in

Ο δεκάλογος ενός παιδιού

Αγαπημένοι μου γονείς,

Αποφασίσαμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα με πολύ αγάπη μέσα από τις λέξεις και τα μάτια ενός παιδιού.

Καταλαβαίνουμε πως όταν έχεις ένα παιδί το άγχος σε καταβάλει και χωρίς να το καταλάβεις σε παρασύρει και σου γίνεται έμμονη.  Ας βάλουμε ένα τέλος, τραβάμε μια γραμμή εδώ και σταματάμε να δημιουργούμε  σύγχυση στο μυαλό μας.

Ένα παιδί το μόνο που θέλει είναι τους γονείς του… κανένα φανταχτερό παιχνίδι ..γιατί ΑΠΛΑ εσείς είσαστε οι αγαπημένοι του!!!

Σας παραθέτουμε λοιπόν τον δεκάλογο ενός παιδιού για να θυμηθείτε και εσείς πως είναι να πετάς και να κανείς όνειρα…

bubbles

Αγαπημένη μου μαμά και μπαμπά..

Ξέρετε πόσο σας λατρεύω αλλά κάποιες στιγμές δεν κατανοείτε καθόλου τις ανάγκες μου και με αναγκάζετε μέσα από πιέσεις που δέχομαι, να φωνάζω και να δημιουργούμε άσχημες καταστάσεις για όλους.

Καλά ναι το ξέρω ότι κάποιες φορές κάνω σαν το γαϊδαράκο του κυρ Μένιου και πεισμώνω, αλλά και εσείς δεν πάτε πίσω.. έχετε δει πως κάνετε όταν θέλετε να περάσει το δικό σας χωρίς να μου εξηγείτε το λόγο;

Για να μην δημιουργούνται λοιπόν παρεξηγήσεις μεταξύ μας αποφάσισα σας πω δέκα πράγματα για μένα..αν τα ακολουθήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα δείτε πως όλα θα γίνουν μαγικά!

1ον μη μου λέτε συνεχεία “μη”. Aαν δεν με αφήσετε να πειραματιστώ πως θα μάθω;

2ον όταν θέλετε κάτι να μου πείτε εξηγήστε μου παρακαλώ με δικά σας λόγια και εγώ να είστε σίγουροι ότι θα καταλάβω.

3ον σας παρακαλώ πολύ όταν μου λέτε κάτι να μην αλλάζετε γνώμη κάθε φορά γιατί μπερδεύομαι..πρέπει να είστε σταθεροί. Λατρεύω τα όρια..αλλιώς τρελαίνομαι και κάνω αυτά τα φανταστικά βαθιά καθίσματα στο δρόμο που σεις με σέρνεται λες και είμαι σκυλάκι.. χιχχιχι

4ον    Κάθε φορά που γκρινιάζω μη με αφήνετε να κάνω ότι θέλω ,αυτός είναι ο σκοπός μου να νικήσω για να είμαι πιο δυνατός και μετά να σας κάνω ότι θέλω..σας δοκιμάζω προσέξτε!

5ον Να υπάρχει κάθε φορά ένα ωράριο που πρέπει να τηρώλατρεύω τους κανόνες μαθαίνω μέσα από αυτούς.

6ον   καμία φορά αγχώνεστε επειδή μπορεί να μην γράφω ή να μην ζωγραφίζω με τον ίδιο τρόπο όπως ένας συμμαθητής μου, αυτό όμως είναι άδικο.  Εγώ είμαι ξεχωριστή προσωπικότητα !!!!!!!!!

7ον Όταν βλέπετε ότι έχω πεισμώσει πολύ μην επιμένετε σε κάτιαπλά αγαπήστε με…θέλω τον χρόνο μου.

8ον Μην ακούω σας παρακαλώ πολύ να λέτε πράγματα που δεν κολακεύουν την δασκάλα μου… Εγώ την λατρεύω και την έχω πρότυπο, αν εσείς δεν την συμπαθείτε , εγώ τι φταίω; Την αγαπώ.

9ον  Μη με δωροδοκείτε για να κάνω κάτι απλά επιβραβεύστε με όταν έχω μια καλή συμπεριφορά.

10ον Τέλος θα ήθελα να σας πω πόσο πολύ με πληγώνετε όταν κάθε φορά που μου λέτε ότι δεν είμαι καλό παιδί..θα προτιμούσα να χαρακτηρίζεται την πράξη μου και όχι εμένα ..κάνοντας το αντίθετο με κάνετε να υιοθετώ άσχημη γνώμη για μένα.

Τώρα που σας τα πα ελπίζω να γίνουμε η καλύτερη παρέα, εξάλλου για αυτό ήρθα στον κόσμο …

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

6 Comments

Leave a Reply
  1. αχ ποσο δικιο εχει αλλα σε καποια πραγματα θελει παρα πολυ δουλεια να κανουμε γιατι στην θεωρια καλα τα λεμε αλλα στην πραξη μες στην καθημερινοτητα διαφερει πολυ ομως να προσπαθησουμε για το καλο των μικρων μας.

  2. Τα παιδιά θέλουν πάνω απ΄ολα ΑΓΑΠΗ που όλοι οι γονείς αισθανόμαστε για τα παιδιά μας
    ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ..
    ΠΟΤΕ ΦΩΝΕΣ, καταπίεση και προσωπικός εγωισμός!
    Και κάτι σημαντικό που εγώ θα πρόσθετα είναι η αγάπη μεταξύ των γονέων, η επικοινωνία και η αρμονία- ηρεμία μεταξύ τους! Τα παιδιά αντανακλούν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Πρότυπη (;) παιδική χαρά στην Ακαδημία Πλάτωνος με προδιαγραφές για υποστήριξη ΑΜΕΑ

Επισκευή και καθαρισμός σε παιδική χαρά μετά από “κυνήγι”!