in

Οικονομικές προτάσεις από 3€/παιδί για ποιοτικές παραστάσεις σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑ με την σφραγίδα του Κώστα Φαρμασώνη!

“Οι δυο παραστάσεις που ακολουθούν μπορούν να “ανέβουν” σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και για παιδικά πάρτυ, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές με την προσφορά του κου Φαρμασώνη  προς το ELAMAZI.”

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ»

Φρύνης 46, 11633 Αθήνα
Τηλ. & Fax 210 7510171, Κιν.6936887881
e-mail :

Οι ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ και ο Κώστας Φαρμασώνης, για 7ο χρόνο στην κορυφή των παιδικών παραγωγών:

 1. Η ΚΟΥΛΑ Η ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 2. ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΜΠΑΜΙΕΣ
παρουσιάζουν δύο σύγχρονες παραστάσεις:
 1. “Η ΑΣΠΡΗ ΚΟΤΑ”
 2. “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ

Και οι δύο παραστάσεις έχουν ζωντανή μουσική και τραγούδια, ενώ “Η Άσπρη Κότα” και “Ο Δράκος που ντρεπότανε” τελειώνουν με παιχνίδι εμψύχωσης!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ELAMAZI

Οι δύο παραστάσεις μπορούν να “ανέβουν” σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και παιδικά πάρτυ, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές με την προσφορά του κου Φαρμασώνη  προς το ELAMAZI.

Συγκεκριμένα:

 • έως 40 παιδιά: 170 ευρώ/παράσταση
 • Μέχρι 60 παιδιά: 190 ευρώ/παράσταση
 • Μέχρι 100 παιδιά: 280 ευρώ/παράσταση

Οι παραστάσεις “ταξιδεύουν ευχαρίστως επαρχία με κάλυψη των εξόδων”.

Για να λάβετε την προσφορά, επικοινωνήστε με το 210 7510171  ή 6936887881!

Ακολουθούν αναλυτικές περιγραφές των παραστάσεων καθώς και δημοσιεύσεις στον τύπο.

————————————————————————————————-

1. «Η  ΑΣΠΡΗ   ΚΟΤΑ»

 Ο  Πέστο  και ο  Ξαναπέστο  παρουσιάζουν την  Οικολογική  Σάτιρα :

  «Η  ΑΣΠΡΗ   ΚΟΤΑ»

Του Κώστα Ν. Φαρμασώνη (τέταρτος χρόνος επιτυχίας)

 Οι  ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ,  μετά τη θρυλική  « Κούλα  Κατσικούλα»  και το  « Για μια φούχτα μπάμιες», έχουν τη χαρά να σας προτείνουν την ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  που σχημάτισε κι αυτή το δικό της μύθο στις μεγάλες Διοργανώσεις, αφού τον επισφράγισαν και οι ολοσέλιδες κριτικές που πήρε στο  Διεθνές Φεστιβάλ  Πάτρας  (εφημ. “Η ΓΝΩΜΗ” : 22-8-12,  thebest.gr : 21  και 22-8-12,  patrasevents.gr : 21-8-12).

IMG_5737_20130525

ΤΟ  ΕΡΓΟ  ΜΑΣ

 Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  είναι ισπανικό λαϊκό παραμύθι, ειδικά διασκευασμένο για την παράστασή μας, το οποίο μιλάει με αφοπλιστική αφέλεια για τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  θέλει να ξεφύγει από το κοτέτσι και να παντρευτεί το βασιλιά. Μέσα στην άμετρη φιλοδοξία της κατατροπώνει, κάνοντας χρήση ενός μαγικού διαμαντιού, όλα τα στοιχεία της φύσης που συναντά στο δρόμο της προς το παλάτι. Όταν όμως καταλάβει, ότι αυτό την αφήνει εντελώς ακάλυπτη σ έναν κόσμο καθόλου φιλικό, ξαναθυμάται τα ζώα, τα φυτά και τα ποτάμια και τα ανακαλεί. Και τότε αυτάξαναδείχνουν τη δύναμή τους.

Αυτονόητος συμβολισμός για το σύγχρονο άνθρωπο…

ΤΟ  ΖΕΥΓΑΡΙ  ΤΩΝ  ΚΩΜΙΚΩΝ :

Ο Πέστο και ο… Ξαναπέστο!

