in

“Ο Δράκος που ντρεπότανε” λέει την ιστορία του σε παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτυ και δημοτικά σχολεία… και οι δάσκαλοι σχολιάζουν!!!

Μια πρόταση του Κώστα Φαρμασώνη και της θεατρικής ομάδας ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ με μια επίκαιρη θεατρική παράσταση για παιδιά!

Και επειδή δεν θέλουμε να λέμε μόνο εμείς για την Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η δουλειά τους, ας δείτε τι λένε και άλλοι….

Σχόλια δασκάλων που παρακολούθησαν την παράσταση:

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας η θεατρική ομάδα «Σκαραβαίοι» για να μας παρουσιάσουν το έργο «Ο Δράκος που ντρεπότανε», ένα έργο με πολύ επίκαιρο και καλογραμμένο σενάριο.
Η παράσταση περιλαμβάνει κουκλοθέατρο με καλοφτιαγμένες και εκφραστικότατες γιγαντιαίες κούκλες, ζωντανή μουσική και τραγούδι σύγχρονου ρεπερτορίου με στιχογραφία προσαρμοσμένη – πολύ πετυχημένα – στο έργο. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί ακολουθούν καινοτόμες μεθόδους στο παίξιμο κουκλοθέατρου, καθώς δεν βρίσκονται σχεδόν καθόλου πίσω από τη σκηνή, αλλά δρουν μπροστά στο κοινό τους.

Τα ζώα του δάσους, με τις εκλογές τους, την προεκλογική τους εκστρατεία και το απίστευτο γουρούνι Δήμαρχο, μας διασκέδασαν και μας χάρισαν πάρα πολύ γέλιο. Τα παιδιά μας δεν έχασαν λεπτό το ενδιαφέρον τους και δεν πήραν τα μάτια τους πάνω από τους ηθοποιούς. Τα μηνύματα του έργου ξεκάθαρα για την ηλικία του Νηπιαγωγείου.

Απευθύνεται όμως σε όλες τις ηλικίες, όπως τα βιβλία που γράφουν στο οπισθόφυλλο τους : από 10 έως 110 ετών…..
Το σημαντικότερο όμως που προσέφερε σε μας το συγκεκριμένο έργο, είναι το γεγονός ότι με πολύ απλό και ξεκάθαρο τρόπο «περνάει» στα μικρά παιδιά, την έννοια της σωστής πολιτικής συνείδησης και συμπεριφοράς, της τόσο ξεχασμένης και αλλοτριωμένης στις μέρες μας.

Για αυτό το τελευταίο ευχαριστούμε διπλά τους «Σκαραβαίους».

Μπούρα Ευφροσύνη
Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.

Πολύ ενδιαφέρουσα μουσικοθεατρική παιδική παράσταση μ ε ε π ί κ α ι ρ ο μ ή ν υ μ α… Ο φόβος και το ψέμα τελικά δεν νικούν, γιατί… Δράκοι δεν υπάρχουν!

Οι ηθοποιοί «ζωντανεύουν» χαρακτήρες ζώων του δάσους με μοναδική θεατρικότητα και ευχάριστη διάθεση.

Αγγελική Τεβεκέλη, Νηπιαγωγός Βρεφονηπιακού Σταθμού Γ.Ν.Α.
Από την παράσταση της 20-11-12

 

“Η παράσταση μπορεί να “ανέβει” σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και για παιδικά πάρτυσε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές με την προσφορά του κου Φαρμασώνη  προς το ELAMAZI.”

Σας το συστήνουμε με το χέρι στην καρδιά!

Γιώργος Ελευθερία

————————————————————————————————————————————-

Λίγα λόγια για την παράσταση:

“Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ”

Τα ζώα του Δάσους ψηφίζουν για Δήμαρχο το πονηρό γουρούνι που τους είπε τα πιο πολλά Θα. Το γουρούνι ζητάει υπέρογκα ποσά σε…δημοτικό μέλι και βαλανίδια και όταν τα ζώα διαμαρτύρονται , εφευρίσκει την ύπαρξη δήθεν ενός Δράκου, που τα τρώει όλα.

Είναι, λέει, ο Δράκος που φυλάει το νερό στην καρδιά του βουνού. Για να αφήνει το νερό να περνάει απ’το ρυάκι του δάσους, πρέπει να’ μαστε καλοί μαζί του.

Με συνεχή κόλπα και ίντριγκες το γουρούνι κυβερνά τα άλλα ζώα και τους παίρνει όλο και πιο πολλά, χάρη σ’ένα Δράκο που, τάχα μας, ντρέπεται να φανερωθεί, και που τελικά αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει.

Αυτό είναι και το ξεμασκάρεμα του γουρουνιού και μαζί το τέλος της εξουσίας του.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ζώντας σε μια εποχή, όπου βασικό όπλο των ισχυρών είναι ο τρόμος, πιστεύουμε πως τα παιδιά από πολύ τρυφερή ηλικία και με πολύ απλό τρόπο πρέπει να μάθουν να μη φοβούνται τις μάσκες και να πιστέψουν, όπως μας είπε ένας τρίχρονος που άκουσε το παραμύθι, πως :

“Δράκοι σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν” !

