in

Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης «Μετά το κουδούνι»

Η μελέτη… αλλιώς!

Η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, τις περισσότερες φορές, καταλήγει σε μια χρονοβόρα, κοπιαστική και μη αποδοτική διαδικασία. Αυτό συμβαίνει γιατί στο σπίτι η προσοχή του παιδιού μπορεί εύκολα να διασπαστεί από πολλά και διάφορα ερεθίσματα αλλά κυρίως γιατί ο μαθητής δεν γνωρίζει πώς να μελετά.

DSC_0317

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης «Μετά Το Κουδούνι» απώτερος σκοπός μας είναι το παιδί να κατακτήσει όλες εκείνες τις στρατηγικές μελέτης, που θα το καταστήσουν ικανό να μελετά μόνο του τα μαθήματα της επόμενης ημέρας γρήγορα και αποτελεσματικά. Στην πορεία αυτή προς την αυτονομία και τον αυτοέλεγχο, ο μαθητής έχει πολύτιμους βοηθούς έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές, οι οποίοι τον καθοδηγούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Επίσης, μελετά σε έναν χώρο ευχάριστο, φιλικό και ειδικά σχεδιασμένο ώστε να εγγυάται την ασφάλεια και την άνεσή του αλλά και την απουσία ερεθισμάτων που μπορεί να του διασπάσουν την προσοχή. Στο τέλος της ημέρας το παιδί έχει μελετήσει αποτελεσματικά και χωρίς κόπο τα μαθήματά του και οι γονείς έχουν κερδίσει πολύτιμο ποιοτικό χρόνο μαζί του!

IMG_3046

Μελέτη και μαθησιακές δυσκολίες; Υπάρχει τρόπος!

Όσον αφορά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας μπορεί να καταλήξει σε πραγματικό εφιάλτη όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για τους γονείς τους. Πολύς κόπος και κανένα αποτέλεσμα… Οι υπεύθυνες του κέντρου και ειδικές εκπαιδευτικοί, Μαρζέλου Εύη και Κασώτη Ειρήνη έχουν βάλει ένα στοίχημα: τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να αγαπήσουν τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων και σε βάθος χρόνου να αγαπήσουν και το ίδιο το σχολείο. Σε ξεχωριστή αίθουσα, που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη, μαθητής και εκπαιδευτικός βρίσκουν μαζί τον τρόπο να πλησιάσουν τα μέχρι τότε δυσπρόσιτα γνωστικά αντικείμενα. Σιγά-σιγά ο μαθητής εξοικειώνεται με αυτά και η προσπάθειά του ανταμείβεται. Οι μικροί μας φίλοι παίζουν… δημιουργικά! IMG_3090 Τα πρωινά του Σαββάτου το Κέντρο μας υποδέχεται παιδιά ηλικίας 3,5 ετών και πάνω. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με την παιδαγωγό μας Σίσσυ Χατζηγεωργάκη ανακαλύπτουν πόση χαρά μπορεί να προσφέρει το εκπαιδευτικό και δημιουργικό παιχνίδι. Κουκλοθέατρο, παραμύθι, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, χορός, μαγειρική και πολλές άλλες δραστηριότητες εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που ψυχαγωγεί το παιδί ενώ οι γονείς καλύπτουν υποχρεώσεις με τις οποίες η καθημερινότητα δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν τις υπόλοιπες ημέρες.

Τέλος, από Δευτέρα έως Παρασκευή λειτουργεί απογευματινό τμήμα για μαθητές νηπιαγωγείου και προνηπίου. Τα παιδιά ακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό να αποκτήσουν γνώσεις παίζοντας και δημιουργώντας. Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!

Υπεύθυνες Κέντρου Μαρζέλου Εύη, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος-Ειδική Εκπαιδευτικός – τηλ. 69709828608

Κασώτη Ειρήνη, Φιλόλογος-Λαογράφος-Ειδική Εκπαιδευτικός – τηλ. 6971978801

Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης «Μετά το κουδούνι»
Δεληγιάννη 20, Μελίσσια [1ος όροφος]

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook

[av_google_map height=’400px’ zoom=’16’ saturation=” hue=” zoom_control=’aviaTBzoom_control’]
[av_gmap_location address=’Δεληγιάννη 20, ‘ city=’Μελίσσια’ country=’ΕΛΛΑΔΑ’ long=’23.838838099999975′ lat=’38.0479754′ marker=” attachment=” imagesize=’40’]
Μετά το κουδούνι
[/av_gmap_location]
[/av_google_map]

BANNER (Custom)

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Ιδέες διακόσμησης: Κάντε την Παρασκευή τους γιορτή!

“Η ζούγκλα 2” από τις Εκδόσεις Μίνωας