Είναι δύο καινούριες φιγούρες στο θεατρικό πάνθεον: Παρουσιάζουν το μύθο και συνοψίζουν τα μηνύματα με ανάλαφρο τρόπο, αφού ο Ξαναπέστο ισχυρίζεται πως δεν καταλαβαίνει τίποτα με την πρώτη! Έτσι αποφεύγεται η παγίδα του διδακτισμού.

Η  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση, στην οποία περισσεύειτο γέλιο, υλοποιείται με ηθοποιούς των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ, με ζωντανήμουσική και τραγούδι, ενώ η Κότα και τα άλλα πρόσωπα του παραμυθιού παίζονται από κούκλες 90 cm με την τεχνική της Σχολής Βερολίνου:  ο μουσικός λ.χ. παίζει τις κούκλες με το κεφάλι!

Συνδυάζει την παράσταση ηθοποιών με το κουκλοθέατρο.

Τα τραγούδια της παράστασης ακολουθούν την παράδοση της παλιάς καλής Ελληνικής Επιθεώρησης και, φλερτάροντας με πασίγνωστες μελωδίες, προκαλούν ένα εξωτικό ξάφνιασμα.

Η Σκηνοθεσία, κάνοντας χρήση ελεύθερα των παλιών και των νεότερων εργαλείων του θεάτρου με παιδική αφέλεια, οδηγείται σε μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ’ την ατμόσφαιρα του τσίρκου!

Διάρκεια :  50 λεπτά.   Παραστάσεις  κατόπιν  ραντεβού.

Μετά την παράσταση, ηθοποιοί, κούκλες και παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι προσωπικής γνωριμίας και εμψύχωσης.

Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε αίθουσες μικρές των 60 θέσεων και σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα των 1.000 θέσεων.

ΟΜΑΔΑ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κώστας  Ν.  Φαρμασώνης:  Κείμενο – Σκηνοθεσία

Γιάννης  Νικολάου:  Μουσική

Μπέσσυ  Χαϊκάλη:  Κατασκευές κουκλών – Σκηνικών αντικειμένων

Τζωρτζίνα  Κωστοπούλου:  Εικαστικός σχεδιασμός

Μαρία Δρακοπούλου:  Ηθοποιός- Κουκλοπαίκτρια – Τραγουδίστρια

Δημήτρης  Αντωνιάδης:  Ηθοποιός- Μουσικός- Τραγουδιστής

Κώστας  Αυλωνίτης:  Φωτισμοί – Ηχητικά

——————

 “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ” Ένα διαδραστικό πολιτικό, επίκαιρο παραμύθι. 

drakos

Τα ζώα του Δάσους ψηφίζουν για Δήμαρχο το πονηρό γουρούνι που τους είπε τα πιο πολλά “Θα”. Το γουρούνι ζητάει υπέρογκα ποσά σε…”δημοτικό μέλι” και βελανίδια και όταν τα ζώα διαμαρτύρονται , εφευρίσκει την ύπαρξη δήθεν ενός Δράκου, που τα τρώει όλα.

Είναι, λέει, ο Δράκος που φυλάει το νερό στην καρδιά του βουνού. Για να αφήνει το νερό να περνάει απ’ το ρυάκι του δάσους, πρέπει να είμαστε καλοί μαζί του.

Με συνεχή κόλπα και ίντριγκες το γουρούνι κυβερνά τα άλλα ζώα και τους παίρνει όλο και πιο πολλά, χάρη σ’ ένα Δράκο που, τάχα μας, ντρέπεται να φανερωθεί, και που τελικά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει.

Αυτό είναι και το ξεμασκάρεμα του γουρουνιού και μαζί το τέλος της εξουσίας του.

3

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ζώντας σε μια εποχή, όπου βασικό όπλο των ισχυρών είναι ο τρόμος, πιστεύουμε πως τα παιδιά από πολύ τρυφερή ηλικία και με πολύ απλό τρόπο πρέπει να μάθουν να μη φοβούνται τις μάσκες και να πιστέψουν, όπως μας είπε ένας τρίχρονος που άκουσε το παραμύθι, πως :

“Δράκοι σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν” !

