in

Το αγάπησα!Το αγάπησα! ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό

Οι Τακίμ σε μια συναυλία στο CHRISTMAS THEATER

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη της καρδιάς μας!

Εις την Πόλιν..

με τους

TAKIM

Παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια
με άρωμα Κωνσταντινούπολης

Συμμετέχουν αλφαβητικά:

ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδική συμμετοχή:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πολίτικη λύρα
Χορεύουν μέλη της Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π (Ελληνική Λαογραφική Εταιρία Έκφρασης και Πολιτισμού) σε επιμέλεια Γιώργου Λιάρου
Μουσική επιμέλεια: ΤΑΚΙΜ
Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

CHRISTMAS THEATER
ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

Κωνσταντινούπολη:  η πόλη του θρύλου και της ιστορίας έχει το δικό της soundtrack. Η Βασιλίδα των πόλεων, προκαλεί αναστεναγμούς, γεννά στίχους και μουσικές. Ταξιδεύει στο χρόνο γεμάτη φως και σκιές να στήνουν πίνακες ξεχωριστούς: στις παλιές αγορές, στον Κεράτιο, στους δρόμους και στα σοκάκια, στις φωνές των πλανόδιων, που γυρίζουν το ρολόι του χρόνου.
Συντροφιά με τους Τακίμ, από τo Τσιχαγγίρι- το παλαιό Κολωνάκι της Κωνσταντινούπολης-  μέχρι το Καμπατάσι και από τον Γαλατά και τα Θεραπειά μέχρι τον Άγιο Στέφανο, τα Ταταύλα, το Σισλί και το Ταρλάμπασι, η πόλη διηγείται τραγουδιστά την ιστορία της. Άλλοτε λυγμικά κι άλλοτε παιανίζοντας χαρούμενους σκοπούς, μίας εποχής αλλοτινής, που σφράγισε τη μνήμη και παραμένει ζωντανή και πάλλουσα.
Η Κωνσταντινούπολη είναι τα τραγούδια της αλλά και οι οργανικοί σκοποί και οι χοροί της.
Η καρδιά μας θα είναι αιώνια παραδομένη στην μεγάλη αγαπημένη, που τα μάρμαρά της λάμπουν στο φως του ήλιου. Ελάτε να ταξιδέψουμε με τους αραμπάδες της, να πιάσουμε κουβέντα με τους καροτσέρηδές της, να πάρουμε το τρεχαντηράκι και να βρεθούμε στου Βοσπόρου τα στενά, συντροφιά με μάτια βεγγαλικά. Ελάτε να πούμε «Έχε γειά πάντα γειά»: γιατί κι «αν τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε», όνειρο δεν ήτανε…
Οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι οι ΤΑΚΙΜ, το κορυφαίο μουσικό σχήμα με δεξιοτέχνες μουσικούς μοναδικής αισθητικής.
Όσο για τους προσκεκλημένους τους, η σύγχρονη μουσική πραγματικότητα δεν μπορεί να εννοηθεί χωρίς αυτούς!
Μαζί τους συμπράττουν η Γλυκερία, ο Παντελής Θαλασσινός, η Αρετή Κετιμέ, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Νιάρχος, ο Σωκράτης Σινόπουλος αλλά και υπέροχοι χορευτές μέλη της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρίας Έκφρασης και Πολιτισμού.                                                      ΤΑΚΙΜ
Θωμάς Κωνσταντίνου (τσουμπούς ούτι), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι),  Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο)
Οι ΤΑΚΙΜ δίνουν το στίγμα τους:
«Στρώσαμε το τραπέζι , καλέσαμε τις μανάδες , τους πατεράδες , τ’ αδέρφια και τους φίλους μας.
Παίξαμε, τραγουδήσαμε και μοιραστήκαμε τις μνήμες και τις εικόνες που κουβαλά ο καθένας μας.
Παρέα μ’ αυτούς που αγαπάμε και σεβόμαστε.
Μ’ αυτούς που πάντοτε έχουμε ανάγκη, να μας συμβουλεύουν και να μας προτρέπουν να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε.
Με αυτούς που έμαθαν πριν από εμάς τα μυστικά της ζωής και της μουσικής.
Σε αυτούς λοιπόν λέμε «ευχαριστώ», γιατί μας έμαθαν να μοιραζόμαστε…και όταν μοιραζόμαστε, νοιώθουμε όλοι «χορτάτοι»…Καλή ακρόαση.
Λίγα λόγια για τους ΤΑΚΙΜ
Οι ΤΑΚΙΜ ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 2001 και θεωρούνται σήμερα το σημαντικότερο μουσικό σχήμα στην Ελλάδα: το αποτελούν δεξιοτέχνες μουσικοί μοναδικής αισθητικής. Σολίστες που συνδυάζουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους με τις φλόγες, τις μνήμες και τις καθαρές ρίζες της ελληνικής παράδοσης.
Κάθε τους συναυλία είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές.
Οι ΤΑΚΙΜ μας ταξιδεύουν σε τόπους του Ελληνισμού, κινητοποιώντας τα πιο ευγενικά συναισθήματα και προκαλώντας γνήσια συγκίνηση. Λειτουργούν σαν ένα εργαστήρι που επανεφευρίσκει την πρωταρχική ουσία της ελληνικής μουσικής.
Έχουν δώσει συναυλίες και έχουν κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ARK festival , Ηρώδειο , Μέγαρο Μουσικής Σμύρνης , Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Gazarte,  Αλάτι της γης-ΕΡΤ, ARTE TV-Γερμανική τηλεόραση κ.ά.)
Απέκτησαν με τα χρόνια το δικό τους κοινό και μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική αλλά και διεθνή ethnic-folk σκηνή.
Σταθμοί στην πορεία των μελών των ΤΑΚΙΜ, οι συνεργασίες με ηχηρά ονόματα όπως: Lorrena mcKennitt,  Νανά Μούσχουρη, Calexico, Ελένη Καραίνδρου, Shantel, Omar Faruk Tekbilek,  Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ντάλαρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.α.
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ.. ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΚΙΜΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

