in , , ,

Ο Ελληνικός Κόσμος ανοίγει τις πύλες του σύντομα

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ανοίγει ξανά από 1η Οκτωβρίου και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί με ποικίλες δράσεις για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκθέσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ακόμα, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής, επισκεπτόμαστε τα σχολεία με ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και με αυστηρή τήρηση των υποδείξεων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και με συστηματική απολύμανση των χώρων, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν με ασφάλεια τις προβολές και τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου». Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα, το οποίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας

Tο υπερσύγχρονο «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου» προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους: δίνει την ευκαιρία στο κοινό να εισέλθει σε ένα εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια. Οι παραγωγές που προβάλλονται στη «Θόλο» αφορούν θέματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, που εντάσσονται στο θεματικό προσανατολισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, καθώς και ταινίες που έχουν και κατά βάση επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Για την υλοποίησή τους συνεργάζονται επιστήμονες του Ιδρύματος, όλων των ειδικοτήτων.

Διαδραστικές περιηγήσεις

Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας

Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή

Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά

Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο

Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Ταινίες «Θόλου»

Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων

Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης

Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων

Εκπαιδευτικά προγράμματα & εκθέσεις

Oι μουσειοπαιδαγωγοί του Iδρύματος Μείζονος Ελληνισμού οργανώνουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρύ θεματικό πεδίο, που αγγίζει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα: μυθολογία και λαϊκή παράδοση, ιστορία και αρχαιολογία, φύση και ανακύκλωση, παιχνίδι, καλλιτεχνικά και μαγειρικά εργαστήρια, θέατρο και κουκλοθέατρο, Φυσική, Τεχνολογία κ.α.

Νέες τεχνολογίες όπως κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, και tablets επιστρατεύονται για την εκπαίδευση και προετοιμάζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς για τις εκπαιδευτικές προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Το ταξίδι στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» δε σταματάει ποτέ. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις προβολές, τις εκθέσεις και τις υπόλοιπες δράσεις του, που ανανεώνονται συνεχώς, προσφέρει ένα μαγευτικό ταξίδι εξερεύνησης του ελληνικού πολιτισμού και των σύγχρονων τεχνολογιών. Το μόνο που μένει σε εσάς, μικρούς και μεγάλους, είναι να δώσετε ένα ραντεβού και να τα ανακαλύψετε!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» πάει σχολείο!

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία και τον πολιτισμό το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού οργανώνει και υλοποιεί ανανεωμένα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιούνται σε κάθε τμήμα του σχολείου. Οι μουσειοπαιδαγωγοί του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού επισκέπτονται τα σχολεία με μία πρωτοποριακή εφαρμογή που θα ταξιδεύει τους μαθητές όλων των ηλικιακών βαθμίδων σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους μέσω 3D εικονικής περιήγησης.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΜΕ συνδυάζει την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Με την έμπειρη καθοδήγηση και ξενάγηση των αρχαιολόγων-μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος, ο μαθητής ξεναγείται σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Κνωσσός και η Δήλος. Μέσω αυτής της διαδραστικής νέας εφαρμογής οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον εικονικό αρχαιολογικό χώρο όπως ήταν την εποχή εκείνη. Διάλογος, ξενάγηση, διαδραστικότητα και νέα 3D τεχνολογία επιμορφώνουν και συναρπάζουν τους μαθητές, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Όλες οι δράσεις για τα προγράμματα ξεκινούν από την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματά μας και κάντε κράτηση τώρα!

Για κρατήσεις και πληροφορίες:

T. 212 2540 000

E mailhellenic-cosmos@ime.gr

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

27/9 ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Πειραμάτων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο ΔΘΠ