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Η καταχρηστική εξουσία του Γουρουνιού στηρίζεται πάνω στη μοιρολατρεία και τα λάθη των φοβισμένων ζώων. Κάθε φορά, λοιπόν, που τα ζώα κάνουν τέτοια λάθη, σφυρίζεται φάουλ! Και τα παιδιά καλούνται, με τη βοήθεια των ηθοποιών,να βρουν το λάθος και να βάλουν σε ενέργεια τη λογική, που νικάει το φόβο!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Η παράσταση είναι μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ` την ατμόσφαιρα του τσίρκου και του λούνα παρκ:  Οι ηθοποιοί των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ παίρνουν τα παιδιά μαζί τους πάνω στο αόρατο τραινάκι του χιούμορ και τα ταξιδεύουν:  μπαίνουν στο τούνελ με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες, περνούν την αίθουσα με τα ερωτηματικά- και στο τέλος, μαζί με τις κούκλες, τις μάσκες, τις μεταμορφώσεις, τα ηχητικά εφέ και τα ζωντανά τραγούδια, τα οδηγούν  στην έξοδο της διαδρομής, όπου τους περιμένει όλους μια φωτεινή επιγραφή: Κερδίσατε: Ναι,o Δράκος ο τρομερός τελικά δεν υπάρχει!

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 50 ΛΕΠΤΑ.

Παραστάσεις στο χώρο σας κατόπιν ραντεβού.

Mετά την παράσταση, ηθοποιοί, κούκλες και παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι προσωπικής γνωριμίας και εμψύχωσης.

Και φυσικά, μιλάμε για το φόβο, το ψέμα και το…Δράκο!

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κώστας  Ν. Φαρμασώνης :  Κείμενο – Σκηνοθεσία

Τζωρτζίνα  Κωστοπούλου :  Κατασκευές  κουκλών – Σκηνικών αντικειμένων

Μαρία  Δρακοπούλου :  Ηθοποιός – Κουκλοπαίκτρια  – Τραγουδίστρια

Δημήτρης  Αντωνιάδης :  Ηθοποιός – Μουσικός – Τραγουδιστής

Κώστας  Αυλωνίτης :  Φωτισμοί – Ηχητικά

————————————————————————————————-

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

(κλικ για μεγέθυνση)

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Αγαπήσαμε τις παραστάσεις του και καταλάβαμε τον τρόπο που προσεγγίζει τα παιδιά μέσα από το θέατρο όταν τον γνωρίσαμε και προσωπικά!  

Και είμαστε σίγουροι ότι αξίζει να του εμπιστευθείτε “τις ψυχές των παιδιών σας”  για να τις ταξιδέψει και να σας τις επιστρέψει, λίγο πιο σοφές και δυνατές από πριν…

Και ακόμα και εάν δεν τον γνωρίζετε, είναι πολύ πιθανόν να έχετε χειροκροτήσει τις παραστάσεις “Για μια φούχτα μπάμιες” ή το “Η κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδί”  που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια ενώ η “Άσπρη  Κότα” ήταν μαζί μας και στο πρώτο φεστιβάλ elamazi και ενθουσίασε μικρούς αλλά και μεγάλους!

 

IMG_5839_20130525

Πρόσφατα μάλιστα φιλοξενήσαμε στο elamazi.gr το κείμενο του ΕΜΕΙΣ… ΚΙ ΑΥΤΑ…ή Ο Κολοκοτρώνης και ο Spiderman” , ένα τρυφερό κείμενο που απευθύνεται σε εμάς τους γονείς για τη σχέση των παιδιών (αλλά και των γονιών!) με τις παιδικές παραστάσεις:

“…Ό μ ω ς, αφού πάμε μαζί τους στην παράσταση (και δεν κάτσουμε για καφέ στο κυλικείο), μ ε τ ά επιβάλλεται να κάνουμε μια κουβέντα μαζί τους, για να τα βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσουν τα ιδεολογικά μέρη.

Και πάλι όμως ως ισότιμοι εταίροι- και όχι ως γονείς που ξέρουν.”