CHRISTMAS THEATER
ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
Vip Ζώνη: Κανονικό 40 Ευρώ
Α Ζώνη: Κανονικό 34 Ευρώ
Β Ζώνη: Κανονικό 28 Ευρώ
Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ Ζώνη: Κανονικό 22 Ευρώ, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 11 Ευρώ
Δ Ζώνη: Κανονικό 16 Ευρώ, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 8 Ευρώ
Ε Ζώνη: Κανονικό 10 Ευρώ,
Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5 Ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 5 ευρώ, Συνοδός: 10 ευρω
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια,
Πληροφορίες 211 77 01 700
Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε Με Το 211 77 01 700
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, www.viva.grwww.christmastheater.gr

Οι ΤΑΚΙΜ τα τελευταία χρόνια:
Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τακίμ» κυκλοφόρησε το 2015 από την ANTart Productions και συμμετείχαν Χάρις Αλεξίου, Χρόνης Αηδονίδης, Σωκράτης Μάλαμας,  Παντελής Θαλασσινός κ.ά. Την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς CALEXICO και τον Eric Burdon στο τραγούδι «Roll Tango» αποσπώντας θερμές κριτικές.
Το 2016 συμμετείχαν στη συναυλία της Χ. Αλεξίου στο Ahmed Adnan Saygun Merkezi της Σμύρνης και πραγματοποίησαν σειρά από sold out εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Athenaeum Κελάρι».
Το χειμώνα 2016 – 2017 εμφανίστηκαν στο PassPort Κεραμεικός στην Αθήνα, με την παράσταση «Καφέ Αμάν – Ελληνική απόλαυσις» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, με μεγάλη επιτυχία και sold out παραστάσεις. Συνέχισαν με δύο sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το καλοκαίρι του 2017 ταξίδεψαν σε επιλεγμένα φεστιβάλ και θέατρα, τόσο με την παράσταση ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ, όσο και με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ , αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.  Συμμετείχαν και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράσταση ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑ.
Το 2018 παρουσίασαν τη νέα τους παραγωγή ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑ ”Γιατί γλυκό μου sweetheart;”- σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα- με τη συμμετοχή των Πετρολούκα Χαλκιά και Νίκου Τατασόπουλου με την οποία ταξίδεψαν στην Ελλάδα.  Την ίδια χρονιά,  με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη MOUSA, την Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, έδωσαν δύο εξαιρετικές παραστάσεις στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια συνεργασία που συνεχίζεται και το 2019 με επιλεγμένες παραστάσεις.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0