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση είναι μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ` την ατμόσφαιρα του τσίρκου και του λούνα παρκ:  Οι ηθοποιοί των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ παίρνουν τα παιδιά μαζί τους πάνω στο αόρατο τραινάκι του χιούμορ και τα ταξιδεύουν:  μπαίνουν στο τούνελ με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες, περνούν την αίθουσα με τα ερωτηματικά- και στο τέλος, μαζί με τις κούκλες, τις μάσκες, τις μεταμορφώσεις, τα ηχητικά εφφέ και τα ζωντανά τραγούδια, τα οδηγούν  στην έξοδο της διαδρομής, όπου τους περιμένει όλους μια φωτεινή επιγραφή: Κερδίσατε: Ναι, δεν υπάρχει!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 50 ΛΕΠΤΑ.

Παραστάσεις στο χώρο σας κατόπιν ραντεβού από 1-11-12.

 Εφόσον ζητηθεί, μετά την παράσταση, ηθοποιοί, κούκλες και παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι προσωπικής γνωριμίας και εμψύχωσης.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Κώστας  Ν. Φαρμασώνης :  Κείμενο – Σκηνοθεσία

Τζωρτζίνα  Κωστοπούλου :  Κατασκευές  κουκλών – Σκηνικών αντικειμένων

Μαρία  Καμακάρη :  Ηθοποιός – Κουκλοπαίκτρια  – Τραγουδίστρια

Δημήτρης  Αντωνιάδης :  Ηθοποιός – Μουσικός – Τραγουδιστής

Κώστας  Αυλωνίτης :  Φωτισμοί – Ηχητικά

Οι ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ και ο Κώστας Φαρμασώνης, για 6ο χρόνο στην κορυφή των παιδικών παραγωγών:

 1. Η ΚΟΥΛΑ Η ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 2. ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΜΠΑΜΙΕΣ
παρουσιάζουν τρεις  σύγχρονες παραστάσεις:
 1. “Η ΑΣΠΡΗ ΚΟΤΑ”
 2. “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ”

 

Και οι δύο παραστάσεις έχουν ζωντανή μουσική και τραγούδια, ενώ “Η Άσπρη Κότα” και “ο Δράκος που ντρεπότανε” τελειώνουν με παιχνίδι εμψύχωσης!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ELAMAZI

Οι δύο παραστάσεις μπορούν να “ανέβουν” σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και παιδικά πάρτυ, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές με την προσφορά του κου Φαρμασώνη  προς το ELAMAZI.

Συγκεκριμένα:

 • έως 40 παιδιά: 180 ευρώ/παράσταση
 • 41-100: 4,50/παιδί
 • 101-150: 4/παιδί
 • 151-200: 3,5/παιδί
 • 200+: 3 παιδί

Για να λάβετε την προσφορά, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να επιβεβαιώσουν την προσφορά!

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ»

Φρύνης 46, 11633 Αθήνα
Τηλ. & Fax 210 7510171, Κιν.6936887881
e-mail :

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

41 Comments

Leave a Reply
 1. φαίνεται πολύ αξιόλογο, αλλά θα ήθελα να μάθω αν απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, για να το προτείνω στο σχολείο μας. Μήπως τα μεγαλύτερα το βρουν πολύ παιδικό; Ίσως είναι καλύτερα για τις τρεις πρώτες τάξεις;

 2. Έχουμε παρατηρήσει στις μέχρι τώρα παραστάσεις ότι, ειδικά για το “Δράκο που ντρεπότανε”, όσο πιο μεγάλα είναι τα παιδιά και όσο πιο ώριμα, τόσο καλύτερη παράσταση γίνεται. Κ. Ν. Φαρμασώνης

 3. H Θεατρική Εταιρεία ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ, που έδειχνε τη δουλειά της στα μεγάλα Θέατρα, εκτιμώντας τα δεδομένα των καιρών, προκρίνει για φέτος αυτή τη μορφή επικοινωνίας με τα παιδιά, αντί για φτωχικές παραγωγές σε μεγάλες Σκηνές.
  Για όποιες παραστάσεις δοθούν σε Θέατρα θα ενημερωθείτε από το αγαπημέμο μας elamazi.gr

 4. Εκτός από ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που προσφέρουν στα παιδιά την παράσταση, σ` όλες τις άλλες περιπτώσεις πληρώνουν οι γονείς. Και αυτός ήτανε πάντοτε ο κανόνας. Σε συνεννόηση βέβαια με το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό για την ημέρα και την ώρα της παράστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Ξέρετε για τη Βροχή των Λεοντιδών;;; Αν όχι ο κ. Σιμόπουλος Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου θα σας πει!

Θεατρικό Εργαστήρι ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