in

Open House – «Παιδί & Τέχνη» στις Μορφές Έκφρασης από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Μορφές Έκφρασης προσκαλούνε γονείς και παιδιά σε ένα ανοικτό πενθήμερο γνωριμίας με τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του «Παιδί & Τέχνη» που απευθύνονται σε παιδιά από 3-16 ετών. Το φετινό Open House θα γίνει από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο θέατρο της οδού Αλκμήνης 13 στα Κ. Πετράλωνα.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 210 3464903, 210 3464002.

Τμήματα

‘’Το μαγικό εργαστήρι της μουσικής’’ 

(τμήμα Α: 3-5 ετών / τμήμα Β: 5-6 ετών)

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. “Μαγικές μεταμορφώσεις και παραμυθένια πλάσματα” θεατρικό παιχνίδι  (4-6 ετών)

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. Ζωγραφικά παιχνίδια (5-11 ετών)

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. «Η παραμυθένια ορχήστρα»  (10-16 ετών)

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. “Το μικρό σχολείο του θεάτρου”  (6-14 ετών)

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002

Διεύθυνση: Θέατρο Μορφές Έκφρασης. Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

http://www.morfesekfrasis.gr

Μικρό σχολείο τεχνών από τις Μορφές Έκφρασης

Το «Παιδί & Τέχνη», το μικρό σχολείο των τεχνών των Μορφών Έκφρασης απευθύνεται σε παιδιά από 3-16 ετών. Έχοντας ως βασικό στόχο να χαρίσει στα παιδιά μια βιωματική επαφή με τις τέχνες αλλά και έναν χώρο όπου μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά, εδώ και 16 χρόνια το «Παιδί & Τέχνη» έχει καθιερωθεί στον χώρο της παιδικής και εφηβικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Μέσα από τις τέχνες: Μουσική, Θέατρο, Κίνηση, Ζωγραφική, Γλυπτική, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο γύρω τους. Στο «Παιδί & Τέχνη» η επικοινωνία, το παιχνίδι, η παιδικότητα, η ξεγνοιασιά και η χαρά της ζωής είναι πάντα εκεί για να προσφέρουν στα παιδιά μια αληθινή φωλιά για τα όνειρά τους!

Αναλυτικά τα φετινά εργαστήρια

Τμήματα

‘’Το μαγικό εργαστήρι της μουσικής’’ 

(τμήμα Α: 3-5 ετών / τμήμα Β: 5-6 ετών)

Μαγικές μπαγκέτες δίνουν ζωή σε ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα και τα κάνουν να τραγουδάνε για ιππότες, ποντίκια, γάτους και άλλα πλάσματα που όλο μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες. Θα γνωρίσουμε τον κύριο Ντο και όλη του την οικογένεια, θα παίξουμε στα τύμπανα ρυθμούς που όλο ταξιδεύουν και θα μάθουμε πως ο Χρόνος αλλάζει μορφή ανάλογα με τα κέφια του!

Εργαστήριο γνωριμίας με τη Μουσική με βάση το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Orff

Κάθε Τρίτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ. (τμήμα Α: 3-5 ετών)

Κάθε Τετάρτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ. (τμήμα Β: 5-6 ετών)

“Μαγικές μεταμορφώσεις και παραμυθένια πλάσματα” θεατρικό παιχνίδι  (4-6 ετών)

Πλάσματα από παραμύθια, Νεράιδες και Ξωτικά, ήρωες από ιστορίες γεμάτες περιπέτεια Πειρατές και τρομεροί Δράκοι, θα γίνουν αφορμή για παιχνίδι και θεατρική έκφραση!!!

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο των συναισθημάτων, της λογοτεχνίας και θα καλλιεργήσουν δημιουργικά τη φαντασία τους!

Κάθε Τρίτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

“Το μικρό σχολείο του θεάτρου”  (6-14 ετών)

Το θέατρο ανοίγει τη μαγική του αυλαία και καλεί τα παιδιά σ’ έναν κόσμο όπου θα γίνουν πρωταγωνιστές σε απίστευτες περιπέτειες! Με θέατρο, μουσική, χορό, τραγούδι και πολύ φαντασία θα δημιουργήσουμε έναν δικό μας κόσμο και θα σας μιλήσουμε για όσα κρύβει η καρδιά μας αλλά και σκαρφίζεται ο νους μας!

Κάθε Σάββατο 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

«Ζωγραφικά παιχνίδια» (5-11 ετών)

Λένε πως η ζωγραφική είναι ένα παιχνίδι με χρώματα και γραμμές, ας παίξουμε λοιπόν κι εμείς για να ανακαλύψουμε τον κόσμο με τα μάτια μας και τα συναισθήματα μας, για να μιλήσουμε αλλά και να μάθουμε το πώς αλλά και το γιατί η ζωή μας μπορεί να γίνει ένας πίνακας, μια εικόνα, ένα σχήμα! Στο μάθημα αυτό η ζωγραφική γίνεται παιχνίδι αλλά και μουσική!

Κάθε Τετάρτη 5:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

«Η παραμυθένια ορχήστρα»  (10-16 ετών)

Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους από 10 έως 16 ετών για να δημιουργήσουμε μαζί μια ορχήστρα διαφορετική από τις άλλες! Σε αυτήν την ορχήστρα η μουσική συναντάει το θέατρο και την κίνηση και αφηγείται παραμύθια με ήχους και ρυθμούς!

Η «Παραμυθένια ορχήστρα» θα είναι η πρώτη παιδική μουσικοθεατρική ορχήστρα στην Ελλάδα και θα βασίζεται στo Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff και το Θέατρο. Το ρεπερτόριο της θα αποτελείται από μουσικές του κόσμου αλλά και έντεχνες συνθέσεις. Απευθυνόμαστε σε παιδιά και εφήβους που λαχταρούν να εκφράσουν τη μουσικότητα τους με πολλές μορφές.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με ακρόαση.

Κάθε Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002

http://www.morfesekfrasis.gr

Email:

Follow us:

Facebook: www.facebook.com/morfesekfrasis.gr

Instagram: www.instagram.com/morfesekfrasis

Twitter: www.twitter.com/morfesekfrasis

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Εργαστήρια Οκτωβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων