in ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Lockdown V.2.: Το ElaMazi στηρίζει τις επιχειρήσεις της γειτονιάς!

Γράφει η Αγγελική Καλέμη

Επιλέγουμε Μικρά Βιβλιοπωλεία από όλη την Ελλάδα!

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας είναι κρίσιμη και αφορά όλους. Το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει υποστεί η συνοικιακή αγορά, με ψηλά στη λίστα τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς.

Η εύκολη λύση στις αγορές είναι το «κλικ» σε pop up διαφημίσεις πολυεθνικών, αλλά ας σκεφτούμε ένα βήμα παρακάτω. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα με τη καλοσχεδιασμένη στρατηγική τους οδηγούν εν μέσω καραντίνας  πολλές μικρές επιχειρήσεις σε οριστικό λουκέτο. Οικογένειες θα βγουν από το lockdown και θα βρεθούν χωρίς εργασία και χωρίς όνειρα. Ο ανταγωνισμός είναι άνισος και καλούμαστε εμείς να δείξουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη και την εν συναίσθηση μας στο συνάνθρωπο.

Ας εντοπίσουμε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας και να του δώσουμε τη δύναμη να επιβιώσει! Θα ανακαλύψουμε ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι τους  πασχίζουν περισσότερο από ποτέ για να εξυπηρετηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά!

ΓΙΑΤΙ επιλέγουμε Μικρά Βιβλιοπωλεία;

  1. Τονώνουμε την τοπική οικονομία.
    Όταν ψωνίζουμε από ένα συνοικιακό κατάστημα, στηρίζουμε οικονομικά όχι μόνο έναν γείτονά μας ή ένα φίλο αλλά και ολόκληρη την οικογένειά του. Τον βοηθάμε να πληρώσει το νοίκι του, τα μαθήματα των παιδιών του, να συντηρήσει το νοικοκυριό του και τελικά να ψωνίσει από το διπλανό γείτονα και εκείνος. Μια κυκλική αλυσίδα χρήματος που γυρίζει στην περιοχή που ζούμε, εργαζόμαστε και δρούμε.
  2. Διατηρούμε τις θέσεις εργασίας στηρίζοντας αλληλεξαρτώμενα νοικοκυριά.
  3. Διασφαλίζουμε την επιβίωση χώρων με προσωπικότητα.

Συνήθως τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στριμώχνοντας μέσα σε λίγα τετραγωνικά, βιβλία, χαρτικά, παιχνίδια, αναλώσιμα, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στα σχολικά χρόνια μας αλλά και στις αναμνήσεις μας. Το αναγνωστικό κοινό που πληθαίνει και ωριμάζει στις ημέρες του εγκλεισμού εντονότερα, έχει ανάγκη από ζεστούς οικείους χώρους που μυρίζουν χαρτί και εκπέμπουν πολιτισμό, χωρίς περιττολογία και θόρυβο.

  1. Οι βιβλιοπώλεις είναι συνήθως άνθρωποι που βλέπουν τον κόσμο του βιβλίου από μια ρομαντική σκοπιά, με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Έχουν έκδηλη διάθεση να μας γνωρίσουν κάθε ένα ξεχωριστά, μέσα από μια πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

ΠΩΣ μπορώ να σταθώ στο πλευρό τους;

  1. Παραγγείλτε online. Οι περισσότερες επιχειρήσεις πλέον έχουν διαδικτυακή παρουσία, αυτό το μάθημα το πήραν από την καραντίνα v.1. Έτσι, αναζητήστε τα σε sites ή social κανάλια τους και ψωνίστε online. Επίσης, πολλά καταστήματα διαθέτουν τηλεφωνικές παραγγελίες για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών τους. Θα εκπλαγείτε βλέποντας πολλές φορές, τον ίδιο τον ιδιοκτήτη σε λίγες ώρες στο κατώφλι σας.
  2. Μην περιοριστείτε στα βιβλία και βοηθήματα, προμηθευτείτε από τα μικρά καταστήματα

Χαρτικά και Υλικά Κατασκευών, τα Παιχνίδια αλλά τα Δώρα που θέλετε να κάνετε. Θα εντυπωσιαστείτε με προσφορές και προτάσεις που θα σας κάνουν.

