανότητες παίζουν με πατερίτσες. Είμαστε όλοι ίδιοι ή διαφορετικοί; Μπορείς να παίξεις μαζί μας; Να χορέψεις μαζί μας; Που αρχίζει και που σταματάει ο χορός; Πρόκειται για μια μελέτη σχετικά με το “θηρίο” του γλύπτη Theo Jansen.

Έννοια και Χορογραφία: Παπαθανασίου Ντέμη

Χορευτές: Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, Ερυφίλη Δρακοπούλου, Μαριάννα Κουκουλεκίδου, Ντέμη Παπαθανασίου

Μουσική: Ντέμη Παπαθανασίου (αποδομημένα δεκανίκια).

Η έρευνα για το παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΒΑ Contemporary Dance Practices της Ντέμης Παπαθανασίου

Ευχαριστίες: Dr. Ana Sanchez Colberg

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8 – 21:30 ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ του Γεωργίου Βιζυηνού | Θέατρο

Μετά τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλ. Παπαδιαμάντη και τη «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη, η νέα θεατρική παραγωγή της ομάδας μας είναι

το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως»
σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. Λίγα λόγια για το έργο:

Το “Rio Grande”, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της εποχής, ταξιδεύει από τον Πειραιά έως τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ποιητής συναντά μια παιδική του φίλη και τον βαθύπλουτο πατέρα της. Οι νέοι ερωτεύονται αλλά ο πατέρας της νέας έχει άλλα σχέδια για την κόρη του…

Οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις αποστάσεις που τους χωρίζουν, την ηλικιακή, την γεωγραφική, αλλά όχι την κοινωνική όπως την ορίζει το χρήμα…

Το κείμενο υπάρχει εδώ.

Το διήγημα δημοσιεύτηκε το 1883 σε συνέχειες στην εφημερίδα Εστία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σαν αεράκι πάνω στο κατάστρωμα ενός πλοίου, του “Rio Grande”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Παίζουν:
Ελισσαίος Βλάχος,
Κώστας Παπακωνσταντίνου,
Αγγελική Μαρίνου, Χαρά Δημητριάδη (διπλή διανομή)

Λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ: http://emeis.net.gr/

Στείλε σε φίλους

8 Σχόλια

  1. Το αγαπημένο μας θέατρο, κάθε χρόνο μας προσφέρει και δωρεάν, εκπληκτικές παραστάσεις!!!

  2. Ωραια προταση

  3. Τι ωραία που ακούγονται όλα! Μακάρι να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε κάτι.

  4. Ενδιαφέροντα!

  5. Πολύ ωραίο,αν και μας πέφτει μακριά.

  6. Τέλεια!!!

  7. Ωραιο

  8. Τελειαααα

Στείλε το σχόλιο σου