ενώ μπορείτε να διαβάσετε και το  σύντομο βιογραφικό του κυρίου Φαρμασώνη εδώ

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Γιώργος Ελευθερία

elamazi.gr

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

53 Comments

Leave a Reply
 1. Φυσικά και έχουμε χειροκροτήσει τις παραστάσεις «Για μια φούχτα μπάμιες» και «Η κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδί» τα οποια ηταν καταπληκτικα.Θα ενημερωσουμε τον παιδικο σταθμο γι’αυτη την αξιολογη προσπαθεια.

 2. Έχοντας παρακολουθήσει τις παραστάσεις “Για μια χούφτα μπάμιες” και “Η Κούλα κατσικούλα” αυτό που μπορώ να πω ότι οι παραστάσεις του Φαρμασώνη είναι εγγυημένα ποιοτικές.

 3. είναι τόσο καλό και ενδιαφέρον όμως δυστυχώς εάν κρίνω από τον δικό μας παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο πέρυσι οι δασκάλες δεν δίνουν και μεγάλη σημασία στους γονείς (ακόμη και στον σύλλογο) διότι προτιμούν αυτά που έχουν επιλέξει οι ίδιες. Για παράδειγμα πέρυσι είχαμε τόσες πολλές ιδέες σαν σύλλογος για εντός και εκτός σχολείου όμως οι δασκάλες είχαν επιλέξει κάθε μήνα τα παιδιά να τα πηγαίνουν στο Badmington (πολύ ακριβά με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην ακολουθούν).

 4. μου φαίνεται καταπληκτική ιδέα διότι τα παιδιά μας δεν έχουν ιδιαίτερα θεατρικά ερεθίσματα μια και βρισκόμαστε στην επαρχία. Θα ήθελα να μάθω αν κάνετε και παραστάσεις εκτός Αθηνων με αντίστοιχες οικονομικές προσφορές?

 5. Είδαμε την “Άσπρη κότα” το καλοκαίρι στην Πάτρα και παλιότερα είχαμε παρακολουθήσει την παράσταση “Για μια χούφτα μπάμιες”. Πολύ όμορφες παραστάσεις που προκαλούν γέλιο και χαρά στα παιδιά!

 6. Οι παραστάσεις είναι πολύ καλές, αλλά και οι τιμές είναι πολύ προσιτές… Στο δημοτικό της κόρης μου και τις 2 φορές που πήγαν φέτος στο θέατρο, το πούλμαν για τη μεταφορά, συν το εισητήριο της παράστασης κόστισε από 12 ευρώ.

 7. θα το αναφέρω τη Δευτέρα που έχουμε συγκέντρωση γονέων αλλά κρίνω από την προηγούμενη φορά οι περισσότεροι γονείς διαμαρτύρονταν για τα τροφεία ότι ήταν ακριβά οπότε χλωμό το βλέπω…. καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και ίσως σας δούμε κάπου εκτός σχολείων

 8. Θα ήταν πολύ ωραία μια τέτοια παράσταση στο σχολείο, αλλά θα ήταν καλύτερα να υπήρχε μια συγκεκριμένη τιμή ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών για να μπορούν να γίνουν πιο εύκολες οι διαδικασίες. Οι γονείς θέλουν να γνωρίζουν το κόστος απ’ τη στιγμή που δηλώνουν συμμετοχή. Και όσο χαμηλότερη, τόσο πιο σίγουρη η προσέλευση περισσότερων παιδιών.

 9. Οπως πάντα μας δίνετε πληροφορίες πολύ χρήσιμες για τα παιδιά μας. Σήμερα έψαχνα τις παραστάσεις για να προτείνω στον παιδικό σταθμό της κόρης μου. Ευχαριστώ, με βοηθήσατε πολύ.

 10. ειναι καλη προταση για σχολεια ή νηπια που εχουν πολλα παιδια!! για αυτα που ειναι κατω των 20 παιδιων τι γινεται?το κοστος ειναι 180 δια 18 ,κανει 10 ευρω το παιδι!! ειναι πολλα λεφτα για παρασταση μεσα στο σχολικο χωρο…

Αφήστε μια απάντηση

Εντυπώσεις από ΧΑΝΑ ΖΟΟ

«Ο Αχτιδοϋφαντής» από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη