in ,

Μεγάλη συναυλία Χρήστου Λεοντή με ελεύθερη είσοδο

Η Μεγάλη συναυλία Χρήστου Λεοντή

Καντάτα Ελευθερίας

Τετάρτη 16 Ιουνίου 

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

 

 

Την Καντάτα Ελευθερίας, το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821 , σε μελοποιημένη ποίηση και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη θα παρουσιάσει σε μια μεγάλη συναυλία ο Χρήστος Λεοντής την Τετάρτη 16 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2021.

Το έργο γράφτηκε το 1970, ηχογραφήθηκε με τη φωνή του συνθέτη και την  Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε, με δυσκολία, σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Ολόκληρο το έργο, στη τελική του μορφή, εκδόθηκε σε λεύκωμα από τη Βουλή των Ελλήνων με την ευκαιρία των 200 χρόνων από το θάνατο του Ρήγα και τη γέννηση του Σολωμού. Το λεύκωμα εκτός από τα διάφορα κείμενα και ιστορικά στοιχεία, περιλάμβανε ένα CD με την ηχογράφηση ολόκληρου του έργου, καθώς επίσης και με τις νότες των τραγουδιών, σε χορωδιακή μορφή.

Με ευθύνη της Βουλής διανεμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας και της ομογένειας και παρουσιάστηκε σε ζωντανή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2000 υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Σήμερα διδάσκεται στα σχολεία της χώρας και του Ελληνισμού και τραγουδιέται από τους μαθητές.

Η επιθυμία του συνθέτη είναι να παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του, σε νέα εμπλουτισμένη μορφή, κατ’ αρχήν στις πόλεις εκείνες που με κάποιο τρόπο συνδέονται με την επανάσταση του ‘21, σε μια εποχή που η ιστορική μνήμη είναι απόλυτα αναγκαία.

Εκτός από την Καντάτα Ελευθερίας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική του δραστηριότητα.

 

Τραγουδούν:

Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Φόρτη

Αφήγηση:

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ουρανία Μπασλή

Μουσικοί:

Μάνος Αβαράκης – Φυσαρμόνικα

Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Λαούτο- Ακουστική κιθάρα

Βαγγέλης Ζαρμπούτης – Μπουζούκι

Τεό Λαζάρου – Μπάσσο

Νεοκλής Νεοφυτίδης – Πιάνο

Αντώνης Παπαγγελής – Κλασική κιθάρα

Βασίλης Ραψανιώτης – Βιολί

 

Συμμετέχει  η Μεικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς

Διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης

 

Ηχολήπτης: Παπαδόπουλος Γιάννης

Παραγωγή: Four Seasons

Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Πληροφορίες για τη διάθεση δελτίων εισόδου στα τηλέφωνα:

2132008662 – Δημαρχείο Βύρωνα, Ώρες: 13.00 – 15.00

2132085521 – Δημαρχείο Δάφνης Υμηττού

 

Μετά την Αθήνα η συναυλία θα παρουσιαστεί στην Πάτρα (4/9) και την Τρίπολη (11/9.

Πληροφορίες: Four Seasons

Τ. 210 6842120 – 6972 856600

email:

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Summer Sports Camp στις Αχαρνές για όλα τα παιδιά

Ιστορία Χωρίς Όνομα σε δυο αθηναϊκούς προορισμούς