Βοηθήστε όλοι, στους πιο φωτεινούς καιρούς που έρχονται , αυτά τα μικρά διαμάντια να συνεχίσουν να ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας.

Η δική μας πρόταση, έρχεται από την Άρτα.

Βιβλιοπωλείο Η ΣΑΚΑ, της Βιργινίας Κακαριάρη

Η Βιργινία Κακαριάρη συνεχίζει να προσπαθεί, να εξυπηρετεί, να υποστηρίζει μικρούς και μεγάλους της κοινότητας που δρα,  παρόλο που η οικονομική λαίλαπα της πανδημίας τη βρίσκει νέα επιχειρηματία, γυναίκα και μητέρα.

Η Σάκα άνοιξε το φυσικό κατάστημα της εδώ και ένα χρόνο, ενώ γρήγορα υιοθέτησε τα σύγχρονα διαδικτυακά κανάλια αλληλεπίδρασης με το κοινό της. Το γνήσιο ενδιαφέρον για τις επιθυμίες των επισκεπτών της, δημιουργεί την προσωπική σύνδεση μαζί τους. Πέρα από τις εκδοτικές συλλογές διαθέτει ποιοτικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, χαρτικά, εξοπλισμός και αναλώσιμα απαραίτητα για τη σχολική ετοιμότητα και δράση.

Έχει συνεργαστεί με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, την ενορία της περιοχής  καθώς και με το σύλλογο “Χρώματα αγάπης”.

Την εποχή της καραντίνας με την Τηλε – Εκπαίδευση και την Τηλε – Εργασία προσπαθεί να ισορροπήσει, χωρίς να σταματήσει να επενδύει χρόνο, κόπο, δημιουργία και αφοσίωση στο βιβλιοπωλείο της.

Καταφέρνει να κρατάει σταθερή ανοδική πορεία στην προτίμηση του κόσμου της, που πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του νομού αφού δέχεται ηλεκτρονικές παραγγελίες από όλη την Ελλάδα. Η ίδια δηλώνει « Αυτό που παίρνω από τη δουλειά μου είναι χαρά και ικανοποίηση γιατί κάνω αυτό που με ευχαριστεί και διπλή χαρά όταν οι πελάτες μου μένουν ευχαριστημένοι.»

Το σημαντικότερο όμως που έχει καταφέρει είναι ότι η παραγγελία σου έρχεται στην πόρτα σου αυθημερόν εντός του νομού και άμεσα στην υπόλοιπη Ελλάδα, όταν μεγάλα πολυκαταστήματα δεν καταφέρνουν να είναι συνεπής με τις παραδόσεις τους.

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο γι’ αυτό θα πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον για να μείνουμε όρθιοι όλοι μας. Κυρίως τα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα χαμόγελο ενός παιδιού.» μας λέει χαμογελώντας διάπλατα.

Στηρίζουμε τη Σάκα και Εκείνη στηρίζει την ελληνική οικογένεια προσφέροντας 20% σε όλες τις σχολικές τσάντες, που με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να ανανεώσουν τη διάθεση των μαθητών !

Τηλ. 2681083063, 6938610432

Facebook: Βιβλιοπωλείο “η σάκα”

Instagram: vivliopoleio_i_saka

E- Shop: www.sakastore.gr

Δείτε τους Διαγωνισμούς που τρέχουν αυτή την εβδομάδα!

Από Αγγελική Καλέμη

Είμαι η μαμά του Γιώργου (4 ετών) και του Θάνου (2 ετών), αλλιώς Αγγελική Καλέμη. Δεν σταματάμε οικογενειακώς να κινούμαστε και όταν θυμάμαι ότι είμαι και δημοσιογράφος, αρχίζω να γράφω για όσα ανακαλύπτουμε στο elamazi! Μεγαλώνω μαζί με τα παιδιά μου και είμαι έτοιμη να ζήσω μαζί τους νέες παιχνιδιάρικες εμπειρίες!!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Είμαστε στο πλάι όλων των επιχειρήσεων που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Και θα το αποδείξουμε εμπράκτως, μέσα από αυτή την ενότητα. Μείνετε μαζί μας και θα ακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ από όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0